Milli boksör Buse Naz Çakıroğlu yarı finalde!

03.08.2024 - 22:15 | Son Güncellenme: 03.08.2024 - 22:41

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nın boks branşında milli sporcu Buse Naz Çakıroğlu, çeyrek finalde karşılaştığı Finlandiyalı Pihla Kaivo-Oja'yı mağlup etti ve yarı finale yükseldi.

Milli boksör Buse Naz Çakıroğlu yarı finalde!

AJANSSPOR-HABER

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nın boks branşında 50 kg milli sporcu Buse Naz Çakıroğlu, çeyrek finalde karşılaştığı Finlandiyalı Pihla Kaivo-Oja'yı 5-0 mağlup ederek yarı finale yükseldi ve madalya almayı garantiledi.

İlk raund: 5-0 (Buse Naz Çakıroğlu)

İkinci raund: 5-0 (Buse Naz Çakıroğlu)

Üçüncü raund: 5-0 (Buse Naz Çakıroğlu)

"Son 2 diyoruz"

Maç sonrası duygularını dile getiren Buse Naz Çakıroğlu, "Bugün iyi tempolu bir maç yaptık. Çok şükür bugün yine kazandık. Buraya tek bir şey için geldik, son 2 diyoruz. En başta Tokyo'daki kadar üzülmek istemiyorum. Buraya gelmeyi bekliyorduk. Elimden geleni yapacağım. Herkese teşekkür ediyorum. Hepsinin desteğini hissediyoruz. Çok güzel destekler alıyoruz" dedi.

Fransa'nın başkenti Paris'teki North Paris Arena'da boks branşının kadınlar 50 kilo çeyrek final mücadelesi yapıldı.

Buse Naz Çakıroğlu madalyayı garantiledi

Olimpiyat ikincisi milli boksör Buse Naz Çakıroğlu, Fin sporcu Pihla Kaivo-Oja'yı 5-0 yenerek yarı finale çıktı ve madalyayı garantiledi.

Bu arada Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ve diğer ilgililer, müsabakayı salonda izledi. Bakan Bak, müsabaka sonunda bir araya geldiği Buse Naz ve milli takım antrenörlerini tebrik etti.

Fenerbahçe: "Harikasın Buse Naz"

Fenerbahçe Spor Kulübü de, oyuncuları Buse Naz Çakıroğlu'nu yarı finalden ötürü tebrik etti. Kulübün resmi hesaplarından yapılan paylaşımda, "Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda mücadele eden milli boksörümüz Buse Naz Çakıroğlu, rakibini yenerek yarı finale yükseldi ve madalyayı garantiledi. Harikasın Buse Naz" ifadelerine yer verildi.

Senin için hazırladığımız haberler