Büyükekşi'den Beşiktaş'a flaş yanıt! "Biz kimseye ulufe dağıtmıyoruz"

Akın Ungan
11.10.2023 - 16:17 | Son Güncellenme: 11.10.2023 - 16:35

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, EURO 2032 için bildirilen statlar arasında Tüpraş Stadyumu'nun olmamasının üzerine tepki gösteren Beşiktaş'a yanıt verdi.

Büyükekşi'den Beşiktaş'a flaş yanıt! "Biz kimseye ulufe dağıtmıyoruz"

AJANSSPOR HABER

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi, Türkiye'nin İtalya ile ortaklaşa düzenleyeceği 2032 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2032) hakkında açıklamalarda bulundu.

Beşiktaş'ın stadı seçilmedi, taraftar tepki gösterdi

UEFA'da yapılan sunumda bildirilen statlar içerisinde Beşiktaş Stadyumu'nun olmaması özellikle Siyah-Beyazlı taraftarlardan tepki görmüştü. Beşiktaş Kulübü ise sosyal medyadan stadın fotoğrafını paylaşarak "Dünyanın en güzel stadı burada" diyerek, TFF'nin kararına atıfta bulundu. Büyükekşi'ye bu konu hakkında görüşü soruldu.

"Stat tartışmalarına girmeyi doğru bulmuyorum"

Mehmet Büyükekşi, "Atatürk Olimpiyat Stadı'nda kale arkaları, Cumhurbaşkanımızın talimatıyla büyütülecek ve 80 bin kişilik olacak. Stat tartışmalarına girmeyi doğru bulmuyorum. Biz başvuruda bulunduğumuzda 10'ar stat bildirmiştik. Bu stat sayısı 5'e düşecek. Bu da 2026 yılında yapılacak. Bugünden bunları konuşup suyu bulandırmanın manası da yok amacı da yok. 38 tane stadımız var. Bildirdiklerimizden de eleme yapmak zorundayız, belki bunları değiştirebiliriz" dedi.

İlgini Çekebilir
Beşiktaş'tan TFF'ye stat tepkisi
Habere Git

"Biz kimseye ulufe dağıtmıyoruz"

Sözlerine devam eden Büyükekşi, "İstanbul'dan da belki stat sayısı 1'e düşecek. Biz kimseye ulufe dağıtmıyoruz. Burada UEFA'nın kriterleri var, en yüksek seyirci kapasitesi olan statları bildirmemiz gerekiyor. Bu statlarda yapılacak maçların gelirleri ne kulüplere ne de TFF'ye gidecek" ifadelerini kullandı.

"Bu bir İstanbul şampiyonası değil"

TFF Başkanı, "Dediğim gibi sadece 5 stat olacak. Bu bir İstanbul şampiyonası değil, Türkiye'de yapılacak bir organizasyon. Bu konuda polemik oluşturmak doğru değil. 2026'nın sonunda statlar belli olacak, orada da polemik olmaması lazım. Gönül ister ki 30 şehrimizde 30 statta yapabilsek" şeklinde konuştu.

Türkiye Süper Kupa maçı neresi oynanacak?

Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanacak olan Süper Kupa mücadelesinin Suudi Arabistan'da gerçekleştirilmesinin gündeme gelmesi hakkında da konuşan Büyükekşi, "Suudi Arabistan ve Abu Dabi ile görüştüğümüzü daha önce söyledim. Anlaştığımız takdirde olabilir. Ama bu Türkiye Futbol Federasyonunun kendi başına yaptığı bir çalışma değil. Fenerbahçe ve Galatasaray kulüplerinin başkanlarından olur aldığımız bir çalışma. Anlaşırsak bu iki kulübümüzün rızasıyla yapılacak anlaşmayı kamuoyuna açıklayacağız. Henüz bir anlaşma yok. Olursa zaten ilk ağızdan bizden duyacaksınız, yetkisi olmayan kişilerin yaptığı açıklamalara itibar etmeyin." diyerek sözlerini tamamladı.

İlgini Çekebilir
EURO 2032 Türkiye'de hangi statlarda oynanacak? İşte adaylar
Habere Git

Ulufe ne demek?

Ulufe, Osmanlı İmparatorluğu’nda kapıkulu askerlerine, saraydaki ve devlet örgütlerindeki kimi görevlilere üç ayda bir verilen ücrete denir.

Senin için hazırladığımız haberler