Bursaspor Başkanı Enes Çelik ekibin kalan borcunu açıkladı

Aleyna Gürgen
11.07.2024 - 11:51 | Son Güncellenme: 11.07.2024 - 12:08

Bursaspor Başkanı Enes Çelik yeni açıklamalarında transfer tahtası için harcadıkları parayı ve transferde kendilerini en çok zorlayan ismi açıkladı.

Bursaspor Başkanı Enes Çelik ekibin kalan borcunu açıkladı

Bursaspor Başkanı Enes Çelik yeni açıklamaları ile dikkat çekti. Çelik açıklamalarında Bursaspor'un transfer tahtasının bir daha kapanmayacağını belirtti.

Batalla transfer tahtasını sordu

Bursaspor 2,5 yıldır kapalı olan transfer tahtasını açmak için çalışmalara başlamıştı. Olay Spor tarafından aktarılanlara göre ise Bursaspor Başkanı Enes Çelik teknik direktör Pablo Martin Batalla için şunları söyledi: "Pablo Martin Batalla ile anlaşma sürecimizde bize sorduğu soru sadece ‘tahtayı açtınız mı?’ oldu. Ne rakam konuştu ne başka bir şey. Biz de tahtayı açmak üzere olduğumuzu, herhangi bir sıkıntı yaşamadığımızı söyledik. Sonra gerisi geldi. Bursaspor için hedeflerimiz aynı. Bazı noktalarda fikir ayrılıkları elbet olacaktır. Ancak ortak niyet Bursaspor olunca elbet bir yere geliyorsunuz."

"En çok zorlayan isim Tim Matavz oldu"

Enes Çelik açıklamalarında transfer tahtası için 400 milyon Türk Lirası gerektiğini belirterek şunları söyledi: "Transfer tahtası için 400 milyon liranın üzerinde bir rakam gerekiyordu. Herkes bilsin tahtayı kesin olarak açtık. Birilerine ‘sen bize imza ver biz size ödeyeceğiz’ demedik. Konuştuğumuz rakamların çoğunu ödedik. Önümüzdeki 8-9 ayda, bizim dönenimizde ödeyeceğimiz ufak rakamlar kaldı. Kendi dönemimizde bitecek, bir sonraki yönetime kalmayacak. Kalıcı bir şekilde bitirdik. Bizi en çok zorlayan isim Tim Matavz oldu. Yargılama giderleriyle 2 milyon Euro'yu geçen rakam söz konusuydu. Sadece Matavz’ın parasıyla 4-5 tane 3. Lig kulübü satın alırdınız. Bizi çok zorladı."

İlgini Çekebilir
Bursaspor, Taha Can Velioğlu’nu kadrosuna kattı
Habere Git

"Bu borç Bursa için eritilebilir bir borç"

 Açıklamalarında toplam borcun henüz 1 milyar Türk Lirası'nın üstünde olduğunu belirten Enes Çelik şöyle konuştu: "Toplanan rakam Bursa özelinde yeterli değil. Daha da yaygınlaşması ve tabana yayılması lazım. Ne kadar çok maddi konularla kafamızı yormazsak o kadar çok sportif alana yönelebiliyoruz. 1.6 milyara yakın borç, 400 milyon tahta ödemesinden dolayı eridi ve 1.2 milyarın altına indi. Bu borç Bursa için eritilebilir bir borç. Şeffaf bir şekilde ilerleyeceğiz. Sportif anlamda da bu durumuzu destekleyici skorlarla devam edeceğiz.”

Çelik'ten transfer açıklaması

Bursaspor'un transfer gündeminden de söz eden Çelik "Sol bek ile birkaç gün içerisinde anlaşacağız. Kadro derinliği için en az 3-4 transfer daha yapılması gerekiyor. Ama hocamızın en güzel noktası kampta gençleri görmek istemesi. Hemen futbolcu transfer etmekten ziyade kendi çocuklarımızı izlemek istiyor. İsim isim hepsini araştırmış, biliyor. Vakıfköy’ü de çok seviyor zaten. Kampa kadar takımı en azından en fazla 1-2 eksik noktasına getirmek istiyoruz. Sonrasında hocanın raporu doğrultusunda gereken adamı atarız. Vaktimiz var. Bir daha transfer iptali söz konusu değil. Aldığımız oyuncular ligin üzerinden gelen oyuncular. Bursaspor olduğu için geliyorlar."

Batalla isterse Yiğit Fidan kalabilir

Bursaspor Başkanı Enes Çelik, Yiğit Fidan için ise şunları söyledi: "Çağatay’a çok teşekkür ediyorum. Oyuncular gelirler ve bir gün giderler, para da kazandırırlar. Kendisine başarılar diliyorum. Sözleşmesini tek taraflı fesih eden Yiğit Fidan için yetiştirme bedeli alma durumu var. Ailesiyle görüştük, irtibat halindeyiz. Yakında açıklama yapacağız. Hoca isterse takımda kalması konusunda da görüşürüz."

İlgini Çekebilir
Bursaspor'dan benzinlik ihalesi açıklaması
Habere Git

Çelik'ten sponsorluk müjdesi

Enes Çelik, Bursaspor'un sponsorluk anlaşmalarındaki güncel durumunu şu sözlerle anlattı: "Forma sırt ve göğüs sponsorluğunda son aşamaya geldik. Stadyum isim sponsorluğuyla alakalı çalışmalarımız devam ediyor. Stadyum çevresiyle alakalı önceki dönem anlaşmalarını iptal ettik. Buraları azami şekilde Bursaspor’un menfaatine uygun düzenlemeye çalışacağız. Mahalleden de çok şikayet var. Çevreyi toparlayıp yaşam alanına çevirmemiz lazım. Maç dışında da oturulabilecek alanlar kesin planlarımız arasında var."

Senin için hazırladığımız haberler