Büyük skandal! Bisiklet yarışının içinden 'kamyon' geçti!

Salim Manav
16.07.2021 - 11:01 | Son Güncellenme: 16.07.2021 - 12:57

Bisiklet Federasyonu’nun dün düzenlediği 15 Temmuz Şehitleri Anma Ulusal Bisiklet 4. Yol Yarışması, trafiğe açılmasının ardından kazalara neden oldu. Bisikletçi Kübra Bektaş, yaşadığı kazayı ve sonrasındaki süreci anlatarak Bisiklet Federasyonu’nu eleştirdi. İşte detaylar...

 Büyük skandal! Bisiklet yarışının içinden 'kamyon' geçti!

Türkiye Bisiklet Federasyonu ve Kahramankazan Belediyesi iş birliğiyle düzenlenen 15 Temmuz Şehitleri Anma Yol Bisikleti Yarışı, Kahramankazan'da yapıldı. Ancak yarışın parkuru tepkiye neden oldu. Çevre yolunda trafiğin aktığı yolda pedal çeviren sporcular araçların arasında defalarca tehlike atlattı. Yarış ise 25. kilometrede iptal edildi.

Türkiye Bisiklet Federasyonu ve Kahramankazan Belediyesi iş birliğiyle düzenlenen 15 Temmuz Şehitleri Anma Yol Bisikleti Yarışı, Kahramankazan'da dün yapıldı. Kadın ve erkek toplam 284 sporcunun katıldığı yarışlarda sporcular, 9 kategoride mücadele edecekti.

İlçeden start alan sporcular Kahramankazan-Ankara kara yolunu takip ederek 60 kilometre pedal çevirecek, yarış da Atatürk Orman Çiftliği'nde sona erecekti.

Ancak yarışın parkuru tartışmalara yol açtı. Çevre yolunda trafiğin aktığı yolda pedal çeviren sporcular araçların arasında defalarca tehlike atlattı. Yarış ise 25. kilometrede iptal edildi.

Sporcular ise sosyal medya hesaplarından Türkiye Bisiklet Federasyonu'na tepki göstererek parkurda defalarca kaza ile burun buruna geldiklerini kaydetti. Tura katılan yarışmacılardan Kübra Bektaş ise geçirdiği kaza sonucu hastaneye kaldırıldı.

'10 dakika sonra yanımızdan kamyon geçti'

Yarışa katılan sporculardan Kübra Bektaş ise parkur araç trafiğine açıldıktan sonra kaza yaptı. 50 km hızla giderken düştüğünü ve 7-8 metre sürüklendiğini belirten Bektaş, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda olanları şöyle anlattı:

"Yaşadığım şoku bir kenara bırakıp, kullanabildiğim birkaç parmakla yazarak size bir şeyler anlatmak istiyorum. Bugün Türkiye Bisiklet Federasyonu’nun düzenlediği bir yarışa katıldım. Yıldız, genç ve elit sporcuların -tahminen 200 kişi- startı birlikte verildi. Sebebini anlamak zor olmadı elbette. 10 dk sonra pelotonun ortasında yanımızdan bir kamyon geçti, ‘belli ki trafiği açtılar bile.’ dedik! Yıldız, ergen sporcuların agresif kullanışı malum (çocuklar da haklı, yarış yok, para yok, beklenti çok), 50km hızla giderken düştüm, bisikletimle bir takla atıp, yaklaşık 7-8 metre sürüklendik.. Olayın şoku ile kıpırdayamıyordum ki sevecen hakemlerimizden birinin ‘yolun ortasında duramazsın çekil kenara’ diye bağırmasıyla uyanmış olacağım, kendimi sağımdan solumdan geçen bisikletçilere aldırmadan kenara attım. Sevecenliği ile beni biraz sakinleştirmiş o hakem bir ambulansa çoktan haber vermiştir diye acılar içinde yolun kenarında bekledim.. Ambulansın gelmeyeceğini anlayan takımım beni arabaya aldı. Yaklaşık bir buçuk saat ambulans bulamadık. En azından federasyonumuz en kısa yarışları yapmakla ünlüydü de finish alanına kemiklerimin ağrılarını iliklerime kadar hissedemeden vardık. Ambulans diye bağırdığım için bu sefer diğer sevecen kadın hakemimiz bana bağırmaya başladı. Bir türlü kibar olmayı öğrenemedim şu kriz anlarında(!)"

Kübra Bektaş'ın paylaşımı:

Senin için hazırladığımız haberler