Alacakları ödenmeyen Cristobal Jorquera ve Tim Matavz Bursa'yı terk etti

29.01.2022 - 17:33 | Son Güncellenme: 29.01.2022 - 17:57

Bursaspor yönetiminde istifaların ardından genel kurul kararı alınırken futbol takımında alacakları ödenmeyen Cristobal Jorquera ve Tim Matavz şehri terk etti

Alacakları ödenmeyen Cristobal Jorquera ve Tim Matavz Bursa'yı terk etti

Bursaspor Kulübü yönetim kurulumuz olağanüstü kongre kararı alırken futbol takımında da sorunlar yaşanıyor. Futbolculardan Cristobal Jorquera ve Tim Matavz alacaklarının ödenmemesi sonucunda Bursa'dan ayrıldı. 

İlgini Çekebilir
Bursaspor'da neler oluyor? Trabzonspor'un çekleri eski yöneticide
Habere Git

İki futbolcunun alacakları ödenmedi 

Şilili Cristobal Jorquera geçtiğimiz günlerde alacakları için kulübü FIFA'ya şikayet ettiği ve tebligat süresi dolduğu için kulüpten ayrılabildiği öğrenildi. Tim Matavz'in ise 550 bin Euro maaşının olduğu İndirime gittiği belli kısmını peşin belli kısmınında vadelendirileceği belirtildi.Tim Matavz sezon başında Al-Wahda'dan transfer edilirken Yeşil Beyazlı formayla çıktığı 17 maçta 2 gol atabildi.

Çeklere el koyan Emin Adanur'a suçlama

İstifa eden Emin Adanur, Trabzonspor'a satılan Batuhan Kör, Kerem Şen ve Taha Altıkardeş için verilen çeklerin kendisinde olduğunu söyledi. Bu olayın ardından Bursasporlu Sanayici ve İş Adamları Derneği, kulübün durumuyla ilgili bir açıklama yayınladı. Açıklamada Adanur suçlanarak şöyle denildi: "Gelinen süreçte tüm sezon boyunca Bursasporumuz 4 adet hoca değiştirmiş, bir kısmı yüksek maliyetli yabancı olmak üzere 17 adet futbolcu transferi gerçekleştirmiş, verilen sözlere rağmen futbolcu maaşlarının büyük bir kısmını ödeyememiş, sezon başında açılan tahta yeniden kapanmış, bütün umudumuz olarak gördüğümüz gençlerimiz tüm camianın hemfikir olduğu üzere değerlerinden düşük bedellere satılmış veya elden kaçırılmış, ait olmadığı bu ligde küme düşme hattına demir atmış şekilde terk edilmeye yüz tutmuştur." 

Futbolcular ve teknik heyet serbest kalabilir

Açıklamada, Trabzonspor'dan 3 futbolcu için verdiği ücretin yöneticilere gitmesi halinde büyük sorun yaşanacağı vurgulandı. Kentin önde geçen isimleri göreve çağrılırken açıklamada  "Bursasporumuz acil olarak belirli bir kaynağın yaratılamaması ihtimalinde tüm futbolcularının ve teknik heyetinin bedelsiz olarak serbest kalması tehlikesiyle karşı karşıyadır" denildi.

Senin için hazırladığımız haberler