Büyük takımlar 'hazırlık'sız yakalanacak!

04.06.2020 - 12:01 | Son Güncellenme: 04.06.2020 - 12:05

Süper Lig'de zorunlu aranın bitmesine sayılı günler kala büyük kulüpler başka takımlarla hazırlık maçı yapamayacak. Önlerindeki engel ne? TFF Sağlık Kurulu neden izin vermiyor? Avrupa'da örnek bir durum var mı? Dikkat çeken detaylar...

Büyük takımlar 'hazırlık'sız yakalanacak!

EMRAH KARALİNÇ - AJANSSPOR

Koronavirüs salgını sebebiyle zorunlu olarak ara verilen Süper Lig’de maçlar, 12 Haziran tarihi itibarıyla kaldığı yerden devam edecek. Bu süreçte, ‘büyük takım’ olarak adlandırılan ekipler, hazırlık maçı oynayamayacak. 4 büyük kulüp, bu sorunu nasıl aşacak? İşte yanıtı…

Teknik direktörlerin hazırlık maçı sıkıntısı

Türkiye Futbol Federasyonu Sağlık Kurulu, koronavirüs tedbirleri kapsamında her detayı ince ayrıntısına kadar hesaplamak için çaba sarf etti. Ligin başlamasına sayılı günler kala, teknik direktörler hazırlık maçı yapma konusunda olumsuz bir durumla karşı karşıya.

Hazırlık maçı oynanmasına TFF Sağlık Kurulu’ndan ret

Zira TFF Sağlık Kurulu, COVID-19 salgını sebebiyle alınan tedbirler kapsamında iki farklı kulüp arasındaki hazırlık maçı yapılmasını uygun görmüyor.

Büyük kulüplerin hazırlık maçı planı suya düştü

Normal şartlarda ligin başlamasından önce Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor hazırlık maçı yapmayı düşünüyordu.

Fenerbahçe resmi olarak açıklama yapmıştı

Fenerbahçe, TFF Sağlık Kurulu’nun bu tavsiyesi sebebiyle kendi kadrosundan oluşturacağı kadrolarla bir hazırlık maçı yapacak.

Galatasaray da kendi oluşturacağı takımlarla maç oynayacak

Benzer bir durum Galatasaray için de geçerli. Sarı-kırmızılılar da kendi bünyesinden oluşturacağı kadrolarla bu eksikliği gidermeye çalışacak.

Beşiktaş ve Trabzonspor için de aynı durum geçerli

Hatırlanacağı gibi Beşiktaş da bir süredir hazırlık maçı yapabilmek için rakip arıyordu. Yine Trabzonspor için de aynı durumun geçerli olduğu belirtildi.

İngiltere’de izin veriliyor ama…

Öte yandan İngiltere’de, iki takım arasında hazırlık maçı yapılmasına belli şartlar doğrultusunda izin verildiği gündeme gelmişti. Şartlar arasında ise iki kulübün tesisleri arasında maksimum 90 dakikalık mesafe olması gerektiği ifade edilmişti.

Önlemler eşliğinde hazırlık maçı

Ancak; maçta yer alacak oyuncuların karşılaşmanın oynanacağı yere kendi arabalarıyla seyahat etmesi gerektiği ve maçları da hakemlerin değil, takımların teknik ekibi içinde yer alan kişilerin yöneteceği belirtilmişti.

Senin için hazırladığımız haberler