TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi Açıklamalarda Bulundu

Ali Bozkurt
13.01.2023 - 10:34 | Son Güncellenme: 13.01.2023 - 11:24

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, Riva'da düzenlenen The Game Plan organizasyonunda açıklamalarda bulundu. İşte detaylar...

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi Açıklamalarda Bulundu

AJANSSPOR HABER

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, TFF Stratejik Plan tanıtım Toplantısında açıklamalarda bulundu. Büyükekşi, gündeme dair de açıklamalarda bulundu. İşte açıklamaları...

Türk futbolcu için bir adım ileriye gitme hedefleri olduğunu duyuran Büyükekşi, ''Cumhuriyetimin 100. yıldönümünde futbolun tüm paydaşlarını beraber yazacağımız stratejik planlama toplantısına hoş geldiniz. Federasyonumuz 100 yıllık köklü bir çınardır.'' ifadelerini kullandı.

''Hepimizin tek amacı var''

Türk futbolunun marka değerini yükseltmek istediklerini dile getiren Büyükekşi, ''Temel faaliyetlerimiz arasında futbolda plan yaparak başarıya ulaşmamız yer alıyor. Göreve geldiğimiz andan bu yana bir yandan sorunları çözmeye çalışıyoruz bir yandan futbolun marka değerini çıkartmaya çalışıyoruz. Hepimizin tek amacı var. Türk futbolunu bir adım daha ileriye taşıyabilmek. Yolumuzu ortak akılla belirleyeceğiz. Bu sayede eksiklerimizi belirleyebilir ve güçlü adımlar atabiliriz. Bu yüzden futbolun tüm paydaşlarını çağırdık.'' ifadelerini kullandı.

İlgini Çekebilir
Mehmet Büyükekşi sözünü tuttu! Değişti
Habere Git

''Hep birlikte ortaya koyacağımız yol haritasıyla...''

türk futbolunun geleceği için birlikte yol haritası çizeceklerini dile getiren Büyükekşi, ''Türk futbolunun geleceğini yazma düşüncesiyle burada bulunan herkese teşekkür ediyorum ve sizi alkışlıyorum. Bu salonda U19 ve U17 futbolcularımız var, teknik direktörlerimiz var, başkanlarımız var, duayenlerimiz var. Hep birlikte ortaya koyacağımız yol haritasıyla Türk futbolu bugünden daha iyi bir konuma taşınacak. 2019'da bir strateji palanı hazırlanmış ancak paydaşlar katılmadığı için hayata geçmemiş.'' ifadeleri kullandı.

''Strateji hazırlamak ve uygulamak çok önemli''

Mayıs ayında çalışmaların süreceğini dile getiren Büyükekşi, ''Strateji hazırlamak ve uygulamak çok önemli. Biz burada bugün toprağa bir tohum atıyoruz. bunu büyütecek ve yeşertecek olan katılımcılardır. Tüm paydalarımızı aktif olarak içinde yer alacağı çalıştayla yol haritalarını hep beraber belirleyeceğiz Mayıs ayı başında çalışmaları tamamlamayı düşünüyoruz.'' dedi.

''Kişilerden bağımsız bir yol haritası olsun istiyoruz''

100. yılda yeni bir başlangıç olacağını duyuran Büyükekşi, ''Herkesin fikrini alacağız. 100. yılda yeni bir başlangıç yapmak istiyoruz. Kişilerden bağımsız bir yol haritası olsun istiyoruz. Federasyonun değil Türk futbolunun yol haritası olsun istiyoruz. Strateji planı geleceği planlayacak çok önemli bir adım atıyoruz. Bu strateji belgesi kesinlikle statik olmayacak dinamik olacak ve her yıl değişiklik olabilecek.'' dedi.

İlgini Çekebilir
Mehmet Büyükekşi: "Cüneyt Çakır’a haksızlık yapıldığı düşünüyorum"
Habere Git

Mehmet Büyükekşi, açıklamalarına ise şu şekilde son verdi:

''Stratejiyle birlikte başarılar gelecek. Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında bu şekilde başarıların oluşacağını düşünüyorum. Bu proje hepimizin kurtuluş reçetesi olacak. Yeni bir sayfa açacağız.''

"Futbol asla futbol değildir"

TFF Başkanından sonra açıklamalarda bulunan Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, ''Ümit ediyorum ki bu toplantı boyunca Türk futbolu her yönüyle ele alınsın ve rasyonel bir plan oluşturulsun. Yazar Cuper "Futbol asla futbol değildir" diyor. Bunu açmak lazım. Spor asla sadece spor değildir.. Sporun artık bir ekonomi olduğunu endüstri olduğunu görüyoruz yaşıyoruz. Sporun bir turizm kalemi ve diploması dili olduğunu biliyoruz. Sporun içine markaları, organizasyonları sosyal sorumluluk projelerini görüyoruz. Bunlar hızlı bir şekilde büyüyor.'' dedi.

''1966 Dünya Kupası finalini hatırlayın''

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, ''Ülke olarak spora birçok yatırımımız var. Spora ilgili strateji geliştirirken kısa orta uzun vadede başarılı olmak istiyorsak yeni teknolojileri spora adapte etmemiz gerekiyor. 2000'li yıllardan sonra doğan jenerasyonun belirleyici olduklarını görüyoruz. Onlar diğerlerinden farklı özelliklere sahip. Mesela teknoloji. Kitle sporlarını bu talepleri gündeme aldıklarını görüyoruz. Maç sırasında aktif içeriklerle futbol artık spor faaliyetinden çok daha fazlası. FIFA'nın Dünya Kupası uygulaması bunun için örnek. Futbolcuların adını, ısı haritalarını canlı olarak görebiliyorsunuz. teknolojinin geldiği seviye hayranlık verici. VAR uygulaması, teknolojinin kullanıldığı bir başka alan. 1966 Dünya Kupası finalini hatırlayın. Top çizgiyi geçti mi geçmedi mi? Artık bu sorunun yanıtı teknolojiyle veriliyor'' dedi.

''Türk futbolunun 5 yıllık haritası çizilecek''

Türk futbolunun 5 yıllık haritası çizileceğine değinen Kasapoğlu, ''Stratejileri uygularken teknolojiye önem vermemiz gerekiyor. Türk futbolunun 5 yıllık haritası çizilecek. Artık hepimizin önümüze bakma ve yeni vizyonla yola devam etmemiz gerek.'' dedi.

''Türk futbol ekolünü inşa etmemiz gerekiyor''

Türk futbolunun ekolünü inşa etmek istediklerini dile getiren Büyükekşi, ''Video oyunlarıyla ilgili araştırma 5 ligin gözde takımlarını seçiyor. Bizim de global anlayışın nerede olduğunu anlamamız ve buna uygun davranmamız gerekiyor. Bir çok branşta Türkiye'nin yükselen yıldızlarından biri olduğunu görüyoruz. Biz futbolun da bunun içinde yer almasını istiyoruz. Türk futbol ekolünü inşa etmemiz gerekiyor. Bu hedeflere gitmemiz için bir engel yok. Bu kadar sürede bu kadar stat inşa eden ülke yok. Devam eden statlar var. Ankara Stadı bunlardan bir tanesi. Bu özveriyle daha fazla sporcu yetiştirmek gerek.'' ifadelerini kullandı.

''Hepimiz futbolu çok seviyoruz''

Türk futbolunu geliştirmek için buluştuklarını dile getiren Kasağpoğlu, ''Futbolda da doğru hamleleri gerçekleştirdiğimizde kadın futbolunda da çok iyi bir noktaya geleceğime inanıyoruz. Bakanlık olarak bu konuda ne gerekiyorsa yapacağımızı duyuruyorum. Hepimiz futbolu çok seviyoruz. Hepimiz aynı hedefleri paylaşıyoruz. Hepimiz Türk futbolunun hak ettiği yere gelmesi konusunda bir emek sarf ediyoruz. TFF'nin bu aşamada hayata geçirmek istediği bu çalıştayın bugünlerimiz ve yarınlarımız açısından büyük fayda sağlayacaktır.'' dedi.

Senin için hazırladığımız haberler