TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'den Büyük Operasyon

20.06.2022 - 12:24 | Son Güncellenme: 20.06.2022 - 15:01

TFF'nin yeni başkanı Mehmet Büyükekşi'nin genel sekreter Kadir Kardaş ile yollarını ayıracağı iddia ediliyor. Bu koltuğun en güçlü adayı ise eski TFF yöneticisi Mehmet Baykan. İşte detaylar...

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'den Büyük Operasyon

AJANSSPOR - HABER

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı seçilen Mehmet Büyükekşi, yönetim teşkilatında büyük bir değişime gitmek istiyor. Tahkim Kurulu, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) gibi tüm kurulların istifasını isteyen Büyükekşi, TFF birimlerinde de değişime hazırlanıyor. Burada da en önemli pozisyon TFF Genel Sekreterliği. Ajansspor'un elde ettiği bilgiye göre Büyükekşi, genel sekreter Kadir Kardaş ile devam etmeye sıcak bakmıyor. 2014 yılından bu yana görevde olan Kardaş ile yolların ayrılacağı iddia ediliyor.

Kardaş'ın yerine Baykan!

Kardaş ile yolların ayrılması halinde TFF Genel Sekreterliği için en güçlü adayın ise Mehmet Baykan olduğu öne sürülüyor. Uzun yıllar TFF Yönetim Kurulu üyeliği yapan ve son olarak Nihat Özdemir yönetiminde de yer alan Baykan, 8 Mart'ta yapılan hakem operasyonundaki hukuki sıkıntı nedeniyle istifa etmişti. Büyükekşi'nin yönetimine gireceği de iddia edilen Baykan, geçen Perşembe günü yapılan seçimde dışarıda kalmayı tercih etmişti. Kulislere göre Baykan, TFF'ye genel sekreter olarak dönecek.

Yüklü bir tazminat ödenebilir

Yeni TFF'nin genel sekreterlikte değişiklik yönünde bir karar alması halinde Kadir Kardaş'a yüklü bir tazminat ödenmesi de söz konusu olacak. Medyada daha önce yer alan haberlere göre, Kadir Kardaş'a aylık olarak yaklaşık 190 bin lira ücret ödeniyor. Kardaş'ın TFF'den ayrılması halinde bundan önce de çalıştığı yayıncı kuruluş beINSports'a CEO olarak dönebileceği de konuşulan iddialar arasında.

İlgini Çekebilir
Gözler TFF'de. Hangi kulüp ne kadar limit alacak?
Habere Git

Spor Hizmetleri'nden ayrılacak iddiası

Diğer yandan halihazırda Spor Hizmetleri Genel Müdürü görevini yürüten Mehmet Baykan'ın da TFF Genel Sekreteri olması halinde, bakanlık bünyesinden ayrılması söz konusu olacak. Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nü 9 Eylül 2011 yılından itibaren vekaleten müdürlük yapan Baykan, 23 Mayıs 2020'de asaleten atanmıştı. İlk  toplantısını Cumartesi günü yapan TFF yönetiminin ikinci toplantısını Çarşamba günü yapması ve teşkilattaki yapılanmaya dair de karar alması bekleniyor.

Mehmet Baykan kimdir?

1964 yılında Konya'da doğan Mehmet Baykan, Konyaspor Kulübü Başkan Yardımcılığı ve Konya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanlığı yaptı. Daha sonra Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu Genel Başkanı olan Baykan, 2022'ye kadar yıllarca da başkanvekilliği başta olmak üzere TFF yönetiminde üst düzey üyelik görevinde bulundu.

2011'den itibaren hem Spo Hizmetleri'nde hem TFF'de etkin bir görev üstlenen Baykan, 2007'de Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi tarafından 'Sportif Fair Play Kariyer Dalı Şeref Diploması' ödülüyle onurlandırılmıştı.

Senin için hazırladığımız haberler