SON DAKİKA! Mehmet Büyükekşi: Ligler süresiz ertelendi

Burak Alaca
12.12.2023 - 01:20 | Son Güncellenme: 12.12.2023 - 11:08

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, MKE Ankaragücü Başkanı Faruk Koca'nın hakem Halil Umut Meler'e yumruk atmasına dair açıklamalarda bulundu.

SON DAKİKA! Mehmet Büyükekşi: Ligler süresiz ertelendi

AJANSSPOR-HABER

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, MKE Ankaragücü-Çaykur Rizespor maçının ardından başkent ekibinin başkanı Faruk Koca'nın hakem Halil Umut Meler'e yumruk atmasının ardından aldıkları tarihi bir kararı açıkladı.

"FIFA kokartlı hakemimiz caniler tarafından saldırıya uğramıştır"

Halil Umut Meler'e yapılan saldırıyı kınayan federasyon başkanı "Dün akşam oynanan Ankaragücü-Çaykur Rizespor maçı sonrası kendini bilmez caniler tarafından FIFA kokartlı hakemimiz Halil Umut Meler saldıraya uğramıştır. Bu saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Halil Umut Meler'e acil şifalar diliyoruz" dedi.

"Hakemleri kamu oyunun önüne atanlar bu olayın müsebbibidir"

Bu saldırının bütün Türk futboluna yapıldığını belirten Büyükeşi "Bugün bu alçak saldırı sadece Halil Umut Meler'e değil Türk futbolunun bütün paydaşlarına yapılmıştır. Bugüne kadar hakemleri hedef gösteren ve hakemleri kamu oyununa önüne atan herkes bu saldırının müsebbibidir." dedi.

İlgini Çekebilir
Faruk Koca'nın başkanlığı düşecek! Ömür boyu men cezası ve hapis ....
Habere Git

"En ağır şekilde cezalandırılacaklar"

Olayın faillerinin en ağır şekilde cezalandırılacağını söyleyen Büyükekşi "Bu yaşananlardan yıllar önce olan hakem olaylarını gündeme getirenler 4 yıl önce, 10 yıl önce olanları gündeme getirenler sorumludur. İnsanlık dışı olayın sorumluları hakkında devletimizle eşgümdülü olarak uygunlama yapılacaktır. Sorumlu kulüp ve kulüp yöneticileri en ağır şekilde cezalandırılacaktır." dedi.

Ligler süresiz olarak ertelendi!

Liglerin süresiz olarak ertelendiğini duyuran federasyon başkanı, "TFF olarak bu saate kadar toplantı gerçekleştirdik. Tüm liglerde maçları süresiz olarak erteledik. Bu yapılan saldırı Türk futbolu adına şansız bir utanç gecesidir. Türk futbolunun bunları hak etmediğini düşünüyoruz. Artık yeter diyoruz yeter!" dedi.

"Yeter artık yeter!"

Bu olayın Türk futbolunun değerine verdiği zarara tepki gösteren Mehmet Büyükekşi "Artık yeter! Yeter diyoruz! Her gün hakem suçlamak! Hakemler de insan! Bu kadar tekmeler, yumruklar atacak şekilde... Kimseye böyle vurulmaz. Türk futbolunun değerini daha fazla düşürmeyin! Dünyaya Türk futbolunu rezil etmeyelim! Yeter artık!" dedi.

İlgini Çekebilir
Halil Umut Meler'den flaş karar! Görevi...
Habere Git

"Halil Umut Meler'i yarın ziyaret edeceğiz"

TFF Başkanı Büyükekşi, Halil Umut Meler'ın hakemliği bıraktığı iddiaları ile ilgili kendisine sorulan soruya, "Hakem Halil Umut Meler'i yarın ziyaret edeceğiz. Kemiğinde bir çatlak var. İnşallah büyük sıkıntı yoktur. Önce sağlık durumu çok önemli." yanıtını verdi.

"Tekrar toplanacağız"

Liglerin ne zamana kadar ertelendiğine yönelik kendisine sorulan soruya ise Büyükekşi, "Önümüzdeki günlerde liglerin durumuyla ilgili açıklama yapacağız. Tekrar toplanacağız." yanıtını verdi.

"Recep Tayyip Erdoğan ve Ali Koç aradı"

Toplantı esnasında aldığı telefonlardan bahseden Büyükekşi, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak aradı. Toplantıda olduğumuzu söyledik, başarılar dilediler. Alacağımız kararlar için bizi desteklediklerini söylediler. Kulüpler Birliği Başkanı Ali Koç ve bazı başkanlar aradı." dedi.

İlgini Çekebilir
Hakemler mazeret bildirdi maçlara çıkmıyor !
Habere Git

"UEFA'dan arayan olmadı"

UEFA'dan bir telefon alıp almadığı sorusuna, "Saat geç, UEFA'dan arayan olmadı. Onlar da yarın arayacaklardır." yanıtını veren Mehmet Büyükekşi, EURO 2032 organizasyonundaki ev sahipliği hakkıda sorulan soruya ise "EURO 2032'ye ev sahipliğimiz için bir endişemiz yok." yanıtını verdi.

Senin için hazırladığımız haberler