"Buralarda bizim mental eksiklerimiz var"

04.09.2017 - 23:00 | Son Güncellenme: 04.09.2017 - 23:00

A Milli Basketbol Takımı başantrenörü Ufuk Sarıca, Sırbistan maçının ardından NTV Spor'a konuştu.

Yenilgi sonrası açıklamalarda bulunan Sarıca, "Sonuna kadar oyunun içerisindeydik. Buralarda bizim mental eksiklerimiz var. Her gelişimizde maalesef dönüş yaptılar. Tecrübeli oyuncu olarak Sırbistan bize ağır basıyor. Oralara konuşmamıza rağmen bunu yapamadık. Önce gruptan çıkmayı garantilememiz lazım. Kalan iki maçımız zor. Gruptan garanti çıkmamız için yarın kazanmamız lazım." ifadelerini kullandı.

Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Ufuk Sarıca, maça çok kötü başladıklarını belirterek, "Özellikle ilk 5 dakika çok zorlandık. İkinci periyotla beraber skor olarak değilse de oyun olarak dengeyi sağladık. Stres anları bizde yine çok fazla oldu. Rusya maçıyla bunu üzerimizden atmış olmamız gerekiyordu ama bugün yine aynı durum sahaya yansıdı." diye konuştu.

Son periyotta Sırbistan'ı yakalayarak öne geçtiklerini hatırlatan Sarıca, "Kazanma adına çok önemli bir noktaydı. Ancak savunmada yine basit hatalar yaparak rakibe geri dönüş şansı verdik. Bu maçın özelinde, kazanmak için her şeyi denediğimizi söyleyebilirim. Rakibin tecrübesine mağlup olduk. İlk bölümde Bogdanovic'i savunmamıza karşın, öne geçtiğimiz dönemde attığı 7 sayı var. Karar anlarında hata yaptık. Kalan maçlarımızda sorunlarımızı çözüp, gruptan çıkabilmek için elimizden geleni yapacağız." yorumunu yaptı.

Senin için hazırladığımız haberler