TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi Daha Fazla Destek İstedi!

İsa Kethüda
26.12.2022 - 14:16 | Son Güncellenme: 26.12.2022 - 15:02

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, Riva'da düzenlenen ekim ayı TFF Fair Play / Adil Oyun Ödül Töreni'nde açıklamalarda bulundu. İşte Büyükekşi'nin açıklamaları.

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi Daha Fazla Destek İstedi!

AJANSSPOR-HABER

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi, Riva'da düzenlenen ekim ayı TFF Fair Play / Adil Oyun Ödül Töreni'nde açıklamalarda bulundu.

"Toplumdaki tüm bireylerin bu cazibe ile ikna edilmesi gerekir"

Büyükekşi, "Futbol, toplumda insanları bir arada tutan en büyük güçlerden biridir. İyi bir liderin sadece komutlar veren bir lider olamayacağını hepimiz biliyoruz. Davranışlarıyla örnek olması ve iyi şeyler için diğerlerini cezbedebilmesi gerekir. Toplumdaki tüm bireylerin bu cazibe ile ikna edilmesi gerekir.

"Bizim insanımız, hoşgörülüdür"

İkna etmek bir yetenek değildir. Öğrenilebilen, geliştirilebilen yöntemler bütünüdür. Herkes ikna edici olabilir. Futbolcular, taraftarlar, teknik insanlar, kulüp başkanları, yöneticiler…

İkna edici iletişim; var olan tutumun şiddetini artırır. İşte biz de tam bu sebeple, fair play komitemizi kurarak ödüller vermeye başladık. Bizim insanımız, hoşgörülüdür. Misafirperverdir, saygılıdır, düşene yardım eli uzatandır. Biz tüm bu güzel duyguların şiddetini artırmayı ve yaygınlaştırmayı amaçlıyoruz.

İlgini Çekebilir
Olay yorum: İki ruhlu Galatasaray... Okan Buruk dokunmamalı!
Habere Git

Küfürlerin, hakaretlerin değil fair play ruhunun bulaşarak yayılmasını istiyoruz. Bizim köklü futbol tarihimizde birçok güzel örnek zaten var.

1969 yılında Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan maçta yaşananları unutmamız mümkün mü? 10 dakika boyunca Metin Oktay Fenerbahçe, Can Bartu da Galatasaray formalarını giyerek mücadele etmişlerdi.

"Asıl biz rahmetli oyuncularımızla şeref duyuyoruz"

Ezeli rakiplerinin formalarını giymelerini de “şeref duyduk” diyerek ifade etmişlerdi. Asıl biz rahmetli oyuncularımızla şeref duyuyoruz. Ruhları şad olsun...

İlgini Çekebilir
Galatasaray'da korku... Çanlar Muslera için çalıyor!
Habere Git

Bu örnek hareketlerin artarak çoğalması en büyük dileğimiz. Ancak bu şekilde futbolumuzun marka değerini, itibarını artırabiliriz.

"Daha fazlasını istiyoruz"

Bu anlamda, fair play ruhunun herkese sirayet etmesi için en büyük desteği de medyadan bekliyoruz. Bize bu anlamda her zaman destek oldunuz ama daha da fazlasını istiyoruz.

"Ödüle layık görülenleri tebrik ediyorum"

Ödüle layık görülen futbolumuzun kıymetli isimlerini ve takımlarımızı canı gönülden tebrik ediyorum. Önümüzdeki günlerde büyük umutlarla ve dileklerle yeni bir yıla giriyoruz. 2023’ün fair play ruhunun her şeyden üstün tutulduğu, rakibe saygıdan taviz verilmediği, coşkunun, tutkunun en üst seviyede yaşandığı bir yıl olması en büyük dileğimiz.

İlgini Çekebilir
Bu kadro Şenol Güneş'i yer!
Habere Git

"Mutluluk ve başarılarla dolu bir yıl diliyorum"

Yeşil sahalardaki kardeşlik ortamının Cumhuriyetimizin 100. yılına yaraşır biçimde herkese örnek olmasını istiyoruz. Tüm dünyada barışın hakim olduğu, sağlık, mutluluk ve başarılarla dolu bir yıl diliyorum. Sizleri sevgiyle, saygıyla selamlıyorum" şeklinde konuştu.

Fair-Play ödülü Ahmet Ağaoğlu'na

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Bartın’da hayatını kaybeden madencilere yaptıkları ‘kurtaran eller’ kampanyası ile fair play ödülü aldı.

Başkan fair play’de aldıkları ödülü de aynı şekilde bağışlarken, TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi de Türkiye Futbol Federasyonu adına bu anlamlı yardıma 550.000 TL’lik bir destek sağlayacaklarını açıkladı. 

TFF Fair Play/Adil Oyun Ekim Ayı Ödülleri

  • Takım: Trabzonspor
  • Teknik Direktör: Rıza Çalımbay (Demir Grup Sivasspor)  
  • Futbolcu: Onur Bulut (Yukatel Kayserispor)  
  • Başkan/Yönetici: Faruk Koca (Ankaragücü)  
  • Taraftar: Fraport TAV Antalyaspor
Senin için hazırladığımız haberler