Bursaspor'un genç stoperi Ertuğrul Ersoy'dan A Milli Takım sözleri!

19.05.2018 - 14:46 | Son Güncellenme: 19.05.2018 - 18:37

Bursaspor'un genç stoperi Ertuğrul Ersoy'dan A Milli Takım sözleri!

Bursaspor'un genç stoperi Ertuğrul Ersoy, A Milli Takım'a çağrılmasının ardından duygularını ilk kez paylaştı.

Radyospor programcısı ve Ajansspor editörü Salim Manav'a konuşan Ertuğrul Ersoy, "Bu fırsatı elde ettiğim için çok mutluyum ve onurluyum. İki sezondur bu düşüşümüzün sebebini inanın ben de bilmiyorum. Bursaspor'u layık olduğu yerlere taşıyacağız. Paul Le Guen ve Mustafa Er hocalarıma teşekkür ederim. Enes Ünal bizim yüz akımız olacak. Hedefim İtalya Ligi" dedi.

İşte detaylar...

‘Mutluyum ve onurluyum’

Duygularını ifade ederek sözlerine başlayan Ertuğrul Ersoy, "Öncellikle her Türk oyuncunun ulaşabileceği en üst seviyedeki yer A Milli Takım'dır. Bu fırsatı elde ettiğim için çok mutluyum ve onurluyum. Bu fırsatı elde etmemde pek çok etken vardı. Bana destek olan Bursaspor camiasına, yönetimime, taraftarımıza ve bütün hocalarıma çok teşekkür ederim. Benim, her zaman arkamda durdular" diye konuştu.

‘Hedeflerimin sonu yok!’

Bu sezonun kendisi için iyi geçtiğini ifade eden Ertuğrul, "Bu sezon iyi oynadığım dönemler gibi kötü oynadığım dönemlerde oldu. Profesyonelliğe başladığımdan beri en diri olduğum bu sezon diyebilirim. Bursaspor'la hedeflerimin sonu yok. Öte yandan; Avrupa'da da forma giymek istiyorum. Çalışmaya ve gelişmeye devam edeceğim" ifadelerini kullandı.

Bursaspor’daki düşüşün sebebi nedir?

İki sezondur kötü bir dönem geçirdiklerini ifade eden 21 yaşındaki savunmacı, "İki sezondur bu düşüşümüzün sebebini inanın ben de bilmiyorum. Türkiye'nin en iyi taraftar grubu arkamızda. Burada yönetim, hoca ve oyuncu grubu suçlanabilir. Herkes suçlanabilir.Bence ana etken futbolcular arasındaki uyumun önceki yıllara göre sağlanamaması denebilir. Bu düşüş hakkında her şeyden konuşup bahsedebiliriz. Ben Bursaspor'un isminin bile ilk 5 için yeterli olduğunu düşünüyorum. Bursaspor'un ismi bile hedefe oynar. İnşallah önümüzdeki yıl kulübümüzü layık olduğu yere taşıyacağız" şeklinde konuştu.

Le Guen sözleri...

Paul Le Guen'den de bahseden genç stoper, " Ben de altyapıdan çıkan bir oyuncuyum ve hocamızın gelişiyle iyi bir ivme tutturdum. Paul Le Guen'in de bana çok faydası oldu. Benimle ilgili motive edici açıklamaları oldu. Benim gardımın düştüğü an da bir açıklama yapmıştı. Bu açıklama benim öz güvenimi yerine getirmişti. Sistem değişikliğine gitti ve yaptığı açıklamada ise şunları şöyledi, "Titi ve Ekong çok iyi oynuyor, onları kesemem fakat Ertuğrul'u da oynatmak istiyorum" dedi. Ben de emeği çok büyüktür. Son dönemde Mustafa hoca ile kıyaslarsam Mustafa Hoca’yı bir tık önde tutabilirim. İkisini de çok seviyorum" açıklamasında bulundu.

Bursaspor altyapısına ayrı bir parantez!

Bursaspor altyapısını da anlatan Ertuğrul Ersoy, "Bursaspor altyapısıyla ilgili aslında çok bahsedecek bir şey yok. Bursaspor altyapısı her zaman oyuncu yetiştirme geleneğine sahip bir misyon üstlenmiştir. Hep üst seviyede yetiştirilen oyuncuları olmuştur. Altyapılarda Faruk Korkmaz hoca gibi bir şansımızın var olduğunu düşünüyorum. Onun da bende emeği çok büyüktür" ifadesini kullandı.

‘Enes Ünal, rekoru geçecek! Hedefim İtalya Ligi’

Enes Ünal'dan övgü dolu sözlerler bahseden Ertuğrul, sözlerini şöyle tamamladı:

"Enes çok karakterli ve çok iyi bir oyuncu. Avrupa'da forma giyebilmek için kendisini U14 takımından beri hazırlıyordu. Enes hem karakterli hem de çok yetenekli bir insan. Gollerini atmaya devam edecektir. O bizim yüz akımız olacak. Milli takımlardaki gol rekorunu da egale edecektir.

Bu kulübün altyapısına geldiğimden beri hep söylediğim bir şey vardı. 'Burada oynayacağım ve kaptan olacağım' Bu kulübü çok seviyorum. Her oyuncu gibi ben de Avrupa'nın önde gelen takımlarında oynamak istiyorum. Kendime yakın bulduğum lig ise İtalya Ligi. İtalya Ligi sert bir lig ve stoperlerin harmanlandığı bir yapıya sahip. İnşallah bir gün İtalya'da hem ülkemi, hem Bursaspor'u, hem de ailemi temsil ederim"

Senin için hazırladığımız haberler