Okan Buruk'tan Lucas Torreira, Zaha Ve Zaniolo Açıklaması: "Oynayabilecek Durumda!"

İsa Kethüda
14.08.2023 - 17:44 | Son Güncellenme: 14.08.2023 - 18:02

Şampiyonlar Ligi'nde Olimpija Ljubljana ile karşılaşacak Galatasaray'da Okan Buruk; Nicolo Zaniolo, Lucas Torreira ve Zaha hakkında açıklamalar yaptı.

Okan Buruk'tan Lucas Torreira, Zaha Ve Zaniolo Açıklaması: "Oynayabilecek Durumda!"

AJANSSPOR-HABER

UEFA Şampiyonlar Ligi 3. eleme turu rövanş maçında yarın Slovenya temsilcisi Olimpija Ljubljana'yı konuk edecek Galatasaray'da Teknik Direktör Okan Buruk ve futbolculardan Berkan Kutlu basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

"Torreira oynayabilecek durumda"

Son günlerin tartışılan oyuncusu Lucas Torreira ile ilgili sözlerine başlayan Buruk, "Torreira, antrenmanlarını yapıyor. Oynayabilecek durumda. 

"Bazı oyuncular için süreç gerekir"

Biz kısa vadeli düşünmüyoruz, uzun bir sezonumuz var. Hiçbir oyuncuyu erken kullanacak ve ona zarar verecek değilim. Bazen dışardaki insanlar bunu anlamıyor ama bazı oyuncular için süreç gerekir" dedi.

İlgini Çekebilir
Shakhtar, Galatasaray'ı FIFA'ya şikayet etti: Transferi iptal edin!
Habere Git

"Zaniolo'ya teklif var"

Transferde ismi Aston Villa ile geçen Zaniolo hakkında konuşan Buruk, "Zaniolo, kasığından bir sakatlık geçirmişti. Henüz bizle çalışmalara başlamadı. Birçok oyuncuya teklif var, Zaniolo da bunlardan biri. Her oyuncuya teklif geliyor, uygun şartlar oluştukça onu değerlendirecek olan kulübümüz" şeklinde konuştu. 

"Zaha'yı takıma ekleyeceğiz. Kerem bir sonraki maçta listede olacak"

Açıklamalarına devam eden Okan Buruk, sözlerine şöyle devam etti:

"Bizim geçen sene başarılı olmamızın sebebi bütün oyuncuların inanması ve %100'ünü vermesi. Aynı şeyi tekrar yakalayacağız. Bu benim için de geçerli. Şampiyon olduk diye bir şey bitmedi. Transferde aciliyetimiz yok. Zaha, son maçta süre aldı. Onu da yavaş yavaş takıma eklemeye çalışacağız. Kerem Demirbay, bir sonraki maçta UEFA listesine girecek. Kazandığınız zaman 'kolej havası var' derler. Kaybettiğinizde 'gruplaşma var' derler. İşin gerçeği, biz kadromuzu koruduk. Yeni gelenler de dışarıda kalacak oyuncular da değil. Yakın arkadaşlık bağları olabiliyor ama genel atmosfere herkes uyuyor. Maç kazandıkça bu birliktelik de artıyor.

Önemli oyunculara sahibiz, geniş bir kadromuz var. Hem Şampiyonlar Ligi'nde hem de Süper Lig'de yarışacak iki tane kadromuz var. Her maç tabii ki 11 oyuncu değiştirmeyeceğiz ama değişiklikler olacak. İki tarafta da aynı şekilde yarışacağız."

Berkan Kutlu: "İyi yolda olduğumu düşünüyorum"

Berkan Kutlu ise, "Berkan henüz istediği yere gelmedi çünkü 25 yaşında, 4. sezonuna başlıyor. Performans olarak iniş ve çıkışlar olacak. Ama iyi yolda olduğumu düşünüyorum" ifadelerini kullandı. 

İlgini Çekebilir
ÖZEL | Uğurcan Çakır, Nantes iddiaları doğru mu? Açıklandı...
Habere Git

"Siraçhan Nas ile ilgili kararımızı gelecek hafta vereceğiz"

Yeni transfer İlhami Siraçhan Nas'ın geleceğiyle ilgili sözlerine devam eden Okan Buruk,i "Siraçhan Nas henüz çok yeni transfer. Geleceğimiz için Türk ve yetenekli oyuncularımız var. Onlarla birlikte genel olarak kararımızı gelecek hafta vereceğiz. Onun için de hayırlısı olsun" diye konuştu.

"Tete konusu benim alanım değil, avukatların alanı"

Shakhtar Donetsk'in, Tete transferinde Galatasaray'ı FIFA'ya şikayet ettiği konuya da değinen Buruk, "Tete konusu benim alanım değil, avukatların alanı. FIFA her zaman oyuncunun oynamasından yana karar verir. Oynamasında bir problem olacağını düşünmüyorum. Bütün işlemler bittikten sonra diğer oyuncular gibi kadroda yarışacak." ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler