TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi Türkiye-Çekya Maçından Sonra Açıklama Yaptı

Akın Ungan
19.11.2022 - 22:37 | Son Güncellenme: 19.11.2022 - 22:44

Hakem Cüneyt Çakır'ın jübile yaptığı özel maçta Çekya ile karşılaşan A Milli Takım 2-1 kazandı. TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi maçtan sonra açıklama yaptı.

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi Türkiye-Çekya Maçından Sonra Açıklama Yaptı

AJANSSPOR HABER

Euro 2024 Elemeleri'ne hazırlanan Türkiye, Çekya ile Gaziantep'te özel maçta karşılaştı. Kalyon Stadyumu'nda Cüneyt Çakır'ın jübile yaptığı mücadeleyi A Milli Takım 2-1 kazandı. Karşılaşmanın ardından Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi açıklamalarda bulundu.

"Dünyada ilk defa bir hakem jübile yaptı"

Cüneyt Çakır'ın jübilesi hakkında konuşan TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, "Milli Takımımız'ı tebrik ediyorum. Gaziantep'te Çekya'yla güzel maç yaptık. En önemli şey Diyarbakır'da ilk kez maç yapılması, Gaziantep'te ise 21 yıl sonra maç yapılması. Türkiye'de ilk defa belki dünyada ilk defa bir hakem jübile yaptı. Bu kolay değil. Mutlaka değerlerimize sahip çıkmamız lazım, değerlerimizi korumamız lazım ve onları en üstte tutmamız lazım. İnşallah bu sadece Cüneyt Çakır hocamıza değil diğer hakemlerimize de nasip olur. Onlar da başarıdan başarıya koşar. Hocamız da iyi bir örnek." dedi.

"Arda ilk kez milli takım formasını giydi, Tayyip de öyle"

Maçı değerlendiren Büyükekşi, "Her 2 maçta da son güzel oynadılar. Bugün Diyarbakır'da oynamayan oyuncularımızı oynattı. Birçok oyuncu fırsat buldu. Arda ilk kez milli takım formasını giydi, Tayyip de öyle. Bu bizim açımızdan sevindirici bir konu. Çünkü 17 yaşındaki oyuncunun milli takım forma giymesi... Bu 5-10, 15 yılın bir takımı diye söylemiştim." ifadelerini kullandı.

"Maçlar bir savaş değil, barış ve kardeşliktir"

Büyükekşi, "Sonuçtan çok önemli olan fair-play, Çekya Federasyon Başkanı yanımızda oturuyordu. Mutlu bir şekilde ayrıldık. Maçlar bir savaş değil, maçlar fair-play içerisinde, spor dostluk, barış ve kardeşliktir. Türkiye'deki maçların da aynı şekilde geçmesini diliyorum. 33 bin seyirci stadı doldurdular. Bu da bir ilk. Gaziantep halkına da seslenmek istiyorum. İnşallah Gaziantep maçlarında da stadı doldururlar." şeklinde konuştu.

"Hırvatistan ile Bursa'da oynayacağız"

Gelecek maçları açıklayan TFF Başkanı, şunları kaydetti: "Ermenistan ile oynayacağız ilk maçımızı, daha sonra Hırvatistan ile oynayacağız o maçta Bursa'da oynanacak. Bursalı futbolseverleri şimdiden stada bekliyoruz. Hazırlansınlar milli takımı canı gönülden desteklesinler. Taraftar 12. güç. Takıma moral vermesi açısından. İnşallah ilk maçımızda başarılı oluruz."

"Bundan sonraki hedefimiz 2 tane resmi maçımızı kazanmak"

Büyükekşi, "Bundan sonraki hedefimiz 2 tane resmi maçımızı kazanmak. Avrupa Şampiyonası Almanya'da oynanacak. Almanya'dan sonra en çok Türklerin yaşadığı yer. Kendi evimizde oynayacağımız gibi bize ayrı bir motivasyon kaynağı. Hocamızı güveniyorum demiştim, bugün de bunun cevabını aldık. Devamlı atak ve güzel futbolla tüm Türk halkını mutlu ettiğimizi düşünüyorum. Milli Takım bizim gururumuz. Bize bu duyguyu yaşattılar. Hocamız, teknik kadro ve oyuncularımızı ayrı ayrı tebrik ediyorum. İnşallah bundan sonraki maçlarda da aynı başarıyı gösteririz." dedi.

Senin için hazırladığımız haberler