TFF'de 7 Genel Sekreter Yardımcısı Koltuğu Gitti

İsa Kethüda
10.01.2023 - 12:22 | Son Güncellenme: 10.01.2023 - 12:34

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, kendisinden önce 7 olan genel sekreter yardımcılığı koltuğunu kaldırdı, yerine direktörlükler getirdi. Bazı isimler kurumdan ayrıldı.

TFF'de 7 Genel Sekreter Yardımcısı Koltuğu Gitti

AJANSSPOR-HABER

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi, 13 Ocak 2023'te futbolun master planını açıklayacak. Büyükekşi diğer yandan TFF teşkilat yapılanmasında önemli bir değişikliğe gitti. Yeni profesyonellerin görev dağılımı TFF resmi internet sitesine de yansıdı.

Genel sekreter yardımcılığı kalktı

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, göreve geldiğinde toplam 7 kişi olan ve bu nedenle de eleştiri konusu olan genel sekreter yardımcı sayısını sıfırladı. Büyükekşi, yardımcılık pozisyonunu kaldırdı. TFF'nin profesyonel teşkilat yapısının başında Kadir Kardaş, genel sekreter olarak yer almaya devam etti. 

İşte TFF'nin yenilenen teşkilat şeması

Yenilenen TFF internet sitesinde teşkilat şemasında genel sekreter Kardaş'ın altındaki kadro şu şekilde oluştu:
Kadir Kardaş: Genel Sekreter
Hazer Akil: Baş Hukuk Müşaviri
Özcan Şepik: Lig Yönetimi Direktörü
Alpaslan  Kavas: Tesis ve Yatırım Direktörü
Tuncay Yanık: İK ve İdari İşler Direktörü
Buğra İmamoğulları: Dış İlişkiler ve Milli Takımlar İdari Direktörü
Murat Oral: IT Direktörü
Medine Arslan: Kurumsal İletişim Direktörü
Mustafa Baltacı: Protokol Direktörü
İlgini Çekebilir
ÖZEL - Fenerbahçe girdaptan nasıl çıkar? Reçeteyi yazdı
Habere Git

Fahrettin Eserdi 65 yaştan dolayı ayrıldı

Ekim 2021'de TFF Genel Sekreter Yardımcısı olarak atanan Fahrettin Eserdi, 65 yaş üstü olması nedeniyle kurumla yolları ayrıldı. Genel sekreter yardımcısı ve ticari ilişkiler ve pazarlama sorumlusu olarak Nisan 2020'den bu yanadır TFF'de görev yapan Murat Dülge, direktörlük görevini tenzili rütbe olduğu için kabul etmeyip yollarını ayırdı.

Nevra Özhatay'ın yerine İbrahim Kılınç geldi

Kasım 2019'dan itibaren TFF Mali İşler Sorumlusu olan Nevra Özhatay ile de yollar ayrıldı. Özhatay, kulüplerin finansal kriterlere uyumu ve harcama limitlerini denetleyen birimin de başındaydı. Özhatay'ın yerine İbrahim Kılınç'ın getirildiği öğrenildi ama bu isim internet sitesindeki teşkilat şemasında yer almadı. Mehmet Büyükekşi, kurumsal iletişim direktörlüğüne ise Türkiye İhracatçılar Meclisi'nden de (TİM) bildiği bir isim olan Medine Arslan'ı getirdi.

Kavas ve Baltacı direktörlüğe geçirildi

Alpaslan Kavas ve Mustafa Baltacı, geçen Haziran ayında yapılan genel kuruldan bir gün önce genel sekreter yardımcısı yapılmış ve böylece bu pozisyondaki kişi sayısı 7'ye yükselmişti. Kavas ve Baltacı'yı, Nihat Özdemir'in başkanlıktan istifa etmesinden sonra başkanvekili olarak koltuğa oturan Servet Yardımcı atamıştı. Büyükekşi, Kavas ve Baltacı'yı direktörlük pozisyonuna aldı.

İlgini Çekebilir
Aslan'dan Antalyaspor'a 2 oyuncu için dev teklif!
Habere Git

Denetim yaptı, 71 kişiyle yollarını ayırdı

Nihat Özdemir'in istifası sonrası yapılan olağanüstü genel kongrede tek aday olarak seçime giren Mehmet Büyükekşi, 1 yıl için TFF Başkanı olarak seçildi. Büyükekşi, ilk iş olarak bir firmaya TFF insan kaynakları departmanını denetime tabi tutmak oldu. Raporun çıkmasından sonra Büyükekşi, 65 yaş üstü personelle yollarını ayırdı. TFF'deki 468 çalışan sayısı bu operasyon sonrası 397'ye indi. İşten ayrılanlar arasında idari işlerden antrenör ve bölge temsilcilerine kadar farklı birimlerden isimler yer aldı.

The Game Plan Cuma günü açıklanacak

Merkez Hakem Kurulu'nun (MHK) yapay zekayla hakem ataması yapması sistemine geçmesini sağlayan Mehmet Büyükekşi, gazetecilere uygulamalı olarak VAR sunumu yaptı. Kulüp başkanlarını da Riva'da ağırlayarak bir haftanın hakem atamalarını yapa zeka sistemiyle birlikte gerçekleştirdi. Büyükekşi, önümüzdeki cuma günü de futbolun kısa, orta ve uzun vadeli planlarını açıklayacak. TFF Stratejik Plan Tanıtım Toplantısı-The Game Plan adıyla yapılacak toplantıya Gençlik ve Spor Bakanı Muharrem Kasapoğlu da katılacak. Toplantının ardından futbol kamuoyunun bileşenlerinin de yer alacağı çalıştaylar yapılacak.

İlgini Çekebilir
Mehmet Büyükekşi sözünü tuttu! Değişti
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler