Büyük yüzleşme: Ali Koç ile Nihat Özdemir!

Cüneyt Muharremoğlu
13.01.2023 - 12:21 | Son Güncellenme: 13.01.2023 - 12:31

Stratejik Plan Tanıtım Toplantısı'nda Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, kavgalı olduğu TFF'nin eski başkanı Nihat Özdemir ile yüz yüze geldi. İşte detaylar....

Büyük yüzleşme: Ali Koç ile Nihat Özdemir!

AJANSSPOR HABER 

Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) Stratejik Plan Tanıtım Toplantısı Riva'da yapıldı. Futbolun tüm paydaşlarının davet edildiği toplantı ilginç bir yüzleşmeye sahne oldu. Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, kavgalı olduğu Nihat Özdemir ile protokolde beraber oturdu.

Koç ile Özdemir arasına Yıldırım Demirören girdi

Toplantıda TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin yanında Kulüpler Birliği Başkanı olarak Ali Koç oturdu. Protokolde normal şartlarda Koç'un yanına bir önceki TFF Başkanı Nihat Özdemir'in oturması gerekiyordu. Ancak Özdemir, eski TFF Başkanı Yıldırım Demirören ile yer değiştirdi.

İki eski arkadaş! 

2011'de Fenerbahçe'de Aziz Yıldırım'ın başkanlığı döneminde beraber başkan yardımcılığı görevini yürüten Ali Koç ve Nihat Özdemir, şike kumpası döneminde kulübü beraber ayakta tutmaya çalışmıştı.  

İlgini Çekebilir
Ali Koç'tan Jorge Jesus'a yeni yıl hediyesi
Habere Git

Özdemir TFF Başkanı olunca gerginlik başladı

Nihat Özdemir 1 Haziran 2019'da TFF Başkanı olduktan sonra Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'la gerginlikler yaşamaya başladı.  İkili, kulüp limitleri nedeniyle ilk kavgalarını yaptı. Bankalar Birliği anlaşmasına imza atmayan Fenerbahçe'nin devre arasında transfer yapmasına TFF engel oldu.

Özdemir'in şike sözleri bağları kopardı!

İkili arasındaki esas kavga Nihat Özdemir'in canlı yayında '9 yıldır şike olayına rastlamadık' sözüyle patladı. Fenerbahçe TV'ye çıkan Koç, "Düzeltmesini bekledik, düzeltmedi, demek ki sözlerin arkasında duruyor. Hem de kim söylüyor bu sözleri, 18 yıl boyunca Fenerbahçe Kulübüne yönetici olarak, başkan vekilliği olarak hizmet etmiş biri, bu ülkede bu örgüte karşı mücadelenin bayraktarı olmuş Fenerbahçe'ye bu sözleri söyleyebiliyor" dedi.

Fenerbahçe disipline verdi, Özdemir istifa etti

Fenerbahçe yönetimi söz okunusu sözlerden dolayı üyelikten ihraç istemiyle Nihat Özdemir'i disipiline verdi ve savunmasını vermesini istedi. Özdemir ise bu hamleye Fenerbahçe üyeliğinden istifa ederek yanıt verdi.

İlgini Çekebilir
ÖZEL - Eyüp teklif yapmıştı... Fenerbahçe ve Galatasaray genç yıldızla ilgileniyor!
Habere Git

"Tarihin en kötü, en skandal TFF Başkanı"

Nihat Özdemir, 8 Mart 2022'de yapılan hakem operasyonunun ardından büyük tepki çekti. Tepkilerin artması üzerine Özdemir, 4 Nisan 2022'de TFF Başkanlığı görevinden istifa etti. Özdemir istifasının ardından Ali Koç, "Bana göre en azından yakın tarihimizde Türkiye Cumhuriyeti devletinin gördüğü en kötü, en skandal federasyon başkanı ve yönetim kurulunu geride bırakmış bulunuyoruz" açıklamasını yaptı.

Özdemir'den yanıt: Tarihin en feci Fenerbahçe Başkanı!

Nihat Özdemir, bu sözlere "Ali koç yakın ve uzak tarihin en feci Fenerbahçe Başkanı olduğu için kendisini ciddiye almam mümkün değil" yanıtını verdi. İki isim o zamandan beri biraraya gelmemeye özen gösteriyordu. İki isim TFF toplantısında uzun zaman sonra birbirlerini görmek zorunda kaldı.

Senin için hazırladığımız haberler