TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'den flaş öneri! Kulüpler kabul etmedi

Akın Ungan
14.10.2023 - 18:31 | Son Güncellenme: 14.10.2023 - 18:39

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin MHK ve hakem atamalarını Kulüpler Birliği'ne devretme önerisinde bulunduğu, kulüplerin sıcak bakmadığı iddia edildi.

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'den flaş öneri! Kulüpler kabul etmedi

Trenyol Süper Lig'de yeni sezon devam ederken, geçmişte olduğu gibi hakem hataları gündeme geldi. İlk 8 haftasının geride kaldığı ligde birçok kulüp hakemler hakkında açıklama yaptı. Bu sezon da hakemlerin tartışılmasını istemeyen Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi, flaş bir öneride bulundu.

"MHK ve hakem atamalarını Kulüpler Birliği'ne devredelim"

Haber Global'in haberine göre Mehmet Büyükekşi, "TFF olarak MHK ve hakem atamalarını tamamen Kulüpler Birliği'ne devredelim" önerisini getirdi.

Kulüpler sıcak bakmadı

Kulüpler Birliği, TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'den gelen bu öneriye sıcak bakmadı.

İlgini Çekebilir
Mehmet Büyükekşi: ''Süper Kupa'nın Suudi Arabistan'da oynanması değerli''
Habere Git

"Hakem koçu atıyoruz"

Öte yandan Büyükekşi, hakemler konusunda yeni projerlerin olduğunu duyurdu. TFF Başkanı, "Bir projemiz var. Hakem koçu atıyoruz. Bu hakem koçuna 2 veya 3 tane hakem vereceğiz" ifadelerini kullandı.

"Hataları gösterecek, neler yapması gerektiğini anlatacak"

Büyükekşi, "Bu hakem koçu hakemin maçını canlı ya da televizyondan takip edip hakemin hatalarını analiz uzmanına çıkarttıracak. Bir veya iki gün sonra hakem akademiye gelecek. Burada hakem koçu ile hakem o maçı beraber tekrar izleyecek. Hakemin yaptığı hataları gösterecek. Neler yapması gerektiğini anlatacak. Bu her hafta düzenli olarak yapılacak. Bire bir eğitim olacak" dedi.

Senin için hazırladığımız haberler