Büyük Adaletsizlik! Aşılı Vikhlyantseva Yok, Aşısız Djokovic Var

İsa Kethüda
05.01.2022 - 00:50 | Son Güncellenme: 05.01.2022 - 01:13

Avustralya Açık Tenis Turnuvası'na koronavirüs aşısı olmayan Novak Djokovic’in katılmasına izin çıktı. Sputnik aşısı olan Rus Raket Nata Vikhlyantsevaya ise vize verilmedi.

Büyük Adaletsizlik! Aşılı Vikhlyantseva Yok, Aşısız Djokovic Var

AJANSSPOR-HABER

Uluslararası Tenis Federasyonu tarafından düzenlenen dört büyük tenis turnuvasından biri olan (Grand Slam) ve 17 Ocak'ta başlayacak Avustralya Açık'a günler kaldı. Dünyayı bir kez daha etkisine alan koronavirüsün gölgesinde yapılacak turnuvaya tenisçilerin katılabilmesi için Kovid-19 aşısı zorunluluğu getirildi. Aşı olmayı reddeden tenisçilerden ise bağımsız uzmanlardan oluşan kuruldan tıbbi muafiyet alınması talep edildi.

Novak Djokovic: Avustralya’ya doğru yola koyuldum

Erkeklerde dünyanın bir numarası olan Novak Djokovic, koronavirüs aşısı yaptırmamasına karşın Sidney'de kortta olacağını açıkladı. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Sırp tenisçi, “Yeni sezon öncesi sevdiklerimle güzel zaman geçirdim ve bugün tıbbi muafiyet alarak Avustralya’ya doğru yola koyuldum. 2022 için hazırım” dedi. Djokovic, son 3 yılı üst üste toplam 9 şampiyonlukla Avustralya Açık'ı en çok kazanan isim durumunda.

Rus Nata Vikhlyantseva izin yok

Rus raket Nata Vikhlyantseva, ise Avustralya vizesi alamadı.  Ülkesinin aşısı olan Sputnik'in kabul edilmemesi üzerine sosyal medyadan açıklama yapan 24 yaşındaki tenisçi,  "Son karşılaşmalardaki seviyemden memnunum ve Avustralya'da kortta olmak istiyordum. Ancak Sputnik onaylı değil" dedi.

Avustralya Açık’ta 2. turda elenmişti

Vikhlyantseva, 2017’de ve 2019’da Avustralya Açık’ta 2. turda elenmişti. 

2018'de Arina Rodionova ile birlikte çiftlerde mücadele eden Rus raket, turnuvaya ilk turda veda etmişti.

Senin için hazırladığımız haberler