Büyük övgü: 'Başkasının göremediği şeyleri görüp...'

30.01.2020 - 13:31 | Son Güncellenme: 30.01.2020 - 10:35

Büyük övgü: 'Başkasının göremediği şeyleri görüp...'

Sezon sonuna kadar Feyenoord'a kiralanan Oğuzhan Özyakup için onunla Hollanda U17 Milli Takımı'nda birlikte çalışan teknik direktör Albert Stuivenberg'den övgü dolu sözler geldi.

Hollanda doğumlu olan 27 yaşındaki futbolcu altyapı eğitimini AZ Alkmaar'da almış, U21 seviyesine kadar Hollanda Milli Takımı'nda forma giymişti. 

U17 Milli Takımı'nda Oğuzhan'ın teknik direktörlüğünü yapan Stuivenberg de Feyenoord transferi sonrası De Telegraaf'a açıklamalarda bulundu. 

Yıldız futbolcuyu hareketli ve yaratıcı bir pasör olarak değerkendiren Hollandalı teknik adam, "Başkasının göremediği şeyleri görüp çözümler üreten akıllı bir çocuk" ifadesini kullandı. 

2009'da Oğuzhan Özyakup'un kaptanlığındaki Hollanda U17 Milli Takımı, Avrupa Şampiyonası'nda finale yükselmişti. 

Oğuzhan'ın takımın liderlerinden biri olduğuna vurgu yapan Stuivenberg, "Hiçbir zaman pes etmezdi. O zamanlar 18 yaşındaydı ama her şeye dahil olurdu. Bir milli takım hocası olarak o yaştaki futbolcuları çekmek için bazı sorular sorarsınız. İlk cevap verenlerden biri o olurdu. Oğuzhan en hızlı futbolculardan biri değildi. Patlayıcı gücü de yoktu. Ama başkalarının göremediği çözümleri görüyordu" dedi.

"Şu anda ne yaptığını bilmiyorum. Fakat 27 yaşında. Önünde daha uzun yıllar var. EURO 2020'de oynaması gerekiyor. O yüzden kendini Feyenoord'da kanıtlamak isteyecektir."

AJANSSPOR

Senin için hazırladığımız haberler