Bütün kızlar aynı anda buz hokeyi ile tanışacak

08.10.2015 - 11:51 | Son Güncellenme: 08.10.2015 - 11:51

Her yaş grubundaki kızların buz hokeyi sporu ile tanışması amacıyla son dört yıldır Uluslararası Buz Hokeyi Federasyonu bünyesinde organize edilen "Dünya Kızlar Buz Hokeyi Günü"nün beşincisi, 10 Ekim Cumartesi günü saat 09:00’da Türkiye’yi temsilen Erzurum'da başlayacak.

Erzurum 3000’lik Buz Hokeyi Salonu’nda eğlenceli ve güvenli bir ortamda buz hokeyi sporunun tanıtılacağı etkinliğe katılacak sporculara ilk olarak bu sporun fırsatları hakkında bilgi verilecek. Temiz oyun, sportmenlik duygusu ve takım çalışması konularının ele alınacağı organizasyon, aynı zamanda katılımcılara yeni bir arkadaş ortamına giriş yapma fırsatı veriyor.

BAŞKAN AKAY: “GENÇ KIZLARIMIZA ERZURUM’DA BUZ HOKEYİ SPORUMUZA HOŞ GELDİN DİYORUZ”
Göreve geldikleri günden itibaren buz hokeyi sporunu Türk gençliğine sevdirmek amacıyla birçok önemli projenin altına imza attıklarını dile getiren Türkiye Buz Hokeyi Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Bülent Akay, “2015-2016 Buz Hokeyi sezonunda ilk kez gerçekleştirilecek 18 Yaş altı Genç Kadınlar Ligi’ni kurarak genç kızlarımızın buz hokeyi sporundaki yerine verdiğimiz önemi bir kez daha göstermiş oluyoruz. Genç Türk kızlarımızın buz hokeyi ile tanışacağı Uluslararası Buz Hokeyi Federasyonu (IIHF) Dünya Kızlar Buz Hokeyi Günü’ne bu sene güzide illerimizden Erzurum ev sahipliği yapacak. Erzurum 3000’lik Buz Hokeyi Salonu’nda yapılacak etkinliğe genç kızlarımızın tümünü davet ediyorum ve buz hokeyi sporuna yeni başlayacak kızlarımıza hoş geldiniz diyorum.” ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler