Tuğbey Akgün, Bursaspor'dan ayrıldı

04.07.2022 - 13:30 | Son Güncellenme: 04.07.2022 - 13:38

Bursaspor'da, sözleşmesine 'Bir sezonda 20 maçtan az oynaması halinde sözleşmesi feshedilir' maddesi koyduran Tuğbey Akgün, TFF'ye başvurarak serbest kaldı.

Tuğbey Akgün, Bursaspor'dan ayrıldı

Spor Toto 1. Lig'den düşen Bursaspor'da bir ayrılık daha yaşandı. 

Sözleşmesi tek taraflı feshetti

Yeşil beyazlılarda uzun zamandır takımda kalıp kalmayacağı netlik kazanmayan Tuğbey Akgün, sözleşmesini tek taraflı feshetti.

Bursaspor'la 2023'te bitecek sözleşmesini özel maddeden yararlanıp tek taraflı fesheden 19 yaşındaki futbolcu geçen sezon ligde 20, Türkiye Kupası'nda da 3 maçta görev yaptı.

İlgini Çekebilir
Bursaspor'dan Konyaspor'a transfer
Habere Git

Piyasa değeri en yüksek futbolcuydu

2003 doğumlu olan genç futbolcu, Bursaspor'un piyasa değeri en yüksek oyuncusu konumundaydı. Genç futbolcu, Cuma günü yapılan toplantıda Sportif Direktör İsmail Ertekin'e takımda kalmak istemediğini de dile getirmişti.

17. ayrılık oldu

Bursaspor'da geçtiğimiz sezonun kadrosundan tam 17 oyuncu takımdan ayrıldı. Yeşil-beyazlıların TFF 2. Lig’e düşmesinin ardından kadroda bulunan isimlerden şimdiye kadar yabancılardan Namık Alaskarov, Massimo Bruno, Luka Capan, Joao Pedro, Elton Acolatse, Thievy Bifouma ve Nicolas Zalazar‘ın ligde yabancı oyuncu kontenjanı olmadığından sözleşmeleri feshedilmişti.

 

Takımda geçtiğimiz sezon kiralık olarak forma giyen oyuncularda Uğur Kaan Yıldız, İsmail Yüksek, Yusuf Türk ve Mert Yılmaz ise takımlarına geri dönmüştü.

 

Sözleşmeleri biten Onur Atasayar, Burak Altıparmak (Manisa FK) ve Mehmet Erdem Uğurlu (Iğdır FK) takımdan ayrıldı. Sözleşmesini fesheden Vefa Temel (Giresunspor) ve Erhan Erentürk (Konyaspor) ile anlaşmıştı. Dün ise Tuğbey Akgün de sözleşmelerini tek taraflı feshetti ve takımdan ayrılanların oyuncuların sayısı toplamda 17 oldu.

Senin için hazırladığımız haberler