Buruk'tan Kartal'a cevap: "Ben de rakip hep hakemin başındaydı derim"

28.12.2023 - 21:02 | Son Güncellenme: 28.12.2023 - 21:33

Süper Lig ekiplerinden Galatasaray'ın teknik direktörü Okan Buruk ve kaptanı Fernando Muslera, Süper Kupa öncesi gerçekleştirilen basın toplantısına katıldı.

Buruk'tan Kartal'a cevap: "Ben de rakip hep hakemin başındaydı derim"

Galatasaray'da teknik direktör Okan Buruk ve kaptan Fernando Muslera, 2023 Turkcell Süper Kupa Finali'ndeki Fenerbahçe karşılaşması öncesi Riyad'da düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Buruk konuşmasında Fenerbahçe'nin teknik direktörü İsmail Kartal'a da cevap verdi. 

"Bir kupa daha alabilmek büyük gurur"

Uruguaylı kaleci Fernando Muslera açıklamalarında "Bizim için Galatasaray her zaman yukarıda olmalıdır, finallerde oynamalıdır. Yarın da bir kere daha kupa için mücadele edeceğiz. Hepimiz çok mutluyuz. Uzun yılların sonunda birçok an yaşanıyor. Bir kupa daha alabilmek büyük gurur. Yarın da büyük maç olacağını düşünüyoruz. Galip olmak istiyoruz." dedi.

İlgini Çekebilir
İsmail Kartal'ın Süper Kupa'da 6 numara tercihi belli oldu!
Habere Git

"Keşke burada rakibimizle beraber oturabilseydik ama..."

Teknik direktör Okan Buruk ise konuşmasında toplantıda rakip takımla beraber olmayı tercih edeceğini şu ifadelerle belirtti: "İki büyük takım. Tarihinde çok fazla kupası ıolan 2 takımın finali. Kupa kazanmak bizim için en büyük hedef. Şampiyonluğu kazandık, şimdi Süper Kupa'yı kazanmak istiyoruz. Son maçtan sonra beklentinin yüksek olduğunu biliyoruz. Stat çok güzel. Bunun da maça olumlu yansıyacağını düşünüyorum. Futbol olarak daha üste çıktığımız maç olsun. Yarınki maç daha farklı atmosferde olacak. Türkiye'yi temsil ediyoruz. Türkiye'ye yakışır bir derbi olmasını umuyorum. Keşke burada rakibimizle beraber oturabilseydik ama rakibimizin böyle bir kararı oldu. Ama bizlere yakışır şekilde futbolun öne çıktığı güzel bir derbi olur."

"Yarın hedefimiz daha iyisini yapmak"

Buruk açıklamalarının devamında ise hedeflerinin kazanmak olduğunu şu sözlerle vurguladı: "Bayern Münih'e karşı önde bastık. Fenerbahçe'ye de önde bastık. Fenerbahçe pastan çok uzun topla çıkmayı tercih etti. Geriden oyun kurduk. İlk yarı çok müsaade ettiler. İkinci yarı baskı kurmaya çalıştılar. Bir deplasman takımı olarak rakibimiz beklediğimizden daha fazla geride bekledi. Benzer 4'lüyle çıktık, rakibimiz de. Bekler ofansifti. Ofansif orta sahalar vardı. Bireysel beceriye kayıyor iş. Bireysel üretmede iki takım da beklentinin altında kaldı. İstatiksel olarak da iyi bir şey çıkmadı. Yarın hedefimiz daha iyisini yapmak. Takımların biraz daha rahat olacağını bekliyorum. Derbinin havası, baskısı, taraftarın baskısı bambaşka. Geçen yıl 3'er 0'lık galibiyetler almıştık. Bu strateji. Hedefimiz kazanmak. Yine farklı bir şey oynamayacağız. Burada üretmek önemli olacak."

"Icardi'nin yarın oynayıp oynamamasına karar vereceğiz"

Sarı-Kırmızılı ekibin teknik adamı basın toplantısında yıldız futbolcu Mauro Icardi hakkında ise "Maça başlayan Fenerbahçe 11'ine baktığınızda Fred'e en yakın İrfan Can Kahveci'yle başladılar. Ama etkili olmadı. Sonra değişikliğe gitti. Rakipten çok kendi oyunumuz daha önemli. Icardi bugün maske ile antrenmana çıktı. 3 ayrı darbe aldı. Hakemlerin de oyuncuları koruması lazım. Oyuncuların sakatlanarak, bu tür kırıkların oluşması gayet normal. Hakemlerin oyuncuları sahada korumasını istiyorum. Nasıl biz hakemlere karşı yapılan saldırıda hepimiz birleştik, hakemler de oyuncuları sahada korumak zorunda. Icardi bugün antrenmana çıktı. Yarın oynayıp oynamamasına karar vereceğiz." değerlendirmesinde bulundu. 

İlgini Çekebilir
Kartal: "2015'te şampiyonluğumuz elimizden alındı"
Habere Git

"Tek motivasyon kupa kazanmaktır"

Fernando Muslera ise kupadan daha büyük bir motivasyonun olmadığının altını şu ifadelerle çizdi: "Tek motivasyon kupa kazanmaktır. Başka bir motivasyon yok bence. Türkiye'nin tarihi derbisinden bahsediyoruz. Herkes çok yüksek seviyede. Kendi kariyerlerinde birçok şeyi kazanmış oyuncular. İki takım için de burada Türkiye'yi temsil ediyor olmak çok güzel. Daha fazla motivasyona ihtiyaç yok. İstanbul'da çok büyük beklenti var." 

"Bizim için bu orta sahadaki boşluk avantaj da olabilir"

Galatasaray'ın 50 yaşındaki teknik direktörü Buruk konuşması sırasında yarın için analiz yaptıklarını belirterek "Maç öncesi rakibimizin birçok rakibi karşılama analizini yaptık. Genel olarak Galatasaray kadar agresif olmasa da ön alan baskısını yapmaya çalışan bir takım. Bu sefer daha çok geride beklemeyi tercih ettiler. Oyuncularımız orada oyun kurmaya çalıştı. Yarın için daha farklı bir şey çıkabilir. İyi ayakları düşünüyoruz. Formda oyuncular. Kerem Demirbay da Kaan Ayhan da oyunun iki yönünü oynayabiliyor. Kerem Demirbay geldiğinden bu yana daha çok top kazanan bir oyuncu oldu. Mertens de alanları iyi kullanan bir oyuncu. Onu da orada geçiş oyununda da zaman zaman kullanıyoruz. Fred'in gelmesiyle oyun biraz daha değişecek. Fred mobil bir oyuncu. Daha çok geziyor. Oyun içinde farklılığı getirecek. Bizim için bu orta sahadaki boşluk avantaj da olabilir. Yarın maçta daha net göreceğiz." dedi. 

Buruk'tan Kartal açıklaması

Fenerbahçe'nin teknik direktörü İsmail Kartal'ın Galatasaraylı oyuncular hakkında "Oyun hızını kestiler" açıklaması hakkında ise Okan Buruk şunları söyledi: "Ben de rakip devamlı hakemin başındaydı diyebilirim. Ama oyuncuların hepsine saygı duymak gerekir. Ben Fenerbahçeli oyuncuların hepsine saygı duyuyorum. Oyuncuları suçlamak yerine iki takım oyuncularını da korumak lazım. Biz onlar üzerinde baskı kurdukça oyuncuların kaliteleri de daha geriye gidiyor. Fenerbahçeli oyuncular da Galatasaraylı oyuncular da yarın çok iyi niyetli olacak, sahada en iyisini yapacaklar. Ben buna inanıyorum."

"Muslera takımın moralini biraz bozdu"

Basın toplantısında takımın antrenmanları hakkında "Burada insanların görebileceği yerde çok fazla çalışmıyoruz. O yüzden burada antrenman yapmadık." diyen Okan Buruk daha sonrasında ise gülerek "Penaltılara en çok Muslera çalıştı. Tabii ki çalıştık. Ama Muslera hepsini kurtardı. Takımın moralini biraz bozdu." dedi.

"Kalecinin oyuna katılması lazım"

Muslera ise kalecinin oyuna dahil olması gerektiğini "Futbol çok değişti. Antrenörlerin hepsi anlıyorlar ki kalecinin 11'inci oyuncu olması lazım, oyuna katılması lazım. Oyuna ayaklarımla da katılabilmek çok güzel bir şey benim için. Okan hocanın bunu yaptırıyor olması beni çok geliştirdi. Mutlu hissediyorum. Kaleci olarak bazen stoper de olmam gerekiyor. Çok daha fazla oyuna katılabiliyorum." diyerek vurguladı.

Fenerbahçe gerekçe bildirdi mi?

"Ortak basın toplantısını istemeyen Fenerbahçe tarafından gerekçe bildirildi mi?" sorusuna yanıt veren Okan Buruk bu konuda "Yok, aynı masaya oturmayacağız diye bir karar alındı. Yarın yine maç öncesi birbirimizin elini sıkacağız, sarılacağız. Dostluk mesajını sahada vereceğiz." dedi.

Senin için hazırladığımız haberler