Spor yazarları A Milli Takım'ın Avusturya zaferini değerlendirdi

Özgür Koç
03.07.2024 - 09:09 | Son Güncellenme: 03.07.2024 - 09:30

A Milli Futbol Takımı, EURO 2024 Son 16 Turu maçında Avusturya'yı 2-1 mağlup ederek çeyrek finale yükseldi ve Hollanda'nın rakibi oldu. Spor yazarları Ay-yıldızlı ekibin tarihi zaferini değerlendirdi.

Spor yazarları A Milli Takım'ın Avusturya zaferini değerlendirdi

AJANSSPOR - HABER

A Milli Futbol Takımımız, Leipzig'de karşılaştığı Avusturya'yı Merih Demiral'ın iki golüyle 2-1 mağlup ederek adını çeyrek finale yazdırdı. 

Spor yazarlarının tarihi zaferle ilgili değerlendirmeleri şöyle:

Gürcan Bilgiç: "Mucizenin çocukları kazandı"

Mücadele etmemiz gerekiyordu. Ettik… Savunmamız hata yapmamalıydı, bir kere yaptık. Mert Günok'un günü olmalıydı. İki kere kurtardı. Golleri atan Merih maçın adamı oldu, Mert Günok da benim adamımdır. Montella'nın hakkını unutmayalım. Hakan Çalhanoğlu'nun olmadığı bir takımda akıl olabilir ama "Fikir" eksiktir. Kaan ile üçlediği, beklerle beşlediği defans hattının önüne, yüreklerini koyan Orkunİsmail ikilisini ekledi. Duvar dediğin böyle olur aslında. Bitiş düdüğünde tüm takım yere yıkıldı. Öylesine mücadele ettiler ki, o düdük hepsini bir anda cennete taşıdı. Klasik formamızın, göğüsteki kırmıza bandın içindeki Ay-Yıldız'ın, hepimizin gözündeki yaşların, yumruk halinin fotoğrafıydı bu. Mucizenin çocukları… (Sabah)

Erman Özgür: "Uzun zamandır beklenen hikaye"

Oyun Avusturya’nın risk alması ile sahamıza yığıldı. Merih’in kariyer maçı oynadığı bu baskıyı gol yemeden atlatmayı başardık. Ferdi, Barış Alper, Merih, Mert Günok, Kaan Ayhan başta olmak üzere tüm oyuncularımız sahaya yüreklerini koyarak Milli Takımımızı çeyrek finale taşıdılar. Montella’nın öğrencileri uzun zamandır özlediğimiz yeni bir başarı hikayesi yazarak hepimizin gururu oldular. Hepsine ayrı ayrı teşekkürler. (Fanatik)

Ercan Güven: "Vatan size minnettardır"

Yağmurlu bir Leipzig gecesinde, sahada “inanmış” çocuklar, tribünde onlara inanmış zinde taraftarlarla motorları maviliklere sürdü Ay-Yıldız’lı takım. Final çeyrek, mutluluk tam!Ne diyelim. Bu millet, ülkenin şu sıkıntılı sürecinde sportif bağlamda yüzünü güldüren sizlere minnettardır. Herkese kutlu olsun. (Milliyet)

Uğur Meleke: "Süper Lig'in Bundesliga'ya karşı zaferi"

Avusturya’ya liglerinin isminden dolayı ‘Diğer Bundesliga’ diyorlar ama dün ilk 11’lerinde 7 tane Almanya Bundesliga oyuncusu vardı zaten. Yani ilk 11’inde 7 Süper Lig oyuncusu bulunan Türkiye, 7 Almanya Bundesliga’lısı olan Avusturya’yı eledi bir bakıma. Sadece milli takımımızın değil, ligimizin de bir zaferi bu. (Hürriyet)

Tunç Kayacı: "Bekle bizi Berlin!"

İkinci yarıda yağmur altında gerilimi çok yüksek bir müsabaka oynadık. 2008’de Basel’de İsviçre’ye karşı kazandığımız maçı anımsattı. Kornerden gelen Merih Demiral kafa golü ’oh be’ dedirtti ama yine bir korner golüyle Avusturya farkı bire indirdi. Malum kalan dakikalar artık hata yapmadan skoru korumak için oynadık. Montella’nın hamleleri doğruydu, yorulan, sarı kart problemi olan isimleri değiştirdi. Artık bu bölümde taktik teknikten öte ruhumuzu ortaya koyup çeyrek finale çıkmaktı. Bekle bizi Berlin, bekle bizi Hollanda! Unutulmaz bir gece yaşattınız, emeğinize yüreğinize sağlık Montella ve öğrencileri. (Fanatik)

Attila Gökçe: "Tam yürekle devam"

Bu maça ulusça ihtiyacımız vardı. Yaşama sevincimizi tazeleyen bir futbol zaferine tanık olduk. Çeyrek finale adım attık. Şimdi sıradaki gelsin. Çeyrek finali aşarsak… Hedefimiz yarı final… Belki de final… Umudun ve hayalin sınırları yok. Haydi tam yol ileri…Tam yürekle yani! (Milliyet)

Cem Dizdar: "Yeteneğin katkısı kolektifin gücü!"

En küçük sıkıntıda birbirini yerden yere vurmaya hazırların ülkesinde teknik direktör olan Vincenzo Montella takım kaptanı Hakan Çalhanoğlu’nun yokluğunda altı savunmacılı bir formasyonla sahaya gönderdi takımını. İyi de etmiş göründü. Maç başlar başlamaz üç pozisyon vardı! İlkini ve üçüncüsünü kullanamayan Avusturya, ikincisinde golü bulan Türkiye’ydi. Üstelik altıncı gol turnuvada ilk kez bir duran toptan Merih Demiral ile gelmişti. Yani 6 golü 6 farklı oyuncu atarak rakip yine şaşırtılmıştı! İlk devre öyle ilerledi ki, Montella’nın ‘’Kulüp takımı niteliğinde’’ dediği Avusturya’ya karşı topu neredeyse eşit kullandı Milli Takım. Pozisyon vermedi değil milliler ama temkinli ve tedirgin edici tarzlarıyla Ralf Ragnick takımının önceki maçlara göre kolektif oynamasını da engelledi. İkinci devre de benzeri kurguyla başlayıp öyle devam etti. Ülke ‘’yeteneklilerden’’ bir şeyler beklerken belirleyici olan ‘’direnç’’ ve ‘’kolektif bilinç’’ oldu. Nihayet ilk devre olduğu gibi ikinci devredeki ilk kornerde yine aynı ikili Arda/ Merih işbirliğinden ikiyi buldu bizimkiler. Ne var ki, bir kornerden de Avusturya’nın golü geldi. Her şeye rağmen dayanışması yüksek Milli Takım her bir oyuncusunun tüm gayretiyle çeyrek finale kalmayı başardı. (Fanatik)

Ömer Üründül: "Büyük zafer savaşarak geldi"

Bütün futbolcular ellerinden gelini yaptı. Teknik direktör Montella dün Kaan'ı da stopere çekerek 3'lü defans uygulattı. Üç stoperimiz de inanılmaz oynadılar. Doğal olarak iki de gol atan Merih Demiral sahanın yıldızıydı. Rakibin son saniyelerdeki kafa vuruşunu ise Mert Günok ile birlikte tüm Türkiye kurtardı. (Sabah)

Murat Özbostan: "Alayına hadlerini bildirdiler"

Avusturya'nın ayarlarını bozduk. Maça öyle bir havada başladılar ki mücadele öncesi Almanya'da maçın favorisi onlardı ama favori değil sahada savaşan, taraftarıyla, ülkesiyle Türkiye oldu. İki İsim Merih ve kaleci Mert futbol hayatlarının en unutulmaz performansına imza attılar. Bunu da özellikle belirtmek istedim. Tebrikler çocuklar. Yolunuz açık olsun. Ne mutlu Türkü'm diyene. (Sabah)

İlker Yağcıoğlu: "Turnuvanın en iyi oyunuydu"

EURO 2024'ün, gizli favorisi Avusturya'ya karşı A Milli Takımımız en iyi maçını oynadı. Vincenzo Montella bu maçta üçlü savunmaya dönerek Avusturya'nın yaptığı meşhur önde presi engellemiş oldu. Orta sahada orkun ismail ve ardanın çok iyi oyunları ve kolay top kaybetmemeleri ilk 45 dakikayı önde tamamlamamızı sağladı. Merih attığı goller ve yaptığı kritik müdahaleler ile ön plana çıkan isim oldu. İlk 45'teki iyi oyun Montella'nın eseriydi. (Takvim)

Fatih Doğan: "Burası Türkiye!"

Dün turnuvanın bence en iyi sol beki Ferdi'yi takibe gelen Arsenal ekibinin, "50 milyon Euro verelim hemen alalım" raporu vermesi lazım. Sadece Merih, Mert Günok, Orkun, Ferdi değil bütün takım, bütün ekip yürekten koca bir alkışı hak etti. Helal olsun Bizim Çocuklar, yolun açık olsun Türkiye'm… Her golden sonra taraftarımızın dediği gibi, "BURASI TÜRKİYE, BURADAN ÇIKIŞ YOK." (Sabah)

Senin için hazırladığımız haberler