Bursasspor-Amedspor Maçında Gerilim ve Tepki Çeken Pankartlar

Ajansspor
05.03.2023 - 14:47 | Son Güncellenme: 05.03.2023 - 23:31

TFF 2. Lig Beyaz Grup'taki Bursaspor-Amedspor maçı, gergin bir atmosfere sahne oldu. Tribünlerde açılan bazı pankartlarsa sosyal medyada tepki çekti..

Bursasspor-Amedspor Maçında Gerilim ve Tepki Çeken Pankartlar

AJANSSPOR-HABER

Yıllardır aralarında husumet olan Bursaspor ile Amedspor arasındaki maç, gerilimli anlara sahne oldu. TFF 2. Lig'de şampiyonluk yarışı veren Amedspor, lige tutunma mücadelesi veren Bursaspor'a konuk oldu. Dün akşam Amedspor kafilesinin kaldığı otelin önünde toplanan yeşil beyazlı taraftarlar takımın aleyhinde tezahüratlar yapıp meşaleler yaktı. Ancak maçta açılan ve faili meçhul cinayetleri çağrıştıran pankartlar büyük tepki çekti İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, soruşturma açılacağını açıkladı.

Maç gergin başladı kaleciye cisimler geldi

Dünkü bu yaşananların ardından gözler bugünkü maçın atmosferine çevrildi. Karşılaşma ne yazık ki gerilimli bir havada başladı. Henüz maç öncesi sahaya çıkan Amedsporlu futbolculara tribünlerden atlayan bir grup taraftar saldırma girişiminde bulundu. İki taraftan araya girenlerle polisler daha kötü bir durumun oluşmasını önlemeyi başardı. 

Cantuğ Temel bir anda yere yığıldı

Maçın ilk düdüğüyle birlikte de gerilim yükseldi. Özellikle Amedspor kalecisinin olduğu bölümün kale arkası tribününden sahaya çok sayıda yabancı cisim atıldı. Taraftarların attığı maddelerden biri kaleci Cantuğ Temel'in beline isabet etti. Kaleci kendini yere attı ve oyun bir süre durdu. 
Kısa bir süre sonra bu kez tac çizgisine yakın bir yerden atış kullanmak isteyen Cantuğ'a bir kez daha yabancı madde atıldı. Bu kez maddeler kalecinin başına geldi. Maç, Cantuğ'un tedavisinden sonra bir kez daha başladı.

İlgini Çekebilir
Timsah, lideri devirdi
Habere Git

Hakem Bilgiç maçı durdurdu

48. dakikada Ademsporlu futbolcuya taç atışı sırasında yine yabancı madde atılınca hakem Kutlahan Bilgiç, yan hakemlerini orta sahaya çağırıp, maçı turdurdu. Bursassporlu futbolcuların ortalığı sakınleştirmesinden sonra oyuna devam edildi. Maç öncesi ve maç boyu Amedspor aleyihine küfürlü tezahüratlar yapan Bursassporlular, "Ne Mutlu Türküm Diyene" tezahüratlarının yanı sıra "PKK dışarı" diye de bağırdı.

2010 yılından beri gerilim var

2010 yılında iki takım arasında başlayan gerilim karşılıklı olarak yıllardır devam ediyor. Bursasspor da Diyarbakır'daki maçlarda gerilimli anlar yaşadı. Spor kamuoyundaki tüm çağrılara rağmen iki kulüp arasında sulh sağlanabilmiş değil.

Faili mechul cinayetlere gönderme pankartlar

Öte yandan tribünden açılan bazı pankartlar sosyal medyada tartışmalara neden oldu. Bursaspor tribünlerinde beyaz Toros arabası ve 90'lı yılların faili meşhul cinayetlerden sorumlu olarak görülen isimlerinden "Yeşil" kod adıyla bilinen Mahmut Yıldırım'ın posterleri açıldı. 1996 yılında patlak veren ve emniyet-siyaset-mafya üçgenindeki yasadışı ilişkileri ortaya döken Susurluk Skandalı'nın do simgesi olan beyaz Toros ve Yeşil, faili meçhul cinayetleri çağrıştırdığı için sosyal medyada tepki çekti.

İlgini Çekebilir
ÖZEL | Ne Galatasaray ne Fenerbahçe… Haji Wright…
Habere Git

Soylu: Sorumlular açığa alındı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da açılan pankartlara sosyal medya üzerinden tepki gösterdi. Soruşturma açıldığını duyuran Soylu, "Bursa’daki futbol müsabakasında, futbol seyrinin dışındaki görseller kabul edilemez ve spor ile bağdaştırılamaz. Bu görsellerin stada sokulmasında zafiyet gösteren kamu görevlileri ile ilgili soruşturma başlatılmış ve ilgili kamu görevlileri açığa alınmıştır" dedi.

"Bursaspor personelleri ve emniyet görevlileri futbolcularımıza saldırdı"

Maçın ardından açıklama yapan Amedspor, koridorda Bursaspor ve emniyet güçlerinin saldırısına uğradığını iddia etti. Kulüpten yapılan açıklamada, "Maç sonunda soyunma odası koridorlarında Bursaspor Özel Güvenlik Amiri, Kulüp Güvenlik Sorumlusu, kulüp personelleri ve emniyet görevlileri tarafından futbolcularımıza fiziki saldırı gerçekleşti" denildi.

4 şüpheli hakkında gözaltı

Öte yandan Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı'nca başlatılan soruşturma kapsamında tribünde açılan pankartlar nedeniyle 4 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı konuyla ilgili açıklama yaptı.

"4 şüpheli hakkında gözaltı talimatı verilmiştir"

Açıklamada, "TFF 2. Lig Bursaspor-Amed Sportif futbol takımları arasındaki müsabaka sırasında açılan pankartlarla ilgili Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından derhal soruşturma başlatılmıştır. Olayla ilgili olduğu değerlendirilen 4 şüpheli hakkında gözaltı talimatı verilmiştir. İddialar tüm yönleriyle soruşturulmaktadır. Kamuoyuna saygı ile duyurulur" denildi.

Senin için hazırladığımız haberler