Bursaspor, Süper Lig'e yükselmek için CAS'a gidecek

01.08.2020 - 19:08 | Son Güncellenme: 01.08.2020 - 19:09

Bursaspor Başkanı Mesut Mestan, Süper Lig'in 24 takımla oynanması gerektiğini söyledi ve gerekirse CAS'a kadar gideceklerini açıkladı.

Süper Lig'de küme düşmenin kaldırılması sonrası Bursaspor harekete geçti. Yeşil beyazlı takımın başkanı Mesut Mestan, Tahkim Kurulu'ndan istedikleri kararın çıkmaması durumunda CAS'a gideceklerini açıkladı.

Bursasporum sitesinden alınan habere göre; Bursaspor Başkanı Mesut Mestan, "Pandemiden sadece küme düşme hattında bulunanlar mı etkilendi? Karar bir nevi tescil niteliği taşıyor. Biz Bursaspor olarak süreçten en çok etkilenenler arasında yer aldık. Seyircimiz itici gücümüzdü ve bundan noksan kaldık. Maddi manevi kayıplar yaşadık. Futbolcularımız mental anlamda zorluk çekti. Koronavirüs süreci en çok Bursaspor'u etkilemiştir. Bunun da peşini bırakmayacağız" dedi.

"Anayasa Mahkemesi'ne ve CAS'a gideceğiz"

CAS'a kadar gideceklerini açıklayan Mestan, "Hukuk kurulumuz vakit kaybetmeden hemen başvuruyu gerçekleştirdi. Tahkim Kurulu'ndan hakkımız olan kararın çıkmaması halinde Anayasa Mahkemesi'ne de CAS'a da gideceğiz. Bursaspor'un yeri Süper Lig'dir. Koronavirüs süreci nedeniyle küme düşme kaldırılıyorsa, Süper Lig'e alınması gereken takım sayısı 3 değil 6'dır. Çünkü Play-Off oynayan takımlar da üst ligi hak etmektedir" şeklinde konuştu.

Senin için hazırladığımız haberler