Burak'tan yıldız isme: "Come to Beşiktaş!"

07.01.2020 - 14:17 | Son Güncellenme: 07.01.2020 - 14:17

Burak'tan yıldız isme: "Come to Beşiktaş!"

Beşiktaş'ın golcü oyuncusu Burak Yılmaz, takımının Antalya kampında basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Burak'ın açıklamalarından Ajansspor'un derledikleri şöyle:

SİVAS MAÇINI DÖRT GÖZLE BEKLİYORUZ

Bugün takımla ilk antrenmanımı yaptım. Çok şükür iyiyim. Sezonun ilk yarısında beklentilerin altında kaldık. Bunun birçok sebebi oldu. Oyuncular olarak biz sorumluluğu üstümüze alıyoruz. Havamız iyi, Sivas maçını dört gözle bekliyoruz.

FUTBOLU BEŞİKTAŞ'TA BIRAKMAK İÇİN ÇOK DUA ETTİM

Futbolu Beşiktaş'ta bırakmak için çok dua ettim, Allah'ımdan tek dileğim şampiyon olmak, Türkiye Kupası var, onu kaldırmak. Kesinlikle kupa kaldırmak istiyorum. Transfer teklifi aldım ama en ufak bir şey aklımda yok. Futbolu burada bırakmak istiyorum. Sezonun ilk yarısında beklentinin altında kaldık ve bunun tek sorumlusu da futbolcular. Aramızda konuştuk ve Sivasspor maçını dört gözle bekliyoruz, her şey çok daha iyi olacak.

 

ARKADAŞLARIMI HEDEF ALMADIM

Başka santraforlar gol atamadığı zaman, yorumcu ağabeylerimiz "Top atamıyor" diyor, ben atamadığım zaman "Gol atamıyor" diyor, ben de bu yönde konuştum ancak arkadaşlarımı hedef aldığım söylendi, böyle bir şey yok.

TESADÜF OLMADIĞINI GÖSTERDİLER

Sivasspor ile ilk hafta oynamak bizim için avantaj. Sivas'ın çok iyi bir hocası ve iyi bir kadrosu var. Bunun bir tesadüf olmadığını gösterdiler, Sivasspor ile oynamamız bizi yarışın içinde tutacaktır.

"ŞENOL GÜNEŞ'İN ADALET DUYGUSU YÜKSEK"

Milli Takım’da çok iyi bir sinerji yakaladık. Basın da milli maçlarda inanılmaz destek verdi. Milli maç haftalarını milli hafta ilan ettiniz. Hep pozitif şeyler oldu. Kardeşlerimizin genç olduğunu ve eleştiriyi kaldıramayacağını düşündünüz ve destek oldunuz. Şenol Güneş ile duygusal bağımız çok yüksek. Hak ettiği bir yerde. Geç de olsa çok iyi bir yerde. Adaletli kararlar alabilen bir isim.

Sayın Başkanımız Nihat Özdemir, Cumhurbaşkanımız çok destek verdi. Çok güzel bir atmosfer var. Umarım 2020’de de üstümüze düşen görevi hep birlikte yaparız. Aile olduk. Futbolcular hiçbir şey düşünmeden basına teslim oldu. Siz de çok güzel yaklaştınız. İnşallah bu birliktelik böyle devam eder.

"MİLLİ TAKIMDA GÜZEL BİR HAVA VAR"

Her takım gruptan lider çıkabilir ya da çıkamayabilir. Bıçak sırtı bir grup. Ama ben gruptan çıkabileceğimize inanıyorum. Tek yürek olunca neler yapabileceğimizi elemelerde gösterdik. Destek rica ediyoruz. Milli Takım konuşmak için erken. Lige konsantreyiz. Milli Takım’da güzel bir hava var. İnşallah da bozulmaz.

‘Burak olmayınca hep bir eksiklik oluyor’ diyerek Adem Ljajic biraz abartmış ama sevdiği için böyle söylemiş. Güven de Umut da gerekeni yapar. Ben her zaman fit olmak istiyorum. Hiçbir bahaneye sığınmak istemiyorum. Ayağımın kırılması beni çok etkilemişti. Ljajic’e teşekkür ederim. Onun beklediğini göstermek istiyorum. Başarılı olmak istiyorum.

Top gelmiyor tartışmaları…

Orta sahadan top gelmiyor diye yakınırsam arkadaşlarıma ayıp etmiş olurum. Onların ne duyguyla sahaya çıktığını biliyorum. Hocalarımız gereğini yapıyor. İstediklerimizi yapamayınca soyunma odasında o mahcubiyeti görüyoruz. Kendi aramızda elbette toplantılar yapıyoruz. Önlemleri antrenmanlarda alıyoruz. Orta sahadan top gelmiyor diye bir yakınmam yok. Arkadaşlarım da yakınmıyor. İkinci devrede eksikleri tamamlamak istiyoruz.

Derbide çok itiraz edemediğiniz eleştirisine ne diyorsun?

Fenerbahçe maçında bir tepki verseydik de orada bir değişiklik olmazdı. Hepimizin takdir ettiği Cüneyt Çakır, hakem ağabeyimiz… Ama 10 kişi de olsak, 11 kişi de olsak bir değişiklik olmazdı. Reaksiyon göstermemize fırsat olmadan taç atışı yapılmıştı. Penaltı olsa da o penaltı verilmeyecekti.

Hakemlerin üstünde baskı var. Biz de yakınıyoruz başka takımlar da. Onların üstünde baskı yaratıyoruz. Allah onların yardımcısı olsun. Ama biz birazcık fazla yara aldık hakem hatalarından. Fakat; onlara kesinlikle kötü söz söylemiyorum. Çok zor bir işleri var. 5 takımın şampiyonluk için mücadele ettiği yerde hakemler eleştirilecektir. Biz biraz fazla yara aldık. Böyle düşünüyorum.

Arda Turan ile konuştun mu? Beşiktaş’a transfer olasılığı nedir?

Arda ile konuşuyorum. Kulübün Arda ile ilgili bir tasarrufu var mı bilmiyorum. Burak vasıtasıyla Beşiktaş’a gelmek istemesi hem kulübe hem de Arda’ya saygısızlık. Kulübümüz Arda’yı istiyorsa gereğini yapar. Ama böyle bir gündem olmadığını düşünüyorum. Arda’nın da gönlünü biliyorum. Allah onun gönlüne göre verir inşallah.

6 senedir özel fizyoterapistim var. Benden daha iyi vücudumu tanıyor. Bu her oyuncunun yapması gereken bir şey. Geç başladım ama genç kardeşlerimiz kendilerine değer verip böyle konulara özen gösterirler. Cenk Tosun’a tek söyleyeceğim şey; Come To Beşiktaş diyebilirim. Allah kalbine göre versin.

"GOL KETÇAP GİBİDİR, SIKTIKÇA GELİR"

Abdullah Avcı ve Şenol Güneş’in benzer özellikleri var. Ama çok farklı özellikleri de var. İkisinin de niyeti çok iyi. Şenol Hoca ile birlikte hep görüşüyoruz. 10 senedir hayatımda çok etkin. Abdullah Hoca ile milli takım ve burası var. İkisinin de iş sevgisini, niyetini biliyorum. Her ikisi de yüzde yüzü vermemi hissettiren hocalar.

Türk futbolcuların başını birazcık başını okşayınca sahada fazlasını verir. Profesyonellikten uzak, başını okşayınca fazlasını veriyor. Abdullah Hoca ve Şenol Hoca bu özellikte. İkisine de çok saygı duyuyorum.

Sezona çok talihsiz başladım. Kaçırdığım maçlar var. Ben de herkes gibi gole bakıyorum. 5 gol az bir gol. Benden önde olan oyuncular var. Onlara yetişmeye çalışacağım. Havamı yakalarsam olur. Gol ketçap gibi, sıktıkça gelir.

Milli Takım bizlerin hayatının merkezinde. 2020’ye çok iyi hazırlanmalıyız. Ama burayı unutmamalıyız. Burada iyi olursak oraya da iyi hazırlanırız. Benim için EURO 2020 çok değerli. İkincisi olacak. İlkinde çok huzursuzluk oldu. Hiç kimseye suç bulmuyorum. Kendimize bakmamız lazım. Ama bu sefer çok daha rahat gideceğiz oraya. Aklımızda fikrimizde Beşiktaş ve EURO 2020 var. Gol krallığı için de havamı yakalarsam ilk sıralara çıkacağımı düşünüyorum.

İstenmeyen adam durumundaki Arda Turan’a tavsiyen ne olacak?

İstenmeyen adam durumunda olmak… Böyle haberleri görünce içim cız ediyor. 3 sene önce Türkiye’nin en büyük markasından bahsediyoruz. Arda’nın mutlaka hataları vardır. Ama elinden tutup da “Hadi oğlum gel” dedik mi? Yemeyiz yediririz. İnsanları mutlu ederiz. Arda’ya karşı neden böyle davrandık bilmiyorum. Arda’ya karşı bir atak olduğunu söylemiyorum. Kimse yanlış anlamasın. Türk insanı mutsuz olur ama karşısındakini mutlu eder. Arda çok karakterli, düzgün bir adamdır. Buradan çıkacağını biliyorum. Sahada başarılı olmaya ihtiyacı var. Arda’nın kalbini, gönlünü biliyorum. İnşallah onun gönlüne göre olur

Başkanımız sürekli bize destek oluyor. Bizimle olduğunu hissettirmesi ve güven vermesi önemli. Kendisine teşekkür ediyorum. Nelerle uğraştığını görüyoruz. Elini taşın altına koyup bizleri de mutlu etmek istiyor. Bunları da görüyoruz. Kendisine teşekkür ediyoruz.

Senin için hazırladığımız haberler