Bursaspor seçime gitti... İşte yeni başkan!

05.06.2021 - 17:43 | Son Güncellenme: 06.06.2021 - 00:48

TFF 1. Lig ekiplerinden Bursaspor’un olağan genel kurulunda Emin Adanur'un desteklediği Hayrettin Gülgüler başkanlığa seçildi. İşte detaylar...

Bursaspor seçime gitti... İşte yeni başkan!

AJANSSPOR-HABER

Bursaspor’un yeni başkanı Hayrettin Gülgüler oldu. Kongrede aday olamayan Emin Adanur'un desteğini alan Gülgüler 652 oyla, 383 oy alan Erkan Kamat ve 132 oyda kalan Serdar Acarhoroz'u geride bıraktı. 

 

 

Asıl başkan Emin Adanur

Yeşil-beyazlıların olağan genel kurulu Bursa Büyükşehir Belediye Stadyumu'nda yapıldı. Tüzük gereği kendisi başkanlığa aday olamayınca Hayrettin Gülgüler’in adıyla liste oluşturan Emin Adanur, kongrede ipi gögüsleyen taraf oldu.

 

Erkan Kamat ibra edildi

Bursaspor olağan genel kurlunda seçime geçilmeden önce bütçe kabul edilirken, Erkan Kamat yönetimi de yapılan açık oylama ile ibra edildi. Bursaspor Olağan Genel Kurulu'na bin 120 kongre üyesinin katıldığı açıklandı.

Emin Adanur 31 yaşında

1990 doğumlu genç bir girişimci ve iş insanı olan Emin Adanur, Bursa'da bazı yerel medya kuruluşlarının da sahibi. Adanur tüzükteki bazı detaylardan dolayı direkt başkan adayı olamadı. Ancak yönetim kurulu ekibini kendisi kurdu ve ekip içerisinden Hayrettin Gülgüler geçici başkan olarak gösterildi. Bursaspor'da tüzüğün güncellemesinden sonra Emin Adanur başkan olacak.

 

'Bursaspor'un transfer tahtası açılacak'

Hayrettin Gülgüler seçimin ardından yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Bursaspor’da bir an önce transfer tahtasını açacağız ve kadromuzu güçlendireceğiz. Camiamıza hayırlı olsun. Herkese çok teşekkür ederiz.” 

Adanur'dan teknik direktör ve Süper Lig mesajı

Gülgüler yönetimine liderlik edip kendisi de bu listede yer alan Emin Adanur ise, “Süper Lig’den başka bir şey düşünmüyoruz. Teknik Direktörümüz Mustafa Er’dir. Görüştük, anlaştık. Bizi bu göreve layık gören Bursaspor camiasına çok teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

Hayrettin Gülgüler’in yönetimi

Yönetim Kurulu Listesi: Emin Adanur, Osman Uçar, Fehim Ferik, Metin Mustafaoğlu, Tamer İşler, Batu İlker Demirtaş, Serhat Akgün, Yalçın Cambaz, Rahmi Maral, Hasan Gürler, Emrah Kılıç, Semih Hüroğlu

Disiplin Kurulu: Sungurtekin Öztan, Yıldırım Hacıoğlu, Cihan Kayrak
Denetleme Kurulu Listesi: Erhan Öztürk, Rabia Nur Afşar, Onur Dağlı
TFF Delege Kurulu Listesi: Burakhan Kutlucan, Selçuk Eren, Osman Nuri Başaran, Umut Önel

Senin için hazırladığımız haberler