Busenaz Sürmeneli kimdir, kaç yaşında, branşı nedir ve başarıları

26.07.2024 - 21:11 | Son Güncellenme: 26.07.2024 - 21:17

Paris 2024 Yaz Olimpiyat Oyunları açılış töreninde ülkelerinin bayraklarını taşıyacak sporcularda ülkemizi temsil edecek Busenaz Sürmeneli kimdir, kaç yaşında, branşı nedir ve başarıları nedir? Detaylar...

Busenaz Sürmeneli kimdir, kaç yaşında, branşı nedir ve başarıları

AJANSSPOR HABER

Paris 2024 Yaz Olimpiyat Oyunları açılış töreninde ülkelerinin bayraklarını taşıyacak sporcuların listesi açıklandı. Ülkemizi Mete Gazoz ile Busenaz Sürmeneli temsil edecek. Peki Busenaz Sürmeneli kimdir ve kaç yaşında? İşte Busenaz Sürmeneli hakkında detaylar...

Busenaz Sürmeneli kimdir?

Busenaz Sürmeneli 26 Mayıs 1998'de Bursa'da dünyaya geldi. Tuğçenaz adında ikiz kız kardeşi vardır. Trabzonlu olan milli boksör, Fenerbahçe Spor Kulübü sporcusudur.

Busenaz Sürmeneli 1998 doğumlu, 23 yaşında. Trabzon Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümünden mezun.Bursa'da doğduğunu, aslen Trabzonlu söyleyen Busenaz Sürmeneli boksa nasıl başladığını 2019 yılında şöyle anlatmıştı: "Babamın işi sebebiyle Bursa'dan Trabzon'a taşındık. Antrenörüm aynı zamanda akrabam olur, teyzemin eşi. Onun vasıtasıyla başladım. Boks hayatımızı komple değiştiriyor. Başından sonuna kadar. Güzel dostluklar da kazandırdı. Boks, bana bayrağı gururla taşıyabilme görevini verdi. Annem her zaman yanımdaydı. Babam ilk başlarda karşı çıktı ama sonra o da alıştı. Şu anda ailemin hepsi bana destek veriyor. En büyük destekçilerim onlar diyebilirim."


BUSENAZ SÜRMENELİ'NİN KARİYERİ VE BAŞARILARI

Busenaz Sürmeneli, 3 kez dünya şampiyonu, 5 kez Avrupa şampiyonu, 1 kez de Avrupa üçüncülüğü kazandı. Yaklaşık 30 turnuvada şampiyonluğa ulaştı, 79 kez milli müsabakalara katıldı.


Senin için hazırladığımız haberler