Beşiktaş Stadı'nı terk eden Mehmet Büyükekşi: "Organize bir olaydı"

Akın Ungan
06.10.2023 - 10:25 | Son Güncellenme: 06.10.2023 - 10:40

Beşiktaş taraftarının protestolarına sinirlenerek stadı terk eden TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, olayın organize şekilde geliştiğini söyledi. Detaylar.

Beşiktaş Stadı'nı terk eden Mehmet Büyükekşi: "Organize bir olaydı"

Ülkemizi UEFA Konferans Ligi'nde temsil eden Beşiktaş, Tüpraş Stadyumu'nda İsviçre temsilcisi Lugano'yu ağırladı. Siyah-Beyazlılar, 2-0 öne geçtiği maçta skoru koruyamayarak 3-2 kaybetti. Geceye Beşiktaş taraftarının protestoları damga vurdu.

Yönetim, teknik heyet, oyuncular... Hepsi tepki gördü

Siyah-Beyazlı taraftarlar, maçın başından sonuna kadar yönetimi istifaya çağırdı. Beşiktaş'ın 3-2 geriye düştüğü andan sonra ise tepkiler sahaya da yansıdı. Taraftar oyuncuları ıslıklarken teknik direktör Şenol Güneş'e de tepki gösterdi.

Büyükekşi stadı terk etti

Beşiktaş camiası ile arasında soğukluk olan Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi de Kara Kartal'ın Avrupa maçını izlemek için tribünde yer almıştı. Taraftar, Büyükekşi'ye küfürlü tezahürat yaptı.

İlgini Çekebilir
Büyükekşi, o parmağı Çebi'ye mi salladı? İşte cevabı
Habere Git

Kendisine yönelik tepkilerin artmasıyla sinirlenen Büyükekşi, devre arasında stadı terk etti. Sinirlerine hakim olamayan Mehmet Büyükekşi stattan ayrılırken, T.C. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak protokol tribününde kaldı.

"Gerçekten çok üzgünüm"

Milliyet'te yer alan habere göre Mehmet Büyükekşi, yaşananlardan dolayı üzgün olduğunu aktardı. TFF Başkanı, "Gerçekten çok üzgünüm. TFF Yönetimi olarak tüm takımlarımızın Avrupa maçlarına gitmeye çalışıyoruz. Beşiktaş’ın maçına da geldik. Sayın Çebi depremzedeler için organize edilen maçlarda ‘Bizim maçlara gelmiyorsunuz’ diye sitem ediyordu. İade-i ziyarette bulunduk" dedi.

"Münferit olsaydı kalırdım, organize bir olaydı"

Sözlerine devam eden Mehmet Büyükekşi, "Fakat beklemediğimiz bir ortamla karşılaştık. Herkes kendine yakışanı yapar. Yaşananlar münferit olsaydı kalırdım. Ancak organize bir olaydı. Sayın Bakan da üzüntülerini iletti. Kendisinin de onayını alıp maçtan çıktık" ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler