TFF Başkanı Büyükekşi Hakem Hakkında Konuşanlara Ceza Geleceğini Duyurdu

Akın Ungan
18.12.2022 - 15:06 | Son Güncellenme: 18.12.2022 - 15:19

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, Türk futbolunda tartışılan hakem kararları hakkında açıklama yaptı. Büyükekşi, hakemlerle ilgili konuşanlara ceza verileceğini açıkladı.

TFF Başkanı Büyükekşi Hakem Hakkında Konuşanlara Ceza Geleceğini Duyurdu

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi, beIN SPORTS'a konuştu. Tartışılan hakem kararları hakkında açıklama yapan Büyükekşi, hakemlerle ilgili konuşanlara ceza verileceğini duyurdu.

"Hakemlerle ilgili konuşmaya yasak, konuşana ceza"

Federasyonun hedeflerini açıklayan Büyükekşi, "Oyunun taktiklerle, oyuncu performanslarıyla okunmasını istiyoruz. Bu da bir kalite getirir diye ümit ediyoruz. Hakemlerle ilgili konuşmaya yasak, konuşana ceza getiriyoruz. Başkan, teknik direktör, futbolcu, hakemle ilgili oyunun okunmasını istemiyoruz." ifadelerini kullandı.

"Algoritmayla hakem atamasını başkanlarla yapacağız"

Sözlerine devam eden TFF Başkanı, "Hakemlerle ilgili birçok değişikliğe gitmiştik. İkinci devrede aynı şekilde devam ediyoruz. Çarşamba günü Süper Lig kulüp başkanlarıyla, algoritmayla hakem atamalarını birlikte yapacağız, onların gözü önünde" açıklamasını yaptı.

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe resmen açıkladı: "5 yıldızlı olacağız"
Habere Git

"Hakem etrafına toplanmaya para cezası"

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, "Hakem etrafına toplanma olayı var. Ona da para cezası getiriyoruz. Futbolculara ve kulübe para cezası vereceğiz. Bunları kulüplerimize duyuracağız yazılı olarak. Futbolumuzun daha güzelleşmesini istiyoruz." şeklinde konuştu.

"Favorim Arjantin"

Katar'da düzenlenen 2022 Dünya Kupası hakkında da konuşan Mehmet Büyükekşi, dev şampiyonadaki favorisini açıkladı. Büyükekşi, "Favorim Arjantin demiştim. Olmazsa, Brezilya ve Fransa demiştim. Arjantin finalde, ne olacak yarın göreceğiz. Güzel bir Dünya Kupası organizasyonu olduğunu görüyoruz" dedi.

"Dünya Kupası'nda uzatma dakikaları VAR'dan takip ediliyor"

Futbolcuların zaman geçirme çabalarının Dünya Kupası'nda işe yaramadığına dikkat çeken Büyükekşi, "Dünya Kupası'nda gördük, uzatma dakikaları VAR tarafından kronometreyi takip ediyor." ifadelerini kullandı.

İlgini Çekebilir
Galatasaraylı Çölgeçen'e Cemil Turan'dan Büyük Mehmet cevabı
Habere Git

"Aynı uygulamayı biz de yapacağız"

Dünya Kupası'ndaki uygulamayı Türkiye'ye getireceklerini açıklayan Büyükekşi, şöyle konuştu: "Aynı uygulamayı biz de yapacağız. Futbolcular, bazen sakatlanmadığı halde yerde yatıp vakit geçiriyorlar. Bunları yaparlarsa hiçbir şey değişmeyecek. Bu uygulamadan sonra bunları yapmaktan vazgeçerler inşallah"

Senin için hazırladığımız haberler