Frutti Extra Bursaspor, Panathinaikos'tan Ayrılan Eski Yıldızı Andrew Andrews İle Anlaştı

Burak Alaca
14.03.2023 - 16:30 | Son Güncellenme: 14.03.2023 - 20:31

Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Frutti Extra Bursaspor, EuroLeague ekibi Panathinaikos'tan ayrılan eski oyuncusu Andrew Andrews ile anlaşma sağladı.

Frutti Extra Bursaspor, Panathinaikos'tan Ayrılan Eski Yıldızı Andrew Andrews İle Anlaştı

AJANSSPOR-HABER

Ülkemizi 7Days EuroCup'ta temsil eden Frutti Extra Buraspor, guard rotasyonunu Türk Hava Yolları EuroLeague ekiplerinden Panathinaikos'un serbest bıraktığı Andrew Andrews ile güçlendirdi. Amerikalı guard geçtiğimiz sezon Bursaspor forması giymişti.

İmzalar atıldı

Frutti Extra Bursaspor henüz resmi bir açıklama yayınlamasa da İtalyan gazeteci Luca D'Allesandro tarafların sözleşmeye imza attığını duyurdu.

Radonjic'i memnun edemedi

Sezon başında ilk EuroLeague deneyimi için Yunan devi Panathinaikos ile sözleşme imzalayan Andrews, koç Dejan Radonjic tarafından yetersiz bulunmuş ve Dwayne Bacon transferinden sonra kadrodan kesilmişti. 29 yaşındaki oyuncu yeşil forma ile yalnızca 4 EuroLeague ve 2 Yunan Ligi maçında boy gösterebildi.

İlgini Çekebilir
Frutti Extra Bursaspor'dan depremzedelere destek!
Habere Git

Finale yolunda kritik rol oynadı

Skorer guard geçtiğimiz sezon Bursaspor'un EruCup'tan finale kadar tırmanmasında kritik rol oynadı. EuroCup'ta yeşil beyazlı forma ile 20 maça çıkan Andrews 14.0 sayı, 4.2 asist ortalamaları ile Dusan Alimpijevic'in çalıştırdığı takımda kilit isim olmuştu.

Avrupa'ya ligimizde adım attı

Amerikalı yıldız ilk okyanus ötesi deneyimini 2016-2017 sezonunda Basketbol Süper Ligi ekibi Best Balıkesir forması ile yaşadı. Başarılı guard sonrasında ülkemizde Büyükçekmeçe, Darüşşafaka ve bursaspor formalarını da terletti. 2021 sezonunun başında Türk Telekom ile sözleşme imzalayan oyuncu kısa süre sonra ailevi sebebplerden ötürü takımdan ayrılmıştı.

Guard rotasyonuna 2. takviye

Bursaspor, Andrews transferi ile guard rotasyonuna ikinci sezon içi eklemesini yaptmış oldu. Yeşil-Byeazlılar ocak ayında kadrosuna eski Türk Telekomlu Aubrey Dawkins'i katmıştı.

İlgini Çekebilir
Frutti Extra Bursaspor, Eurocup'ta üzüldü
Habere Git

EuroCup'ta oynayamayacak

Yıldız oyuncu EuroCup'ta transfer penceresi kapandığı için sezon geri kalanında Avrupa'da forma giyemeyecek.

Senin için hazırladığımız haberler