Mehmet Büyükekşi Uyardı, Erol Bilecik Dinlemedi! Fenerbahçe PFDK'lık Oldu

Akın Ungan
24.01.2023 - 21:11 | Son Güncellenme: 24.01.2023 - 21:43

PFDK sevkleri açıklandı. TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin uyarısını dikkate almayan Erol Bilecik, hakem hakkında konuşuğu için PFDK'ya sevk edildi.

Mehmet Büyükekşi Uyardı, Erol Bilecik Dinlemedi! Fenerbahçe PFDK'lık Oldu

AJANSSPOR HABER

Spor Toto Süper Lig'in 20. haftasında Fenerbahçe, Ümraniyespor'a konuk oldu. 2-1 Sarı-Lacivertliler'in üstünlüğü ile sona eren mücadelenin ardından Fenerbahçe Başkan Vekili Erol Bilecik, hakem hataları hakkında açıklama yaptı. Bir sonraki gün bu konuda daha detaylı konuşacağını açıklayan Bilecik'i Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi uyarmıştı.

"Bir iki hata üzerinden maçı okumak doğru değil"

Ziraat Türkiye Kupası kurasında konuşan TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, "Hakemlerimizi olumsuz etkileyecek konuşmalardan kaçınalım. Hakemi birçok karardan dolayı yargılamayalım. Hata sedece hakemler tarafından yapılmıyor. Hakem de hata yapabiliyor. Hakemin yaptığı bir iki hata üzerinden maçı okumak doğru değil" dedi.

"Maçın ardından öyle açıklamalar yapılıyor ki..."

Büyükekşi, "Bizim kültürü değiştirmemiz gerekiyor. Tabii ki hakem performansı çok önemli. Ama bu bizim işimiz ve MHK'nın görevi. O da elinden geleni yapıyor. Maçın hemen ardından öyle açıklamalar yapılıyor ki sonra sakin kafayla seyredince kendileri de itiraz ettikleri kararların doğru olduğunu görüyoruz" şeklinde konuştu.

İlgini Çekebilir
Büyükekşi'den Fenerbahçe'ye ültimatom! Konuşurlarsa para cezası...
Habere Git

"Hakemlere itiraza para cezası geliyor"

TFF Başkanı son olarak, "Hakemlere itiraza para cezası geliyor. Yöneticilerimiz, futbolcularımız teknik direktörlerimiz sakın hakemle ilgili konuşma yapmasınlar. Bunlar para cezası olarak geri dönecek" açıklamasını yaptı.

Erol Bilecik Büyükekşi'yi dikkate almadı

Erol Bilecik, Mehmet Büyükekşi'nin para cezasını hatırlatmasına rağmen Selahattin Baki ile beraber Fenerbahçe TV'ye çıkarak açıklamalarda bulundu. Bu gelişmenin ardından duyurulan PFDK sevkleri arasında Erol Bilecik de yer aldı.

PFDK'ya sevk edildi

TFF'den yapılan açıklamada, "FENERBAHÇE A.Ş. Kulübü İdarecisi EROL BİLECİK’in müsabaka sonrası kulüp resmi internet sitesinde yayınlanan açıklamalarında yer alan "hakem ve diğer müsabaka görevlileri hakkında açıklamalar" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 38. maddesi uyarınca tedbirsiz olarak PFDK'ya sevkine karar verilmiştir" denildi.

İlgini Çekebilir
Koç, Özbek'e meydan okudu! İstediğin kanalda...
Habere Git

"Hakem hataları yüzünden en çok puan kaybeden Fenerbahçe"

Bilecik, Selahattin Baki ile beraber çıktığı canlı yayında, "Biz futbolu sadece sahada yapmayı hedefliyoruz. Ama görüyoruz ki futbol sadece sahada değil, bütün mecralarda oynanıyor. Algı yönetimi ile bambaşka noktalara çekiliyor. İşin üzücü tarafı hakem hataları sonucuna bakıldığı zaman son yıllarda en fazla puan kaybeden kulüplerin başında açık ara Fenerbahçe geliyor" dedi.

"Fahiş hakem hatalarına rağmen kazandık"

Bilecik, "Erken kartlar bize çıkıyor. Saha içinde 'acaba nasıl sindirelim bu takımı' operasyonları yaşadık. Fahiş hakem hatalarına rağmen kazandığımız için bunlar pek gündeme gelmiyor. Özellikle 2. gol öncesinde ofsayt bayrağı var ki VAR bu haksızlığın önüne geçmeseydi haksızlık olacaktı" ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler