TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'den Yusuf Demir Açıklaması | Yabancı Kuralı

Salim Manav
21.09.2022 - 10:00 | Son Güncellenme: 21.09.2022 - 11:38

Galatasaray'da Dursun Özbek, Yusuf Demir'in yerli statüsünde oynaması için TFF ile görüştüklerini söyledi. TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi açıklama geldi. Detaylar haberimizde...

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'den Yusuf Demir Açıklaması | Yabancı Kuralı

AJANSSPOR HABER

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, yabancı statüsünde oynayan Galatasaraylı Yusuf Demir ile ilgili konuştu.

Galatasaray'ın genç oyuncusu hakkında tartışmalar devam ederken başkan Büyükekşi'den açıklama geldi.

"Türk Milli Takımı'nda oynama şansı yok"

Akşam Gazetesi'ne konuşan TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, "Ülkemizde biliyorsunuz, bir talimat var. Bir Türk oyuncunun bir başka ülke milli takımını seçmesi durumunda Türk Milli Takımı'nda oynama şansı yok. Bu talimatı biz yeni yazmadık. 2015 yılında yapılmış bir talimat. Bu oyuncu da en son Ekim 2021'de Avusturya Milli Takımı'nda dördüncü resmi maçını oynamış. Onun için Türk Milli Takımı'nda oynama şansı yok. Bizim mevcut talimatımıza göre Türk olarak oynayamıyor" dedi ve ekledi:

Mesut Özil örneği

"Mesut Özil örneği yanlış. Çünkü Mesut'un Alman Milli Takımı'nı seçmesi 2015 yılından önce. Bu talimat 2015 yılında çıkartılan bir talimat. Galatasaray, bu futbolcuyu transfer ederken bu talimat vardı. Galatasaray Yusuf Demir'i alırken bu talimatı biliyordu. Galatasaray Yusuf Demir'i transfer ettikten sonra böyle bir talimat çıkartmadık. 7 yıl önce çıkartılmış. Bununla ilgili şu andaki uygulama bu. İleride bir talimat değişikliği çıkarsa durum değerlendirilir. Şu anda öyle bir durum yok."

Dursun Özbek ne dedi?

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada genç oyuncunun Türk statüsünde oynaması için federasyon ile temasta olduklarını dile getirdi.

İlgini Çekebilir
Aslan, Hollandalı sol beke dünyaları verdi!
Habere Git

Galatasaray'dan Yusuf Demir paylaşımı

İlgini Çekebilir
Galatasaray'da flaş ayrılık! İşte bonservis bedeli...
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler