Bursa’da koronavirüs vaka, ölü ve tedavi edilen hasta sayısı kaç?

31.03.2020 - 20:53 | Son Güncellenme: 31.03.2020 - 20:55

Bursa’da koronavirüs vaka sayısı kaç? Ülkemizde etkisini gösteren koronavirüs için vatandaşlar Bursa vaka ölüm tedavi sayısını merak ediyor. Vatandaşlar, il il corona virüsü vaka sayısı araştırmaları yapıyor. Peki Bursa’da koronavirüs hasta sayısı kaç tane? İşte detaylar…

Bursa’da koronavirüs vaka, ölü ve tedavi edilen hasta sayısı kaç?

Bursa koronavirüs vaka sayısı haberimizde.. Türkiye, yeni tip koronavirüse karşı önlem almaya devam ediyor. Öte yandan vaka sayısı ise yükselerek devam ediyor. Vatandaşlar ise il il corona virüsü vaka sayısı araştırmalarını sıklaştırdı. Peki Bursa’da koronavirüs hasta ölü ve iyileşen tedavi sayısı kaç tane? işte Bursa corona vaka sayısı

Bursa nüfusu:

Nüfus: 2,937 milyon

3 NİSAN 2020

Bursa vaka sayısı: 259

4 Nisan 2020

Bursa vaka sayısı: 259

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ilim Kurulu toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu.

Vakaların yüksek olduğu illeri de açıklayan Koca, "Özellikle bazı yerlerde ciddi seyrin olduğunu görüyoruz. Ankara, İstanbul, İzmir, Trabzon ve Bursa'da vakaların yüksek olduğunu görüyoruz" ifadelerini kullandı.

14 NİSAN 2020

Türkiye gazetesinden Yücel Kayaoğlu'nun haberine göre, Türkiye'de koronavirüsün merkezi haline gelen İstanbul’da, vaka artış hızının 'kontrolüne' yönelik sıkıntıların devam etmesi üzerine Sağlık Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı’nda yeni tedbirler üzerinde duruluyor.

Bu kapsamda, insan hareketliliğini azaltmak için gıda ve sağlık sektörüne ilişkin işletmeler hariç, tüm işletmelerin bir süreliğine kapatılması tartışılıyor.

Edinilen bilgilere göre İstanbul'un yanı sıra fabrikaların yoğun olarak bulunduğu Kocaeli, Bursa, Sakarya, Tekirdağ’ın Çorlu ve Çerkezköy ilçelerinde sanayi tesislerinin en az 10 gün süreyle faaliyetlerine ara vermesi gündeme gelecek.

20 Nisan

Tüm Dünyayı etkisi altına alan korona virüs salgını ülkemizi de etkisi altına aldı. Bununla birlikte alınan tedbirler kapsamında virüsle mücadele devam ederken diğer yandan da testler yapılmaya devam ediyor.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Alinur Aktaş'da bir televizyon programına görüntülü olarak katıldı. Programda virüs tedbirleri kapsamında mücadelenin devam ettiğini belirten Aktaş, " Bursa'da 2 bin 700 korona virüs vakasının bulunurken, 60 vatandaşımızda hayatını kaybetti" dedi.

1 MAYIS 2020

Sağlık Bakanlığı, Evde Kal uygulaması ile beraber şehirlerin koronavirüs vaka ve yoğunluk haritalarını yayınladı. 

 

Bursa'da 1 sokakta koronavirüs karantinası

Bursa'nın Yıldırım ilçesine bağlı Samanlı Mahallesi 2. Sever Sokak, artan koronavirüs vakaları nedeniyle İlçe Hıfzıssıhha Kurulu Kararı ile 14 gün süreyle karantinaya alındı.

Polis ekipleri, kararın ardından tedbirler kapsamında mahalleye giriş çıkışları yasakladı. Bursa Valiliği'nden karantina kararıyla ilgili açıklama yapıldı.

 Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Yıldırım İlçesi Samanlı Mahallesi 2. Sever Sokakta Koronavirüs (covid-19) görülen vakaların artması sebebiyle, İlçe Hıfzıssıhha Kurulu'nun kararı ile bugünden itibaren 2.Sever Sokak 14 gün süreyle karantinaya alınmıştır. Söz konusu sokakta karantina şartlarına uygun olarak her türlü tedbir alınarak uygulamaya geçilmiştir"

 

 

27 MAYIS 2020 BURSA KORONAVİRÜS VEFAT SAYISI

Vefat Sayısı: 160

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu'nun toplantısının ardından açıklamalarda bulundu:

İllere göre günlük ortalama vaka sayısı:

64, 84, 93 son gün 100'e kadar çıktı.

TEMMUZ - FAHRETTİN KOCA'DAN İL İL KORONAVİRÜS AÇIKLAMALARI:

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, il il koronavirüs vakaları ve diğer gelişmeler hakkında paylaşımlarda bulundu:

2 Temmuz: Burdur ve Gümüşhane’de 2 gündür yeni vaka yok. En çok vaka olan 5 il: İstanbul, Ankara, Gaziantep, Konya, Bursa. Toplum sağlığı için risk yansıtan görüntüler artıyor: Bugün, medyada, yolcular arasında sosyal mesafenin sıfırlandığı taşıt haberleri yer aldı.

5 Temmuz: Son 3 günde, ortalama vaka sayısının en çok arttığı iller: İstanbul, Ankara, Gaziantep, Mardin, Konya, Bursa, Diyarbakır. Yoğun bakım hasta sayımız, yeni vakaları takiben, artış eğiliminde. TEDBİR VARKEN, “Bugün vefat eden sayısı” kanıksanacak tablo değil.

8 Temmuz: Bazı büyük kentlerde en yüksek haftalık vaka sayıları salgının 5. haftasında görülmüştü. Tedbirlerle bunu düşüşler izledi. 13 ilimizde en yüksek haftalık vaka sayılarına son 1 ay içinde veya yeni ulaşılmaktadır. Yeni vakalar belli illerde yoğunlaşmaktadır.

11 Temmuz: Son üç günde vaka sayılarında en çok düşüş olan 7 ilimiz: Kars, Çanakkale, Bartın, Artvin, Ardahan, Kütahya ve Yalova. Türkiye genelinde vakaların pnömoniye dönme oranı azalıyor. Vaka sayılarındaki artış ve düşüşler, maske ve mesafe kuralına uyuma bağlı.

12 Temmuz: SON 3 GÜNDE ortalama entübe hasta sayısı en yüksek 5 il: İstanbul, Ankara, Konya, Diyarbakır, Bursa. Ortalama yoğun bakım hasta sayısı en yüksek 5 il: İstanbul, Şanlıurfa, Ankara, Gaziantep ve Konya. Beklediğimiz sonuçlar için tedbirlere daha fazla uyalım.

20 Temmuz Pazartesi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, son 3 günde ortalama günlük vaka sayısı en yüksek 5 ili açıkladı:

İstanbul
Ankara
Gaziantep
Şanlıurfa
Bursa.

Senin için hazırladığımız haberler