Bursa Büyükşehir Belediyespor şampiyonluğu kaptırdı!

11.04.2018 - 19:43 | Son Güncellenme: 11.04.2018 - 19:43

Bursa Büyükşehir Belediyespor şampiyonluğu kaptırdı!

Bursa Büyükşehir Belediyespor ile Olympiakos, Voleybol Kadınlar Challenge Kupası finali rövanşında karşılaştı. İlk maçta deplasmanda 3-2 yendiği rakibine evinde 3-1 mağlup olan temsilcimiz, şampiyonluğa uzanamadı.

Bursa Büyükşehir Belediyespor: 1 - Olympiakos: 3 

Salon: TVF Cengiz Göllü 

Hakemler: Armando Simbari (İtalya), Peter Hoger (Slovakya)

Bursa Büyükşehir Belediyespor: Dimitrova, Leys, Belien, Nilay Karaağaç, Fatma Yıldırım, Merve İkbal Albayrak (Aylin Sarıoğlu, Nuran İnce, Ergül Avcı, Bytsenko, Cansu Aydınoğulları)

Olympiakos: Poll, Lamprousi, Christodoulou, Niemer, Giota, Hippe (Konomi, Kokkinaki)

Setler: (25-23, 20-25, 18-25, 16-25)

Süre: 111 dakika (30, 27, 27, 27 ) 

Maça iyi başlayan Bursa Büyükşehir Belediyespor, Belien ve Fatma Yıldırım ile üst üste sayılar bularak ilk teknik molaya 8-4 önde girdi. File önünde Merve İkbal Albayrak ve Dimitrova, savunmada ise Nilay Karaağaç ile etkili oyununu sürdüren ve ikinci teknik molayı da 16-10 öne geçen Bursa temsilcisi, ilk seti 25-23 kazandı. 

İkinci sette ev sahibi ekibin Merve İkbal Albayrak, Dimitrova ve Belien ile ürettiği sayılara  Christodoulou, Lamprousi ve Niemer ile karşılık veren, savunmada ve hücumda rakibine oranla daha organize olan Yunan temsilcisi, ilk teknik molayı 8-6, ikinci teknik molayı da 16-12 önde tamamladı. Üstünlüğünü devam ettiren Olympiakos, bu seti 25-20 kazanarak skoru 1-1'e getirdi. 

Karşılaşmanın üçüncü setine de iyi başlayan Olympiakos, ilk teknik molaya 8-5 önde girdi. Rakibine oranla daha az hatayla oynayan, Poll ve Niemer ile sayılar üreterek ikinci teknik molayı da 16-12 galip tamamlayan konuk ekip, bu seti 25-18 galip bitirerek 2-1 öne geçti. 

Karşılıklı sayılarla başlayan ve oldukça çekişmeli geçen dördüncü sette Bursa Büyükşehir Belediyespor, ilk teknik molaya 8-7 önde girdi. Bu dakikadan sonra toparlanan Olympiakos, Poll ve Lamprousi ile bulduğu sayılarla üstünlüğü ele geçirdi. İkinci teknik molaya 16-14 önde giren, seti de 25-16 galip tamamlayan konuk takım, karşılaşmayı 3-1 kazandı. 

İlk maçta sahasında 3-2 yenildiği rakibini deplasmanda 3-1 yenmeyi başaran Yunan ekibi, kupanın sahibi oldu. 

Maçın ardından konuk takım oyuncuları büyük sevinç yaşarken, Bursa Büyükşehir Belediyespor oyuncularının üzgün oldukları gözlendi. 

Bu arada karşılaşma öncesi Bursa Büyükşehir Belediyespor takımı Anadolu Ajansı'nın 98. kuruluş yıl dönümünü nedeniyle ''Anadolu Ajansı'nın 98. kuruluş yıl dönümünü kutlarız'' yazılı pankartla sahaya çıktı. 

Karşılaşmayı Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ ve yönetim kurulu üyeleri ile Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da izledi.

Senin için hazırladığımız haberler