TFF Başkanı: MHK Başkan Yardımcısı ve TFF Danışmanı Tartışmalı Pozisyonları Değerlendirecek

Akın Ungan
19.08.2022 - 18:50 | Son Güncellenme: 19.08.2022 - 19:01

TFF Başkanı Büyükekşi, Beşiktaş'tan Çebi'yi aradığını söyledi. Ayrıca "MHK Başkan Yardımcısı ile TFF Danışmanı tartışmalı pozisyonları değerlendirecek." dedi.

TFF Başkanı: MHK Başkan Yardımcısı ve TFF Danışmanı Tartışmalı Pozisyonları Değerlendirecek

AJANSSPOR HABER

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, TRT Spor canlı yayınında açıklama yaptı. Büyükekşi, dün oluşan yanlış algı nedeniyle Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi'yi aradığını söyledi. Ayrıca Büyükekşi, MHK Başkan Yardımcısı Murat Ilgaz ve TFF Danışmanı Hugh Dallas'ın tartışmalı pozisyonları değerlendireceğini duyurdu.

"Tüm hakem atamalarını dijital hale getirdik"

Mehmet Büyükekşi, "Tüm hakem atamalarını dijital hale getirdik. Sayısal gözlemci raporları sisteme giriliyor. Dijital ortamda kişisel müdahalelerden de arındırılmış oluyor. Son derece şeffaf bir şekilde bu durum değerlendiriliyor. Yani hakem atamalarının Federasyonumuzda ya da MHK'da bulunan kişilerin insiyatifleriyle gerçekleşmiyor." dedi.

"Eski dönemlerde bazı kişiler takdir haklarını kullanmış olabilir"

TFF Başkanı, "Eski dönemlerde bazı kişiler takdir haklarını kullanmış olabilir. Bu sebeple kulüpler, medya, kamuoyu hala aynı şekilde atama yapıldığını sananlar olabilir. Ama bu bilgi artık yanlış. Biz bu sistemi değiştirdik." ifadelerini kullandı.

"Sistemimize müdahale etme çabaları bizleri üzüyor"

Büyükekşi, "Maalesef daha ligin ilk 2 haftası oynanmış olmasına rağmen tüm yaptığımız çalışmalar ve bunları anlatma çabalarımıza rağmen hakemlerimizin art niyetli olduklarına dair bir takım açıklamalar ve sistemimize müdahale etme çabaları bizleri son derece üzüyor." şeklinde konuştu.

"Maksadım kimseye özel bir mesaj vermek değil"

Dünkü açıklamalarının Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi'ye yönelik olduğu algısının yanlış olduğunu vurgulayan Mehmet Büyükekşi, şunları kaydetti: "Çok değerli Ahmet Başkanımıza gelirsek, dün bir konuşma yaptım. Soru-cevap bölümünde gelen bir soru üzerine sözlerimin kesinlikle Ahmet Başkan ile ilgili olmadığını açık ve net bir şekilde belirtmiştim. Yine bunu ifade etmek istiyorum. Maksadım kimseye özel bir mesaj vermek değil. Hakem atamalarını biz kişilerin isteği ya da ricasıyla yapmıyoruz."

"Ahmet Başkana üzgün olduğumu ilettim"

Sözlerine devam eden Büyükekşi, "Ayrıca Ahmet Başkan ile dün gece telefonla görüştük. Açıklamalarımın kendisine yönelik olduğuna daie yaratılan yanlış algıdan dolayı üzgün olduğumu ilettim. Çünkü biz futbol ailesinde el ele vererek Türk futbolunun marka değerini ve başarısını yükseltmek için çalışıyoruz. TFF olarak bizim için hakemlerimiz, futbolcular ne kadar önemliyse kulüplerimiz ve kulüp başkanlarımız da o kadar önemli ve değerli." açıklamasını yaptı.

"İşler yolunda gitmeyince, hakem atamalarına bağlamayalım"

Mehmet Büyükekşi, "İşler yolunda gitmeyince, bunun sebebini hakem atamalarına bağlamayalım. Hakem atamaları ve hakem hataları aynı şey değildir. Biz biraz sabır istiyoruz. Bu konuların önümüzdeki günlerde daha iyi olacağını farz ediyoruz." ifadelerini kullandı.

İlgini Çekebilir
Beşiktaş ayağa kalktı Büyükekşi'den düzeltme geldi
Habere Git

"Haftanın tartışmalı pozisyonları değerlendirilecek"

Ayrıca bir duyuruda bulunan TFF Başkanı, "Haftanın maçları bittikten sonra salı günü yayıncı kuruluşta, MHK Başkan Yardımcısı Murat Ilgaz ile TFF Eğitimcisi ve Danışmanı Hugh Dallas, haftanın tartışmalı pozisyonlarını değerlendirecek." dedi.

Senin için hazırladığımız haberler