"Büyük bir adam için ne kadar yumuşaksın"

14.05.2020 - 13:51 | Son Güncellenme: 14.05.2020 - 13:58

"Büyük bir adam için ne kadar yumuşaksın"

Eski hakem Mark Clattenburg, kariyeri boyunca kendisini en çok zorlayan futbolcular hakkında konuşurken, bir dönem Beşiktaş'ta oynayan Pepe ve Trabzonspor ile yolları ayrılan John Obi Mikel'e de bu isimlerin arasında yer verdi.

AJANSSPOR - HABER

Görev yaptığı süre boyunca Premier Lig'in en iyi hakemi olarak gösterilen Clattenburg, eski golcü Peter Crouch ile yaptığı sohbette çarpıcı ifadeler kullandı.

O dönem Real Madrid forması giyen Portekizli savunma oyuncusu Pepe ile 2016 Şampiyonlar Ligi finalinde yaşadığı olaya değinen 45 yaşındaki eski hakem, "Herkes bana 2016 Şampiyonlar Ligi finalindeki olayı soruyor. Pepe yerde yuvarlanırken, numara yaparken benim dilimle yaptığım o hareketi... Şöyle düşünüyordum: 'Büyük bir adam için ne kadar yumuşaksın'. Atletico Madridli bir oyuncuyu oyundan attırmak için bunu iki kez yaptı. Başka bir hakem belki kanabilirdi ancak ödevimi yapmıştım. Güvenemeyeceğiniz bir oyuncuydu." dedi.    

Real Madrid ile Atletico Madrid arasındaki finalde verdiği kararlara da değinen eski hakem, "2016'da Şampiyonlar Ligi'ndeki Atletico-Real finalinde Ramos'un golünde küçük bir ofsayt vardı. Devre arasında bunu fark ettik. Zor bir karardı ve yardımcım bunu kaçırmıştı. İkinci yarının başında Pepe, Fernando Torres'e faul yapınca Atletico'ya penaltı verdim. Pepe sinirlendi ve yanıma gelip mükemmel İngilizcesi ile 'Kesinlikle penaltı değil Mark' dedi. Ben de ona 'İlk golünüz sayılmamalıydı' dedim." Bu, onu susturdu." ifadesini kullandı.

2012 yılında Chelsea forması giyen John Obi Mikel'in kendisini ırkçılıkla suçlaması hakkında da konuşan Mark Clattenburg, "Mikel, 2012 yılındaki Chelsea - Manchester United maçında beni ırkçı ifadeler kullanmakla suçlamıştı, bu doğru değildi ve daha sonra federasyon tarafından aklandım. Benden asla özür dilemedi. Bu üzücü çünkü hayatımı mahvedebilirdi. Bu olaydan sonra bir süre için hakemlikten soğudum ancak bırakamadım. Bakmam gereken bir ailem vardı ve sürdürebilecek başka bir kariyerim yoktu." diye konuştu. 

Mikel'in özür dileme şansı yakaladığını ancak bunu yapmadığını vurgulayan 45 yaşındaki Clattenburg, "Mikel bu iddiayı İngilizce bilmeyen takım arkadaşı Ramires'ten duymuş. Diğer Chelseali oyuncular özür dilemişti ancak Mikel'den bir şey gelmedi. 2014 Dünya Kupası öncesi Nijerya'nın Amerika'da yaptığı hazırlık maçında benden özür dileme ve konuyla ilgili konuşma şansı vardı. Bunu memnuniyetle karşılardım ancak ne yazık ki hiçbir şey olmadı." açıklamasını yaptı.

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz. 

Senin için hazırladığımız haberler