TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi Ermenistan-Türkiye Maçı Öncesi Konuştu

Akın Ungan
24.03.2023 - 14:12 | Son Güncellenme: 24.03.2023 - 14:40

Türkiye A Milli Futbol Takımı, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri'nde oynayacağı maç için Ermenistan'a gitti. TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi açıklama yaptı.

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi Ermenistan-Türkiye Maçı Öncesi Konuştu

A Milli Futbol Takımı, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) Elemeleri D Grubu'nda yarın Ermenistan ile yapacağı maç için bu ülkeye gitti. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

"İki maçımızda da en güzel sonucu almak istiyoruz"

Büyükekşi, "Bu eleme grubunda ilk maçımızı yarın inşallah Ermenistan'da yapacağız. Daha sonra dönüp salı günü Hırvatistan ile Bursa'da maçımızı yapacağız. İlk günden beri aynı şeyi söylüyoruz. İki maçımızda da en güzel sonucu almak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

"Hedefimiz ilk ikiye kalıp, Avrupa Şampiyonası'na katılmak"

Sözlerine devam eden TFF Başkanı, "Bu iki maçı alırsak, ondan sonraki maçlara daha ümitle bakacağız. İnşallah herhangi bir şekilde üçüncü duruma düşmeyiz. Hedefimiz ilk ikiye kalıp, Avrupa Şampiyonası'na katılmak" diye konuştu.

İlgini Çekebilir
"Sabırsız bir millet olduğumuz için hemen geri dönüşünü bekliyoruz"
Habere Git

"Sanki kendi evimizde oynamış gibi olacağız"

Mehmet Büyükekşi, Avrupa Şampiyonası'nın Almanya'da yapılacak olmasının farklı bir önemi daha olduğunu anlatarak, "Almanya, biliyorsunuz Türkiye vatandaşlarının Türkiye dışında en çok olduğu yer. Onun için sanki kendi evimizde oynamış gibi olacağız" açıklamasını yaptı.

"Hırvatistan oldukça güçlü bir rakip"

Konuşmasını sürdüren Büyükekşi, "O yüzden bundan sonraki dönemde hedef bütün maçlarımızda en başarılı sonucu almak. Biliyorsunuz Hırvatistan rakibimiz oldukça güçlü bir rakip. En son Dünya Kupası'nda üçüncü oldu. Zorlu bir rakip. İnşallah onu da gerekli bir şekilde yenmek için elimizden gelen çabayı göstereceğiz" dedi.

Ermenistan - Türkiye maçı tarih ve saati

Ermenistan ile Türkiye arasında oynanacak Avrupa Futbol Şampiyonası Eleme maçı 25 Mart Cumartesi günü (yarın), saat 20.00'de başlayacak.

İlgini Çekebilir
Kuntz: "Hiç böyle güçsüzlük duygusu yaşamamıştım"
Habere Git

Ermenistan - Türkiye maçını canlı yayınlayacak kanal

Ermenistan - Türkiye maçı TRT 1 kanalından canlı olarak yayınlanacak.

Senin için hazırladığımız haberler