Bursaspor - Adana Demirspor maçı öncesi TFF'den PFDK'ya çarpıcı sevk

22.07.2020 - 13:09 | Son Güncellenme: 22.07.2020 - 13:16

Metin Korkmaz Profesyonel Disiplin Kuruluna neden sevk edildi? Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Hukuk Kurulu, bu akşam 21.00'deki Bursaspor-Adana Demirspor TFF 1. Lig Play-off yarı final ilk maçı öncesi dikkat çeken bir sevke imza attı. Hukuk kurulu dün Adana Demirspor Kulübü idarecisi Metin Korkmaz'ı Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na (PFDK) sevk etti.

Bursaspor - Adana Demirspor maçı öncesi TFF'den PFDK'ya çarpıcı sevk

İhsan GÜNSAV-AJANSSPOR

Kuruldan yapılan açıklamada, "Adana Demirspor Kulübü idarecisi Metin Korkmaz'ın 'talimatlara aykırı hareketleri' nedeniyle Futbol Menajerleri İle Çalışma Talimatı'nın 4/2, 4/3 ve 16/1-ı maddeleri uyarınca tedbirsiz olarak PFDK'ya sevkine karar verilmiştir" denildi.

Peki Korkmaz'ın sevkine neden olan söz konusu talimatın ilgili maddeleri ne diyor?

İşte sevke neden olan talimat maddeleri:

4/2 maddesi

"FIFA, FIFA'ya bağlı konfederasyonlar, TFF, diğer ülke federasyonları, herhangi bir lig oluşumu vb. ile kulüpler veya bunların herhangi bir kurulunda fahri veya ücretli olarak görevli bulunan kişiler ile faal futbolcu, teknik adam, antrenörler ve müsabaka görevlileri menajerlik faaliyetinde bulunamazlar. Ayrıca, menajerlerin faaliyetlerini yürütürken TFF, FIFA, FIFA'ya bağlı konfederasyonlar, TFF ve diğer ülke federasyonları, herhangi bir lig oluşumu vb. ile sözleşmeden doğan ve potansiyel çıkar çatışmasına yol açabilecek ilişkilerinin olmaması gerekir."

4/3 maddesi

"Aktif futbol hayatı devam eden futbolcuların, teknik adamların ve futbol faaliyeti içerisinde bulunan diğer kişilerin doğrudan veya iştigal konusu içerisinde menajerlik faaliyeti bulunan bir şirkete ortak olmak da dahil olmak üzere dolaylı menajerlik faaliyetinde bulunmaları yasaktır. Bu kişiler ancak aktif futbol faaliyeti sona erdikten sonra ve işbu talimat hükümleri çerçevesinde menajerlik lisansına sahip olmaları şartıyla menajerlik faaliyetinde bulunabilirler."

16/1-ı maddesi

"Lisansının askıya alındığı veya iptal edildiği dönem içerisinde doğrudan veya dolaylı olarak her türlü menajerlik faaliyetinden kaçınmak..."Özetle, menajerlik talimatı, bir kulüpte fahri olarak çalışan bir kişinin bile herhangi bir futbolcunun menajerliğini yapamayacağını belirtiyor.

Peki Metin Korkmaz, neden PFDK'ya sevk edildi?

Korkmaz, 18 Haziran 2020'de Radyospor'da yayınlanan Spor Kazanı programına katılarak, hem Adana Demirspor Başkanı Murat Sancak'ın baş danışmanı olduğunu belirtmiş hem de temsil ettiği futbolcuları isim isim sayarak haklarında değerlendirmelerde bulunmuştu.

Korkmaz'ın şirketine bağlı olduğunu belirttiği isimlerden biri de Bursasporlu Burak Kapacak'tı. Korkmaz yayında "Burak Kapacak için yurt dışından resmi teklif aldık. Bursaspor şu anda bir şampiyonluk yarışı veriyor. Burak çok önemli bir oyuncu. Burak'ın şu andaki tek amacı Bursaspor'un şampiyonluğu. Burak Kapacak için umarım hayırlısı neyse o olur" ifadelerini kullanmıştı.

Suçlu bulunursa ceza ne olur?

Ajansspor, baş danışmanlığın yanı sıra yedek kulübesinde de yer alan ve bazen sahaya girip hakemlerle de tartışan Korkmaz'ın bu açıklamaları üzerine "Play-off'ta Adana Demirspor ile Bursaspor rakip olursa, ne olacak" sorusunu sormuştu.

Nitekim bu iki takım bugün play-off turu ilk maçında karşı karşıya gelecek. Ajansspor'un haberinden sonra harekete geçen TFF Hukuk Kurulu, dün sevki gerçekleştirdi. PFDK, Hukuku Kurulu'nun ceza istemine uyar ve Tahkim Kurulu da onaylarsa ihtar, para, hak mahrumiyeti, lisansın askıya alınması veya iptaline kadar çeşitli cezalar uygulanabiliyor.

Metin Korkmaz'ın temsil ettiği oyuncular

Metin Korkmaz, 18 Haziran'da Radyospor'da Özgür Sancar'ın sunduğu Spor Kazanı programında Burak Kapacak'ın yanı sıra, Kayserispor'un genç yeteneği Emre Demir, Trabzonspor'un anlaştığı Balıkesirsporlu Rahmi Anıl Başaran, İstanbulsporlu Eslem Öztürk ve Ankaragücü'nde oynayan Orkan Çınar'ın da kendi şirketlerinin oyuncusu olduğunu belirterek, geleceklerine dair haklarında yorum yapmıştı.

Korkmaz, ayrıca Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın'ı da kendi şirketlerinin temsil ettiğini söylemişti.

Korkmaz, menajerlik faaliyetini bırakıp mı Adana Demirspor'a hizmet vermeye başladı? Eğer öyleyse, neden verdiği demeçte birçok futbolcuyu temsil ettiğini söyledi? PFDK, Korkmaz'ın 'menajerlik lisansı varken Adana Demirspor Kulübü'nde görev alması ile menajerlik lisansını iptal ettikten sonra menajerilk faaliyetlerine devam etmesi durumunu' inceleyecek.

Senin için hazırladığımız haberler