Fransa'da Türk rüzgârı! Bir isimden daha transfer!

22.07.2020 - 15:07 | Son Güncellenme: 22.07.2020 - 15:22

Altay forması giyen Cenk Özkacar, Trabzonspor, Beşiktaş ve Galatasaray ile anılmıştı. Futbolcunun transferi konusunda sıcak gelişmeler yaşandı. Cenk Özkacar'ın yeni adresi neresi olacak? Tüm detaylar haberde...

Fransa'da Türk rüzgârı! Bir isimden daha transfer!

Özgür SANCAR-AJANSSPOR

Transferde adı Trabzonspor, Beşiktaş ve Galatasaray ile anılan Altay'ın defans oyuncusu Cenk Özkacar ile ilgili sıcak gelişmeler yaşandı. Cenk Özkacar'ın yeni adresi neresi olacak? Detaylar haberimizde...

Büyük kulüplerin gündemine geldi

İzmir ekibi Altay'da başarılı maçlar çıkaran Cenk Özkacar ile 3 büyük kulübün gündemine gelmişti.

Trabzonspor ile futbolcu anlaşamadı

Trabzonspor futbolcunun transferi için Altay'a 3.5 milyon TL'lik bir anlaşma sundu. Altay ile görüşmeler olumlu geçerken, futbolcu ile anlaşma sağlanamadı.Cenk'e Beşiktaş da talip oldu. Futbolcunun temsilcisi Mustafa Doğru ile Beşiktaş yetkilileri yakın zamanda bir araya gelecekti. Bu görüşme, ortadan kalktı.Galatasaray ise oyuncu için nabız yoklamıştı. 

Genç oyuncuya yurt dışından da talipliler vardı. Fransa'dan belli başlı kulüpler futbolcuyu daha önce izlemişti. 

Lyon ile 5 yıllık anlaşma

Cenk Özkacar için Fransız ekibi Lyon ile anlaşma sağlandı. Lyon ile futboclu arasında 5 yıllık bir kontrat yapılacak. Altay'ın bir sonraki transferden de pay alma durumu olduğu öğrenildi.

Cenk Özkacar bu sezon kaç maçta oynadı?

2018-19 sezonunda Karacabey Belediyespor’da 24 maçta 1722 dakika süre alan Cenk Özkacar, 1 gole imza attı. 2019-20 sezonunda ise Altay ile kariyerinde yeni bir sayfa açan 1.90 boyunda ve 19 yaşındaki futbolcu, bu sezon lig ve kupa olmak üzere toplam 15 maçta 904 dakika oynadı. Futbolcu, Türkiye 21 Yaş Altı ekibinde ise 1’i ilk 11 olmak üzere 2 maçta şans bulmuştu.

Fransa'da oynayan Türk oyuncusu sayısı arttı

Özkacar'ın Fransa'ya transferiyle birlikte bu ülkede görev alan oyuncu sayısı da artmış olacak. Lille'de Mehmet Zeki Çelik ile Yusuf Yazıcı, Le Havre'de ise Umut Meraş ile Ertuğrul Ersoy oynuyor. Umut Bozok da Lorient ekibinin formasını terletiyor. Cenk'in transferiyle birlikte rakam 6'ya yükselmiş olacak.

Senin için hazırladığımız haberler