Şansal Büyüka açıkladı! TFF yetkilisi F.Bahçe - Kasımpaşa maçında verilen penaltı için terör estirmiş

Özgür Koç
05.03.2024 - 13:31 | Son Güncellenme: 05.03.2024 - 14:06

Türk basının duayen isimlerinden Şansal Büyüka, VAR'dan Sorumlu MHK Başkan Vekili Tolga Özkalfa'nın istifasının perde arkasıyla ilgili edindiği bomba bilgileri açıkladı. Detaylar haberimizde...

Şansal Büyüka açıkladı! TFF yetkilisi F.Bahçe - Kasımpaşa maçında verilen penaltı için terör estirmiş

AJANSSPOR - HABER

Şansal Büyüka, 343 Digital'de yayınlanan programda Türk futbolunda bomba etkisi yaratacak açıklamalarda bulundu.

"12 tane VAR hakeminin 6'sı bir kulüp tarafından ambargoluymuş"

Tolga Özkalfa'nın istifasının perde arkasını merak ederek araştırdığını belirten Büyüka, "VAR bu kadar konuşulurken, bu kadar gündemimizi meşgul ederken, manşetlerden hiç inmezken; iki dönemdir VAR'dan sorumlu MHK üyesinin istifa etmesi önemli olmalı. Duyduklarım şu; 12 tane VAR hakeminin 6'sı bir kulüp tarafından ambargoluymuş. Duyduklarımın yanlış olma şansı yok. Kulübün adını söylemeyeyim. Tolga Özkalfa bu durumdan sıkıntı yaşıyormuş." ifadelerini kullandı.

 

(Görüntü beIN Sports'tan alınmıştır)

"TFF'yi yönetenlerden biri hakem için disiplin soruşturması açalım demiş"

Tolga Özkalfa'nın istifasında Fenerbahçe - Kasımpaşa maçında çok tartışılan son dakika penaltısının da önemli rol oynadığını aktaran usta gazeteci, "TFF'yi yönetenlerden biri, en tepedekilerden biri hakem için disiplin soruşturması açalım demiş. Ya VAR lhakemi için ya orta hakem için... Tolga Özkalfa da 'Ne disiplin soruşturması. Eğer bu penaltıyı doğru verdiyse sorun yok. Yanlış verdiyse hakem hatasına girer. Nereden çıktı disiplin soruşturması. Hakem utanç verici bir şey mi yaptı. Yüz kızartıcı bir suç mu işledi. Niye disiplin cezası veriyoruz. Olsa olsa hakem hatasından ceza alır' diyor. Buradan biraz geriliyor. Hep baskılar var çeşitli kulüplerden 'onu ver, bunu verme' diye. Bölgesel bir baskı da var." şeklinde konuştu. 

"Bu penaltı nasıl verilir diye iki gün Riva'da terör estirmiş"

Şansal Büyüka sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kasımpaşa maçında verilen penaltı yüzünden Futbol Federasyonu'nun en güçlü üyelerinden biri 'Bu penaltı nasıl verilir' diye iki gün Riva'da terör estiriyor. Resmen terör estiriyor. Buradan şunu anlıyoruz, kulüpçülük, kulüp tutma, kulüp kayırma, bir kulübe karşı olma; TFF'nin iliğine kemiğine işlemiş. Adam da illlah demiş basmış istifayı gitmiş." 

"VAR kayıtları kendi kendini ifşa etti, ihbar etti"

TFF tarafından başlatılan yeni uygulama ile VAR kayıtlarının açıklanması ile çok önemli bir şeyin ortaya çıktığını vurgulayan Şansal Büyüka, "VAR kayıtları büyük bir şeyi ortaya çıkardı. Kendi kendini ifşa etti, ihbar etti. Biz sadece VAR çağırıyor, uyarıyor ama karışmıyor sanıyorduk. VAR konuşmalarından gördük ki VAR hakemi direkt etkiliyor. Sanki sahadaki hakemler kukla, maçı VAR'dakiler yönetiyor. Hakemi çağırıyor 'bu kola vuruyor' diyor, 'bu oluyor' diyor. Hakemler de ona uyuyorlar. Hakemler sahada misafir sanatçı gibi, kukla gibi. VAR hakemleri yönetiyor maçı. Baktığında VAR hakemi sahada başarılı olamadığı için VAR'a verilmiş üçüncü sınıf hakem. Sahadakileri birinci sınıf hakem kabul ediyoruz.Ama üçüncü sınıf hakem birinci sınıf hakemi yönetiyor. hnep söylüyoruz ya nereden tutsan elinde kalır diye. Lime lime olmuş." dedi.

Neler yaşanmıştı?

Süper Lig'in 27. haftasında Fenerbahçe sahadında Kasımpaşa'yı konuk etti. Mücadele 1-1 berabere giderken Fenerbahçeli futbolcular 90+5. dakikada sol kanattan gelen topun Yunus Emre Gedik'in eline çarparak dışarı çıktığına yönelik itirazda bulundu.

İtirazların ardından bir süre VAR Hakemi Erkan Engin'le görüşen orta hakem Cihan Aydın, pozisyonu yakından inceleme kararı aldı. Yaşanan pozisyonu VAR'da izleyen hakem Aydın, Fenerbahçe lehine penaltı kararı verdi.

 

TFF tarafından yayınlanan Fenerbahçe - Kasımpaşa maçının VAR kaydını izlemek için tıklayın...

Senin için hazırladığımız haberler