Bütün sezonu pas geçti, 3 dakikada ligin kaderini değiştirdi

03.05.2021 - 19:10 | Son Güncellenme: 03.05.2021 - 19:18

Başakşehir'in ara transfer döneminde Körfez ekibi El-İttihad Kalba'dan kadrosuna kattığı Junior Fernandes, istikrarsız geçen sezonun ardından ligin kaderini değiştiren golü attı. İşte detaylar...

Bütün sezonu pas geçti, 3 dakikada ligin kaderini değiştirdi

AJANSSPOR - HABER

Bu sezon sadece Hatayspor deplasmanında ilk 11'de başlayan Junior Fernandes, en son 28. haftada sırtına Başakşehir formasını geçirmişti. 10 haftalık sürecin ardından, kadroya alınmasına rağmen sahada kulübede forma şansı bulamayan Fernandes, 2 dakikada ligin kaderini değiştirdi. 86. dakikada oyuna giren futbolcu, 88. dakikada takımını öne geçiren golü kaydetti. 

"Alanyaspor'da ünlenmişti..."

2016-17 sezonunda Hırvat Dinamo Zagreb'den Alanyaspor'un yolunu tutan Junior Fernandes, Türkiye'deki performansıyla dikkatleri üzerine çekmişti. Bir önceki sezon Akdeniz ekibinde 38 maça çıkan oyuncu, 19 gole doğrudan katkıda bulunmuştu. Fernandes, Alanya'daki başarısını ne Körfez'de ne de Başakşehir'de bulacağını sanıyordu. Ancak bugün, ligin kaderini tayin eden gollerden birini kaydetti.

10 hafta sonra yeşil çime çıktı

Başakşehir'de 10 kez kadroya alınan Junior Fernandes, bu süreçte sadece 7 kez forma şansı bulmuştu. Hatayspor maçından sonra bir daha forma şansı bulamayan Fernandes, en son 3 Mart'ta Konyaspor'a karşı oyuna girmiş, 4 dakika sahada kalmıştı. 10 hafta sonra yeşil sahalara geri dönen oyuncu, bugün 88. dakikada Ankaragücü'nü yıkan golü attı. Bu gol, Fernandes'in Başakşehir'deki ilk golüydü.

Fernandes'in golüyle beraber Ankaragücü 38 puanla 18. sıraya gerilerken; Başakşehir 43 puanla küme potasından bir adım daha uzaklaştı. 

Senin için hazırladığımız haberler