Büyük heyecan başlıyor! İlk rakip İngiltere!

28.10.2017 - 12:20 | Son Güncellenme: 28.10.2017 - 12:20

İşitme Engelliler Futbol Milli Takımı'nın, 2019 Avrupa Şampiyonası Elemeleri'ndeki mücadelesi başlıyor. Türkiye, ilk maçını yarın Antalya'da İngiltere ile yapacak.

Elemeler için bir süredir Antalya'da kamp yapan milliler, Çekya ve İngiltere'nin de yer aldığı B Grubu'ndaki ilk maçında, saat 16.00'da Antalya Stadı'nda İngiltere'yi konuk edecek.

Tek devreli lig usulüne göre 18 takımın üçerli 6 grupta mücadele ettiği elemelerde, ilk 2'ye girenler finallere yükselecek, sonuncular ise gelecek yıl ekim ayında play-off'ta karşılaşacak.

Türkiye, B Grubu'ndaki ikinci ve son maçını 17 Haziran 2018'de Çekya ile deplasmanda oynayacak.

İşitme Engelliler 2019 Avrupa Futbol Şampiyonası Finalleri'ne Yunanistan ev sahipliği yapacak.

Milli Takım Teknik Direktörü Ali Metin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, iyi bir hazırlık dönemi geçirdiklerini belirterek, şu ifadeleri kullandı:

"Avrupa Şampiyonası bizim için çok önemli. Şampiyonada yer alamadığımız takdirde ne Dünya Şampiyonası ne de İşitme Engelliler Olimpiyatları'na katılamıyoruz. İngiltere, 5 olimpiyat şampiyonluğu bulunan güçlü bir ekip. Biz de son olimpiyat şampiyonuyuz. Şampiyon kadromuza 21 Yaş Altı Milli Takımı'ndan da takviyeler yaptık. İyi mücadele edip, galip gelmek istiyoruz."

İşitme Engelliler Futbol Milli Takımı'nda yer alan oyuncular şunlar:

Ersin Mert, Mustafa Acar, Cemak Kutay Kahraman, Soner Balcı, Hakan Erol, Mehmet Sert, Eşref Metin Su, Tolga Alkan, Hakan Kurt, Orhan Aydeniz, Mustafa Şaşmaz, Serhat Başaran, Hüseyin Er, Kasım Kılınç, Janbert Özeşer, İmammettin Sünmez, Mahmut Aktaş, Gökhan Aydın, Fırat Kaya, Ali Dalkıran, Emre Kılınç.

Senin için hazırladığımız haberler