Bursaspor'da neler oluyor? Trabzonspor'un çekleri eski yöneticide

29.01.2022 - 12:58 | Son Güncellenme: 29.01.2022 - 14:43

Bursaspor'da sular durulmuyor. Transfer tahtası kapalı olan takımda eski yönetici Emin Adanur, Trabzonspor'a satılan Batuhan Kör, Kerem Şen ve Taha Altıkardeş için verilen çeklerin kendisinde olduğunu söyledi.

Bursaspor'da neler oluyor? Trabzonspor'un çekleri eski yöneticide

AJANSSPOR HABER

Süper Lig'de şampiyon olan 6 kulüpten biri olan Bursaspor'da büyük bir kriz yaşanıyor. Bursaspor'da statü gereği başkan olmayan ancak kulübü yöneten Emin Adanur ve yönetim kurulu istifa ederken, Trabzonspor'a transfer olan 3 genç oyuncu ile tartışmalar sürüyor.

2 oyuncu Bursa'da oynayacaktı ama...

Yapılan anlaşmaya göre 29 milyon TL karşılığı Trabzonspor'a transfer olan Taha Altıkardeş bordo-mavililerin kadrosuna katılacaktı. Batuhan Kör ve Kerem Şen ise Bursaspor'da sezon sonuna kadar kiralık olarak forma giyecekti. Yeşil beyazlıların transfer tahtasının kapalı olması nedeniyle Batuhan Kör ve Kerem Şen Trabzon'a dönmek zorunda kaldı.

Emin Adanur'dan açıklama: Trabzonspor'un çekleri bende

Bursaspor'u fiilen yöneten ancak kulüp tüzüğüne göre başkan olamayan 2.Başkan Emin Adanur'dan flaş bir açıklama geldi.  Adanur, 3 futbolcunun transferinden gelen paranın 20 milyon TL'lik kısmını alacaklarına karşılık el koyduğunu belirtti.

9 milyon TL nakit para yöneticilere, personele gitmiş

Adanur şöyle konuştu: "63 milyon lira verdim. 9 milyon nakit kulübe geldi. Personelin maaşlarını (600 bin lira) ve doğal borcunu ödedik. Bu paranın bir kısmı borç çeklerine ve bir kısmı da (4-5 milyon lira) yönetici alacaklarına ödendi. Kalan 10 ay taksitli 20 milyon liralık çekleri de aldım."

Adanur kulübe temlik koydurdu

Halen kulüpten 40 milyon lira alacağı olduğunu belirten Adanur, "Transfer tahtasını açmanın toplam bedeli 10 milyon lira. Kalan alacaklarım için TFF'den gelecek gelirlere, Trabzonspor'dan 3 milyon lira ve Bitci için temlik koydurdum. Temlik listesinde sıraya girdim” dedi.

Sportif direktör Kolgu: Maaşlarını ödeyemezdik

Trabzonspor'a transfer olan 3 oyuncu için konuşan Bursaspor Sportif Direktörü Deniz Kolgu ise  şunları söyledi: "Trabzonspor iki oyuncuyla Ocak'tan Mayıs'a kadar 1.5 Milyon TL’ye anlaşmıştı. Kerem bütün maçlarda oynasaydı sezon sonunda bizden alacağı para 300 bin TL'ydi. Batuhan oynasaydı, 600 Bin TL'yi geçmiyordu. Toplam 900 bin TL. Yani bizden artı 2 milyon para çıkacak. Nasıl bir matematikle oyuncuları takımda tutacaksın. Bizim böyle bir bütçemiz yok. Kerem ve Batuhan ben onlara para ödeyemeyeceğim için gitti."

İlgini Çekebilir
Bursaspor'da sıcak gelişme! Emin Adanur ve yönetimi istifa etti
Habere Git

Emin Adanur'a suçlama

Bursasporlu Sanayici ve İş Adamları Derneği, kulübün durumuyla ilgili bir açıklama yayınladı. Açıklamada Adanur suçlanarak şöyle denildi: "Gelinen süreçte tüm sezon boyunca Bursasporumuz 4 adet hoca değiştirmiş, bir kısmı yüksek maliyetli yabancı olmak üzere 17 adet futbolcu transferi gerçekleştirmiş, verilen sözlere rağmen futbolcu maaşlarının büyük bir kısmını ödeyememiş, sezon başında açılan tahta yeniden kapanmış, bütün umudumuz olarak gördüğümüz gençlerimiz tüm camianın hemfikir olduğu üzere değerlerinden düşük bedellere satılmış veya elden kaçırılmış, ait olmadığı bu ligde küme düşme hattına demir atmış şekilde terk edilmeye yüz tutmuştur."

İlgini Çekebilir
Trabzonspor'dan Bursaspor çıkartması! 3 KAP bildirimi
Habere Git

"Futbolcular ve teknik heyet serbest kalabilir"

Açıklamada, Trabzonspor'dan 3 futbolcu için verdiği ücretin yöneticilere gitmesi halinde büyük sorun yaşanacağı vurgulandı. Kentin önde geçen isimleri göreve çağrılırken açıklamada  "Bursasporumuz acil olarak belirli bir kaynağın yaratılamaması ihtimalinde tüm futbolcularının ve teknik heyetinin bedelsiz olarak serbest kalması tehlikesiyle karşı karşıyadır" denildi.

Bursaspor yönetimi olağanüstü kongre kararı aldı

Bursaspor yönetimi olağanüstü kongre kararı aldığını duyurdu. Kulüpten yapılan açıklamada, "Yönetim Kurulumuz olağanüstü kongre kararı almıştır. Kongrenin tarihi, maç takvimi ve pandemi koşulları göz önüne alınarak önümüzdeki hafta içi açıklanacaktır" ifadelerine yer verildi.

Senin için hazırladığımız haberler