TFF'de Mehmet Büyükekşi'ye Karşı İlk Aday Prof. Dr. Sebahattin Devecioğlu

Orhan Gülek
08.05.2023 - 14:19 | Son Güncellenme: 08.05.2023 - 16:11

Türkiye Futbol Federasyonu'nda yeni başkanlık ve yönetim kurulu seçimi yaklaşırken, Mehmet Büyükekşi'ye karşı ilk aday Prof. Dr. Sebahattin Devecioğlu oldu.

TFF'de Mehmet Büyükekşi'ye Karşı İlk Aday Prof. Dr. Sebahattin Devecioğlu

AJANSSPOR - HABER

Türkiye Futbol Federasyonu bu yaz seçim heyecanı yaşayacak. TFF, Ankara'da 22-23 Haziran 2023'te olağan genel kurula giderecek yeni başkan ve yönetim kurulunu seçecek. Yeni yönetim 4 yıl boyunca Türkiye futboluna yön verecek. 

Büyükekşi'ye karşı Prof. Dr. Sebahattin Devecioğlu

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, geçen günlerde yaptığı açıklamada, yeniden aday olmayı düşündüğünü açıklamıştı. Büyükekşi'ye karşı ilk aday adayı ortaya çıktı. Prof. Dr. Sebahattin Devecioğlu, koltuğa talip olduğunu duyurdu.

Devecioğlu: "TFF Başkanlığına adayım"

Yıllardır spor yönetimi üzerine yazıp çizen Fırat Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Devecioğlu, sosyal medya hesabından yaptığı duyuruda, "Türkiye Futbol Federasyonu 22-23 Haziran 2023 ayında yapılacak olan Genel Kurulunda, TFF Başkanlığına adayım. Türk futbolunun daha ileri seviyelere taşınması, bizim en büyük arzumuzdur." dedi. 

İlgini Çekebilir
F.Bahçe'den TFF ve MHK'ye çağrı: "Hataya tahammülümüz yok!"
Habere Git

"Futbolun gelişimi, sadece bir kişinin ya da yönetimin değil"

Devecioğlu, futbolun sorunlarının ekip işiyle çözülebileceğine vurgu yaparak, "Futbolun gelişimi için yapılacak çalışmaların, sadece bir kişinin ya da yönetimin değil, tüm futbolseverlerin, tepe yönetimlerin, taban birliklerinin ve futbolun paydaşlarının bir araya gelmesiyle, şeffaf ve objektif kriterlere dayalı olarak gerçekleşebileceğine inanıyorum." dedi. 

Prof. Dr. Sebahattin Devecioğlu hakkında

19 Mayıs 1968’de Elazığ’da doğan Prof. Dr. Sebahattin Devecioğlu, ilk, orta, ve liseyi memleketinde okudu. Lisede futbol oynayan Devecioğlu, 1986'da Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Beden Eğitimi ve Spor Bölümüne girdi. Devecioğlu 1990'da Futbol İhtisas Dalı'ndan mezun oldu.

Devecioğlu, Elazığspor'da yöneticilik yaptı

2008-2009 Sezonunda Elazığspor Kulübü'nde yöneticilik ve çeşitli dönemlerde de divan başkanlığı yapan Devecioğlu, 2019 Elazığspor Kayyım Başkanlığı'nı üstlendi. 

Devecioğlu, pek çok spor kurulunda bulundu

Çok sayıda makale ve kitap çalışmasına imza atan Devecioğlu, spor yönetimi ve ekonomisi üzerine internet portalları da kurdu. Çok yönlü bir spor bilim insanı olan Devecioğlu, oks Federasyonu, Judo Federasyonu, Oryantiring Federasyonu, Elazığ Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu kurullarında da bulundu.

En az 62 delegenin imzası lazım

Bir kişinin TFF Başkan adayı olabilmesi oy kullanma hakkına sahip olan 302 delegenin en az 62'sinin ıslak imzasını alması gerekiyor. Yeterli imza sayısına ulaşamayanlar adaylık başvurusunda bulunamıyor. Delgeler adaylık için sadece bir kişiye imza verebiliyor.  

Diğer adaylar haziran ayına kadar netleşecek

Türkiye Futbol Federasyonu'nda yeni başkanlık ve yönetim kurulu seçimi için tarih belirlendi. Seçim dönemlerinde genellikle haziran ayında yapılan seçim, bu yıl da haziranda olacak. Büyükekşi ve Prof. Dr. Sebahattin Devecioğlu ile beraber seçime girecek diğer adaylar da haziran ayına kadar netleşecek.

Senin için hazırladığımız haberler