Okan Buruk'tan Mehmet Büyükekşi'ye Süper Kupa itirazı!

İsa Kethüda
27.09.2023 - 00:04 | Son Güncellenme: 27.09.2023 - 00:20

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin, Süper Kupa maçını 30 Aralık'ta oynatma fikrine sıcak bakmadıklarını söyledi.

Okan Buruk'tan Mehmet Büyükekşi'ye Süper Kupa itirazı!

AJANSSPOR-HABER

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin, TFF Süper Kupa maçıyla ilgili yaptığı açıklamaları değerlendirdi.

"O tarihte tatil yapmayı düşünüyorduk"

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi’nin, Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanacak TFF Süper Kupa maçının tarihiyle ilgili yaptığı açıklamasının hatırlatılması üzerine Okan Buruk, "O tarihte tatil yapmayı düşünüyorduk. Şöyle tabii devre arası düşüncemiz vardı. 

"Sıcak baktığım bir şey değil"

İnanılmaz bir yoğun dönem geçeceğiz. Orada bir maç oynayacağımızı düşünmüyordum. Fenerbahçe için de bizim için de orada verebileceğimiz 3-4 günlük iznin de ortadan kalkmasını sağlıyor. Sıcak baktığım bir şey değil. Oyuncularımın da mutlu olacağı bir şey değil. 

İlgini Çekebilir
FLAŞ | Büyükekşi'den Play-Off'a açık kapı!
Habere Git

"Doğru bir tarih olarak olduğunu düşünmüyorum"

Tarih olarak oyuncularımızı dinlendirmemiz gerekiyor. Türkiye dışında olacaksa gideceğiz, geleceğiz. Bütün sezon yoğun geçiyor. Bir sonraki milli takım arasından sonra 7 maç üst üste maç oynayacağız. Bir nefes almak için devre arası iyi olacaktı. Doğru bir tarih olarak olduğunu düşünmüyorum" şeklinde konuştu.

"Süper Kupa'yı 30 Aralık gibi oynatmak istiyoruz"

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, bugün katıldığı Tivibu Spor'da, TFF Süper Kupası maçıyla ilgili şu ifadeleri kullanmıştı:

"Süper Kupa için uğraşıyoruz. 30 Aralık gibi oynatmak istiyoruz. Görüştüğümüz iki ülke kaldı. Biri Suudi Arabistan biri Abu Dabi. Bu ikisinden biriyle anlaşacağız. Türkiye'de olmayacak. Netleşmediği için kesin bir şey diyemiyorum. Bir takım ekonomik konuları konuşuyoruz. Fenerbahçe ve Galatasaray istiyor. Tüm amacım kulüplere katkı sağlamak. Konuştuğumuz konu da ne kadar onlara fayda sağlayabilirim... Eğer olursa onlara da buradakinden çok daha fevkinde bir şeyler olacak."

Beşiktaş devre arası tatil yapmamıştı

Nihat Özdemir Başkanlığındaki dönemin Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) yönetimi, 2021-22 sezonunda Beşiktaş'a tatil yapmı hakkı vermemişti. Beşiktaş, 30 Aralık'ta Ziraat Türkiye Kupası maçı oynadı. 5 Ocak'ta Dubai'de Süper Kupa finali oynayıp, 9 Ocak'ta da dönüp lig maçına çıktı.

İlgini Çekebilir
Lucas Toreira'nın aklına Hulk gelmiş
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler