Bursaspor Kulübü, Emin Adanur’un istifasını kabul etti

31.01.2022 - 14:07 | Son Güncellenme: 31.01.2022 - 14:20

Spor Toto 1. Lig temsilcisi Bursaspor Kulübü’nde istifa eden 2. Başkan Emin Adanur’un bu kararı kulüp tarafından kabul edildi. Detaylar haberimizde...

Bursaspor Kulübü, Emin Adanur’un istifasını kabul etti

Geçtiğimiz günlerde görevinden istifa ettiğini açıklalayan Bursaspor 2. Başkanı Emin Adanur hakkında yeşil-beyazlı kulübün resmi internet sitesinden açıklama geldi. Açıklamada, "İkinci başkanımız ve Futbol Şube Sorumlumuz Emin Adanur 27 Ocak 2022 tarihinde istifa etmiş ve istifası yönetim kurulumuz tarafından kabul edilmiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" denildi.

3 oyuncunun Trabzonspor'a satılması kulübü karıştırdı

Bursaspor'u fiilen yöneten ancak kulüp tüzüğüne göre başkan olamayan 2. Başkan Emin Adanur, genç oyuncular Batuhan Kör, Kerem Şen ve Taha Altıkardeş'in 29 Milyon TL karşısılığından Trabzonspor'a transferine izin vermişti. Bu kararın ardından kulüp içinde ve taraftarlardan Adanur'a büyük tekpi gelmişti.

Görevinden istifa ettiğini açıkladı

Emin Adanur geçtiğimiz hafta içi yaptığı yazılı açıklama ile görevinden istifa ettiğini duyurmuştu. 6 aylık görev süresince yaptıklarını açıklayan Adanur, 2. haftadan itibaren istifa seslerinin yükseldiğini belirterek, "İstifa etmem için elinden geleni yapanları Bursaspor’a sahip çıkmaya davet ediyorum." demişti.

İlgini Çekebilir
Bursaspor’dan Şaşırtıcı Acolatse ve Bruno Açıklaması
Habere Git

Olağanüstü kongre kararı alınmıştı

Emin Adanur'un istifa etitğini açıklamasının ardından Yeşil-beyazlı yönetim kurulu olağanüstü kongre kararı aldı. Yapılan açıklamada, "Yönetim Kurulumuz olağanüstü kongre kararı almıştır. Kongrenin tarihi, maç takvimi ve pandemi koşulları göz önüne alınarak önümüzdeki hafta içi açıklanacaktır." ifadelerini yer verildi.

Emin Adanur: Trabzonspor'un çekleri bende

Adanur, Batuhan Kör, Kerem Şen ve Taha Altıkardeş'in transferinden gelen paranın 20 milyon TL'lik kısmına alacaklarına karşılık el koyduğunu belirtti.

Kulübe temlik koydurdu

Halen kulüpten 40 milyon lira alacağı olduğunu belirten Adanur, "Transfer tahtasını açmanın toplam bedeli 10 milyon lira. Kalan alacaklarım için TFF'den gelecek gelirlere, Trabzonspor'dan 3 milyon Lira ve Bitci için temlik koydurdum. Temlik listesinde sıraya girdim” dedi.

Transfer tahtası açılamadığı için Batuhan ve Kerem dönemedi

Trabzonspor ile yapılan anlaşma gereği genç oyuncular Batuhan Kör ve Kerem Şen, bordo mavili kulübe imza attıktan sonra sezon sonuna kadar Bursaspor forması giyecekti. Ancak yeşil beyazlıların maddi sıkıntılar nedeniyle transfer tahtasını açamaması nedeniyle iki futbolcu Trabzonspor'da kaldı. 

Senin için hazırladığımız haberler