Bursaspor sayesinde dilimin pası silindi

16.04.2018 - 21:05 | Son Güncellenme: 16.04.2018 - 21:05

BURSASPOR BASKETBOLDA DEVRİM YAPTI

Zamanlardan bir vakit önce kulağıma yürüyen kelimelerin ayak sesleri “seni, doğduğun, büyüdüğün, özlediğin topraklara götüreceğim!” dese, içim titrer, heyecandan dudaklarımda uçuklar karargah kurardı. Sevgi: “Uyanık kaldığımız süreçlerde hunharca kullandığımız bir kelime vardır! “SEVGİ” ve onu takip eden kelimeler ile oluşan cümleler! Neler de, neler! Aşkın ön balkonu olan Sevgi tırmandıkça “AŞK’a” mesafeler tükenir ve sonunda örtüşürler. Sevgiyi nasıl tarif edebiliriz? Herhalde, özlem, beklenti, içimizin titremesi ve bir sürü şey sonunda “SEVGİ” olur karşımızda. Hep geçmişin silinmeyen anıları ve geleceğin planları ile oluşan hayatı nasıl düşünmeli? İşte size sesleniş!

“NE KADAR ACAİP İNSANLARSINIZ/ HİÇ İRADENİZ YOK MU?/ HEP BUGÜNLERDE Mİ, MEŞGUL OLURSUNUZ?/ BİRAZDA BÜTÜN HAYATINIZI DÜŞÜNÜN/ EN İYİSİ DÜŞÜNMEKTİ, KAÇMAKTI/ KENDİ İÇİNE KAÇMAK/ FAKAT BİR İÇİM VAR MIYDI?/ HATTA BEN VAR MIYDIM?/ BEN DEDİĞİM ŞEY BİR YIĞIN İHTİYAÇ AZAP VE KORKU/ Ahmet H.Tanpınar

İşte böyle duygularla boğuşan günleri tek tek yitirirken, uzaklardan gelen telefonun ucunda, basketbolunu ve insanlığını çok sevdiğim, Nedim Yücel, kısa ve öz: “Doğduğun toprakları özlemişsindir, seni Bursa’ya davet ediyorum, TED ANKARA ile maçımız var. Yorumcumuz olmanı istiyoruz.” Bir saniye düşünmeden; “Evet geliyorum.” Dedim. Sabiha Gökçen Hava alanı ve ilk kez Yavuz Sultan Selim Köprüsünü geçtim. Çok görkemli olmuş. Uzun zamandır Bursa’ya gelmemiştim. Doğduğum büyüdüğüm, sokaklarında çember çevirdiğim, misket oynadığım, mahalle kavgalarında kafa göz yardığımız sokaklar! Buraya kadar tamam! Tamam da, o sokaklar o caddeler sanki bir anda ışınlanıp kaybolmuş! Staj yaptığım Merinos Fabrikasının yerinde yeller esiyor! Suriyelilerin cirit attığı ve gökdelenlerin bulutlarla buluştuğu acaip bir şehir olmuş Bursa! Bursalıktan çıkıp, trafiği ve kalabalığı ile “KABUS BİR ŞEHİR HALİNE GELMİŞ!” Aman Allahım, göç öylesine hızlı ve büyük ölçülerde ki, ben bunları yazarken, Bursa’ya Anadolu’dan bin kişi daha gelmiş olabilir. Benim 100 binlik Bursa’mda şimdi 3 milyon üstünde insan yaşam mücadelesi veriyor! İstanbullu gibi şikayetçi değiller! Ama bir sene sonra ne olur? Bilemem! İstanbul Nişantaşı, Şişli, Bağdat Caddesi, Sirkeci trafiği halt etsin! Hadi bu kabusuda bir kenara bırakalım.

Atatürk Spor salonu: Yapılmadan önce, zemininde koşturduğum, ilk motor idmanlarını yaptığım yerde senelerce maç anlattım. Şimdi sıra Bursaspor’da:Başkan Ali Ay, Şube sorumlusu: Sezer Sezgin, Genel Müdür: Erhan Başoğlu, Genel Menajer: Nedim Yücel,medya sorumlusu: Harun Budun, Anonsör ve Spiker: Bartu Kösemsever, teknik ve sağlık ekip ile Bursaspor futboldan sonra basketbol adına çok güzel şeyler yapmaya ve Tahincioğlu Süper Lige çıkmaya karar vermişler. Benim övgüme ihtiyacı yok ama, bir zamanların Çelikspor, Akınspor, Acaridmanyurdu, Pınarspor, Çelikspor’dan bu günlere harika geçiş yapan Bursaspır camiasına sonsuz saygı benden. Herkese sonsuz selam ve başarılar. Nedim kardeşim: “Bütçe olarak ligin 7. Sırasındayız. Para bile arttırdık. Hesaplı bütçe ilede iyi şeyler yapılacağını ispat ettik. Takımım ile gurur duyuyorum.”dedi.

Bursaspor muhteşem tesisleri ile beni büyüledi. Salona geçtik, Bursaspor seyircisi, yıllarca TOFAŞ’ı destekledi. Artık kendi takımlarını desteklerken, daha bir başka yürekten destekliyor. Teksas gurubundan yıllar önce tanıdığım basketbol sevdalısı, sevgili Ersel hastanedeymiş geçmiş olsun diyorum. Coach Şemsettin Baş, TOFAŞ’ın sayı makinesiydi. Şutları ile rakiplerinin korkulu rüyasıydı. Şimdi ise Coach olarak takımını Süper Lige taşımak istiyor. Salon tıklım tıklım. Süper ligde olmayan ilgi ve coşku içinde Bartu (Geleceğin önemli spikeri olacağına inandım.) ile maçı anlattık. ADETA DİLİMİN PASI SİLİNDİ... TED ANKARA KOLEJİ küme düşme tehlikesi olmasına rağmen oyunun tamamına yakınını önde götürdü, oyunun hakimiydi. Ancak Bursaspor Şemsettin Baş’ın iyi yönetimi Erdem dahil Karlo ve oyuncuların iyi ve özverili oyunu ile maçı kazandılar. Büyük avantaj elde ettiler. Bursaspor, bundan sonra Play-Off maçlarında ev de, oynama şansını yakaladı.

Bu maçta ayrıca iki önemli konu var: 1- Erdem Tulgar maçtan bir gün önce vefat etti. Yıllarca TED’in formasını giydiği gibi, uzun süre kulüp başkanlığı yaptı. Ayrıca Türkiye Kadın Milli Takımlarının ilk Coachlarından. Ancak ne saygı duruşu yapıldı, ne de hatırlandı! Çok üzüldüm. Çünkü Erdem abiyi iyi tanırdım Allahtan rahmet, mekanı cennet olsun. 2- Salonda hiç küfür yoktu. Rakibe hakaret yoktu. Sadece Şemsettin Baş maçın bitimine 20 saniye civarında süre vardı. Mola aldı. TED Coachu Tunç Girgin “Rakip geçirme molası aldı, diyerek rakibin elini sıkmadan sahayı oyuncuları ile apar topar terk etti. Bunu Tunç’a ve TED yönetimine yakıştıramadım! Kötü bir moda yaratıldı bu sene ve hiç hoş olmadı! Bence Tunç Girgin kuzeni Ergin Ataman’a yaptığı hareketin ne kadar ayıp olduğunu öğrenmeli!

Şube sorumlusu ve eski arkadaşım Sezer Sezgin , rüya gibi bir lokanta açmış. Gece orada ağırladı. Orhangazi çıkışında, ben bu güne kadar böyle bir et lokantası az gördüm. Bursaspor tüm takımlar burada yemek yiyorlar. Sezer kardeşime çok yakışmış. Hayırlı olsun. Bursaspor’u merakla takip edeceğim. Şartlar ne kadar zor olsa da, Türk Telekom’dan sonra Süper Lige geçen ikinci takım olacaktır.

Senin için hazırladığımız haberler