Amed Sportif Faaliyetler - Afyonspor: 0-2 (Maç Sonucu - Yazılı Özet)

Akın Ungan
11.03.2023 - 15:35 | Son Güncellenme: 11.03.2023 - 16:14

TFF 2. Lig'de Afyonspor, Amed Sportif Faaliyetler deplasmanında 2-0 kazandı. Afyon 7. sıraya yükseldi, Amed 4.'lüğe düştü. Maç sonucu, goller, yazılı özet.

Amed Sportif Faaliyetler - Afyonspor: 0-2 (Maç Sonucu - Yazılı Özet)

AJANSSPOR HABER

TFF 2. Lig Beyaz Grup'un 26. haftasında Amed Sportif Faaliyetler ile Afyonspor karşı karşıya geldi. Amed, taraftarından yoksun çıktığı maçı 2-0 kaybetti. Afyonspor, zorlu deplasmanı kazanarak play-off potasına yaklaştı.

Seyircisiz oynama cezası vardı

Amed Sportif Faaliyetler, Afyonspor karşısında evinde oynadığı maçta taraftar desteğini arkasına alamadı. Diyarbakır temsilcisine, 3 hafta önce oynanan Şanlıurfaspor maçında çıkan saha olayları nedeniyle 1 maç seyircisiz oynama cezası verilmişti.

Olaylı Bursa dönüşü bir yenilgi daha

Amed, geçtiğimiz hafta TFF 2. Lig Beyaz Grup 25. hafta maçında Bursaspor'a konuk olmuş ve karşılaşmaya, çıkan olaylar damga vurmuştu. Tartışmalar, tribünlerde açılan "Yeşil" ve "Beyaz toros" pankartları ile başlarken, oyuncuların ısınmak için sahaya çıktığı anda devam etti.

İlgini Çekebilir
Bursa PFDK'ya verildi, Amed TFF'yi istifaya çağırdı!
Habere Git

Sahaya çok sayıda yabancı madde atılırken, maçın tüm olanlara rağmen oynatılması tepki çekti. Mücadelenin ilk düdüğünden itibaren tribünlerden gelen yabancı madde kesilmedi. Liderlik yarışındaki Amed Sportif Faaliyetler, bu zorlu maçı 2-1 kaybetti.

Bursa'ya rekor ceza verildi

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), olaylı maçın ardından verilen kararı açıkladı. Yapılan açıklamadan Bursaspor'a rekor ceza çıktı.

9 maç seyircisiz oynama

PFDK'nın duyurusunda şu ifadeler yer aldı: "Bursaspor Kulübü'nün, 05.03.2023 tarihinde oynanan BURSASPOR-AMED SPORTİF FAALİYETLER TFF 2. Lig Beyaz Grup müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ve bu eylemin aynı sezon içinde ev sahibi kulüp olduğu müsabakada 5. kez gerçekleştirilmesinden dolayı1 RESMİ MÜSABAKAYI KENDİ SAHASINDA SEYİRCİSİZ OYNAMA ve 6.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına,

Aynı müsabakada BURSASPOR Kulübünün, merdiven boşluklarının boş bırakılmamasından dolayı ve bu eylemin aynı sezon içinde 3. kez gerçekleştirilmesi nedeniyle 40.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına,

İlgini Çekebilir
Bursaspor'a rekor ceza
Habere Git

Aynı müsabakada BURSASPOR Kulübünün, taraftarları ile mensuplarının neden olduğu saha olayları ve talimatlara aykırı eylem nedeniyle FDT’nin 52/2., 46. ve 10/2. maddesi uyarınca 8 RESMİ MÜSABAKAYI KENDİ SAHASINDA SEYİRCİSİZ OYNAMA ve 280.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına,

Aynı müsabakada BURSASPOR Kulübü görevlisi AŞKIN DEĞİRMENCİ’nin, rakip takım mensubuna yönelik saldırısı nedeniyle 90 GÜN HAK MAHRUMİYETİ ile cezalandırılmasına,

Aynı müsabakada BURSASPOR Kulübü görevlisi AYBARS TÜRKKAN’ın, rakip takım mensubuna yönelik saldırısı nedeniyle 90 GÜN HAK MAHRUMİYETİ ile cezalandırılmasına karar verilmiştir"

Goller Muhammed Özbay ve Olcay Şahan'dan

Mücadelenin ilk golünü Muhammed Özbay kaydetti. Afyonspor'un 19 yaşındaki defansı, perdeyi açan isim oldu. Uzatma anlarında sahneye çıkan Olcay Şahan, 90+4'te maçı bitiren golü attı.

Senin için hazırladığımız haberler