"Büyük takım böyle oynamaz"

04.11.2017 - 19:25 | Son Güncellenme: 04.11.2017 - 19:25

"Büyük takım böyle oynamaz"

Hürriyet Gazetesi yazarı  Uğur Meleke, Osmanlıspor-Fenerbahçe maçı öncesi değerlendirmelerde bulundu.

İşte, Uğur Meleke'nin zorlu 90 dakikayla ilgili görüşleri...

 Fenerbahçe’nin kaleci pozisyonu dışında Kayseri’yle berabere kalan 11’le maça başlaması doğru mu?
- Bana enteresan geldi doğrusu. Evet, savunmada fazla değişiklik kabiliyetiniz yok ama ön taraftaki gri görüntüyü çözmek için bir arayış kadrosu bekliyordum ben. Giuliano’nun birkaç haftadır görüntüsü Souza’dan farksız değil. Ama ondan beklenen sahaya yetenek koyması.

Neyi değiştirebilirdi Kocaman?
- Tabii ki neyi değiştirebileceğini en iyi o bilir ama yeni bir şeyler denemek zorunda. Soldado-Janssen’ı bir arada kullanmayı deneyemez mi mesela? Ya da orta üçlüye Alper takviyesini? Hatta daha radikal çözümler de elektro şok etkisi yapabilir: Beklerde Dirar-Isla, ya da sol bekte Alper. Bir şeyleri değiştirmesi şart bence.

Kameni’nin yedek kalışını nasıl değerlendiriyorsunuz?
- Kayseri maçında yenen hangi golde Kameni’nin hatası vardı ki, ben anlayamadım. Neto’nun gol atacağını mı tahmin etmeliydi mesela? Bir başka dikkat çekici gelişme de geçen hafta kadro dışı olan Aatif’ın bu kez 21’e girmesi. Kamuoyunun dikkatini çekmemiştir belki ama Oğuz Kağan kadrodan çıkmış, Aatif 21 kişi içine girmiş.

Uğur Meleke, Fenerbahçe'nin deplasmanda Osmanlıspor ile 1-1 berabere kaldığı maçın ardından da değerlendirmeler yaptı.

İşte o sözler

- Fenerbahçe bu beraberliği hak etti mi?
- Fenerbahçe’nin oynadığı futbola bakarsak, 1 puan kazanç bile sayılabilir! Maçın 75’inci dakikasında size aniden “Osmanlıspor kalecisi Hakan’ın kazağının rengi neydi” diye sorsam, herhalde cevaplamak için bayağı düşünmek zorunda kalırdınız. Sarı-lacivertliler 7’nci dakikada 1-0’ı bulduktan sonra büyük takım gibi oynamadı. Türkiye’de bir büyük takım, lig sonuncusuna karşı 83 dakika 1-0’ı korumak için oynamaz.

- Fenerbahçe’deki problem ne?
- Takım çok gri. Oyun çok gri. Futbolcular bence çok sıradan. Şu anda Fenerbahçe ilk 11’inin tamamını Başakşehir’e teklif etseniz, Abdullah Avcı bunların kaçını ilk 11’de kullanır, şüpheliyim. Belki sadece Valbuena’yı.

Peki ne yapmalılar?
- İyi futbol, iyi futbolcuyla oynanır. Aykut Kocaman sahada daha fazla yetenekli oyuncuya yer vermeli. Çare, çift santrafor kullanmak olabilir, Alper’i orta üçlüye monte etmek olabilir. Dirar’ı bekte kullanmak olabilir. Muhakkak radikal hamleler yapmak zorunda.   - Spor Arena

Senin için hazırladığımız haberler